15. listopadu 2017

Tonizace pleti s Organic Style

Odličování pleti je základ a čištění pleti patří k mému nejdůležitějšímu kroku v péči o pleť. Důležitým krokem v péči o pleť je i následné čištění a tonizace. Dnes mi přijde, že stojí tonika nebo čistící mléka docela v pozadí, jelikož je stále více vytlačují micelární vody a další multifunkční přípravky. Já sama micelární vodu používám, a to především na odstranění řasenky a celkově odlíčení očí. Dávám si většinou silnější vrstvu a s tím si málokterý odličovač snadno poradí. S ostatními partiemi obličeje si ale večer ráda pohraji a sázím na kvalitní přírodní péči, která odlíčí nejen make-up, ale i pleť vyživí.



Kosmetika řady ORGANIC STYLE bude pro vás asi velkou neznámou. Jde o certifikovanou přírodní a ekologickou kosmetiku. Složení výrobků pochází z ekologického zemědělství, neobsahuje parabeny, silikony, minerální oleje, syntetická barviva ani jiné geneticky modifikované nebo živočišné produkty. 
Já jsem si vzala na paškál dva produkty na suchou a citlivou pleť - čistící mléko a tonikum lotyšské značky Dzintars. Společnost funguje už od roku 1849 a patří mezi jednoho z nejstarších výrobců kosmetiky a parfémů v severní Evropě. Základní hodnotou společnosti je používání přírodních surovin a všechny extrakty obsažené v produktech jsou nakupované přímo v zemích původu.   

Jemné čistící mléko jemně, ale důkladně odstraní make-up a další nečistoty z pleti, zároveň ji hydratuje a zvláčňuje. Díky složení bude vaše pleť po pravidelném používání pružná a zlepší se její tón. Za těmito benefity stojí spoustu aktivních složek, například mořské řasy nebo kyselina hyaluronová. 
Mléko je fajn v tom, že si poradí s odlíčením make-upu, ale zároveň pleť zvláční a nebude pnout. Výhodou odličování pleťového mléka je to, že se už nemusí dále oplachovat vodou.   
Určitě bych se nebála dát mléku šanci a je velká škoda, že většina z nás raději sahá po micelárních vodách z drogerie, které nejsou zrovna tou nejlepší výživou. Já sama jsem si toho vědoma a proto s ní odstraňuji jen tu řasenku, tvářím už dopřeji něco lepšího a výživnějšího.
Konzistence je lehká, krémová, ne příliš tekutá. Vůně je jemně rostlinná, ale co mě dostalo nejvíc - přijde mi, že z něj cítím kokos. Buď už to mám vsugerované a tím, že mám tuto vůni ráda, cítím ho všude nebo to tak opravdu je...

Složení: aqua, centaurea cyanus water, polyglyceryl-3-methylglucose distearate, alcohol, glyceryl stearate, simmondsia chinensis oil, theobroma cacao butter, macadamia ternifolia seed oil, butyrospermum parkii butter, vitis vinifera seed oil, cetearyl alcohol, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, glycerine, pyrus malus extract, aloe barbadensis extract, centella asiatica extract, glycyrrhiza glabra extract, algae extract, sodium hyaluronate, xanthan gum, bisabolol, betaine, sodium cocoamphoacetate, citric acid, benzyl alcohol, dehydroacetic acid, sodium salicylate, benzoic acid, sodium benzoate, sodium borate, potassium sorbate, parfum.



Čistící mléko seženete na e-shopu Plumeria.sk, který nabízí kvalitní bio kosmetiku poměrně neznámých evropských výrobců, jako je již zmíněný Dzintars, dále Sensisana nebo Sventia. Mě něco říká pouze Sensisana, od které jsem v minulosti vyzkoušela pár vzorečků.  

Hydratační a zklidňující tonikum bez alkoholu pleť hydratuje, zklidňuje a osvěžuje. Dokonale připraví pleť na další péči, jako je nanášení pleťového séra, hydratačního krému nebo make-upu. Tonikum skvěle funguje na dočištění pleti po samotném odlíčení. Odstraní z pleti zbytky nečistot a zároveň ji vydezinfikuje a lehce stáhne póry. Tonikum by se tedy mělo brát jako druhý a potřebný krok každého odlíčení. 
Já sama na tonika nedám dopustit a nikdy mi doma alespoň dvě lahvičky nesmí chybět. Ta druhá je do zásoby. Nesnáším totiž, když mi doma něco dojde a nemám po čem sáhnout. Proto se vždy ráda zásobím nejen v jídle, ale i v kosmetice.
Tonika používám nejčastěji ráno po probuzení, kdy se mi moc nechce ztrácet čas s čištěním pleti. Vím, že ráno je stejně důležité pleť vyčistit jako to děláme večer. Po noci máme pleť stejně zaneřáděnou jako přes den. Ovšem ne každému se chce. Já jsem vždycky ráno ráda, že se zvládnu alespoň zlehka nalíčit a vyčistit si zuby. Obzvláště teď, když vstávám do práce za tmy. Jediné co mě probere, je ranní procházka se psem, který se vyvenčit musí, ať se mi chce nebo ne. Takže v půl šesté budík, na pyžamo natáhnu tepláky a o pět minut později už si to společně brázdíme po ulicích... při prochajdě se probudím a jsem tak čilejší do nového dne a samozřejmě i péče o pleť podle toho vypadá. Kdyby toho nebylo, asi bych vstala, v polospánku na sebe něco naplácala, aby se mě v práci nelekli a bylo by...
Tonikum voní tak nějak "zeleně", po rostlinkách a trošku se liší od vůně mléka. 

Složení: aqua, centaurea cyanus water, glycerin, betaine, aloe barbadensis extract, centella asiatica extract, panax ginseng extract, glycyrrhiza glabra extract, algae extract, sodium hyaluronate, polyglyceryl-4 caprate, citric acid, benzyl alcohol, dehydroacetic acid, sodium salicylate, benzoic acid, sodium benzoate, sodium borate, potassium sorbate, parfum.



U tonika mě potěšilo pumpičkové balení. U čistícího mléka už jsem se s podobným provedením setkala a je to poměrně běžné. U "vodových" přípravků v podstatě ne, ty jsou většinou v klasických vylévacích plastových nádobkách. 
Čistící tonikum je k dostání na e-shopu tady.

Za balení a funkčnost dávám velký palec nahoru. A také bych zapomněla na krásné vůně. Přípravky se mohou pyšnit samými klady, nic negativního jsem nenašla, takže můj verdikt na závěr - třikrát ano pro tyto kousky!

Co používáte raději, mléka nebo tonika? A sázíte raději na přírodu nebo používáte běžně dostupné přípravky z drogerie?

17 komentářů:

  1. Zajímavá kosmetika, včera jsem četla o produktech s rooibosem, dneska zase něco nového. Jo, je z čeho si vybrat. Určitě mám raději mléka, tonika mě nebaví a je to pro mě takový produkt navíc. Myslím si že čím méně toho na pleť plácáme, tím lépe.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám zase naopak, spíše tonika než mléka. Stejně po vyčištění pleti používám hutné krémy...

      Vymazat
  2. Já se snažím, co se týče kosmetiky, jít co nejpřírodnější cestou. Místo tonika ráda používám jen růžovou vodu, nebo výluh z ovesných vloček - nevýhodou samozřejmě je, že si ho musím dělat každých pár dní znovu, protože i když ho mám v ledničce, tak bez konzervantů déle nevydrží.

    Kristýna z blogu Style over trends

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče domácí výroby kosmetiky, tak jsem zatím začala a vlastně i skončila u tuhých mýdel :-) ale ráda bych si někdy splácla třeba pleťový krém :-)

      Vymazat
    2. Wow, tak to máš můj obdiv! Já jsem právě začala těmi krémy s tím, že mýdlo zkusím později, ale zatím jsem na to nenašla odvahu - a možná ani nenajdu, protože je to prý strašně náročné na přesné vážení... Tobě se výroba daří dobře? :)

      Vymazat
    3. Právě výroba mýdel mi přijde nejjednodušší :-) rozpustí se mýdlo, přidá barva, esence, pak třeba nějaké sušené květy, rozlije se do formiček - já používám silikonovou formu na muffiny ve tvaru srdíčka - a hotovo :-)

      Vymazat
  3. Máš pravdu, taky více používám micelární vody. Je to pro mě jednodušší a tuto kosmetiku vidím poprvé. Jedno mléko doma mám, ale čištění pleti mě s ním moc nenadchlo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Micelárka je pro mě základ. Tonika, mléka a ostatní přípravky jsou takovým doplňkem a používám je hlavně ráno :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Přesně, ráno je to asi jediná čistící věc (spolu s obyčejnou vodou), kterou se donutím použít :-)

      Vymazat
  5. Pleťová mléka mám ráda, protože nevysušují :-) značka vypadá moc zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, nevysušují :-) hodně lidí ale mléka nemá rádo, což je velká škoda :-)

      Vymazat
  6. Nemám moc ráda mléka, takže radši tonikum a různé vodičky. Jinak vypadají produkty zajímave, vidím je poprvé :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to poměrně neznámá značka, na to je obchod Plumeria specialista :-) původně jsem neznala ani jednu nabízenou značku :-)

      Vymazat
  7. Tuto značku vůbec neznám a čtu o ní úplně poprvé :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!