27. července 2018

Jak zestárnout o 10 let? Opalujte se a nemažte se!

Léto je v plném proudu a prázdniny vrcholí. Mě už se bohužel dva měsíce volna několik let netýkají a jediné, co z toho dokáži vytěžit je to, že si vezmu pár dní dovolené a na silnicích není takový provoz. Letos jsme se k moři nevydali a spíše jsme si udělali pár výletů u nás v Čechách. I v našich končinách je krásně a mnohdy i tepleji, než v některých mořských letoviscích. A mnoho z nás i u nás zapomíná na ochranu před sluníčkem, které je stejně škodlivé jako u moře. 


Jak už jsem naznačila v úvodu, ani v našich podmínkách by se nemělo zapomínat na ochranu pokožky. Sluníčko u moře sice opaluje více, protože se častěji koupeme, ale zrádné je stejně. Přece jenom slunce máme jenom jedno, ať už jsme kdekoliv na světě. A to i když je pod mrakem nebo sedíte někde pod slunečníkem. Světlé mraky mohou totiž propustit až 90% UV záření. Pokud tedy klesne teplota, vůbec to neznamená i pokles míry záření. Takže na to je třeba dát velký pozor. A také je dobré nebrat na lehkou váhu otřepanou frázi neopalovat se mezi 11 a 15 hodinou, kdy je intenzita UV záření nejsilnější.
Pokud se totiž nebudete mazat, budete vypadat o spoustu let starší, kůže bude nevzhledně vrásčitá a zcvrklá. Po jedné sezoně to nepoznáte, tento efekt se projevuje postupně a čím budete starší, tím to budete více pozorovat. Mladší ročníky dělají všechno pro to, aby se vyrovnali starším ročníkům, ovšem my, které už třicítka zamávala bílým šátečkem, to máme přesně naopak. Věk se zkrátka nedá obalamutit...

Loni v Řecku mi dělal parťáka olej na bronzové opalování a tak mě letos potěšil dvojnásob. Má ochranný faktor 30 a díky inovativní sluneční technologii poskytuje pokožce širokospektrální fotostabilní ochranu před UVA, UVB a infračerveným zářením. 
Složení je na bázi olejů: arganového, oleje buriti, mrkvového, rajčatového, brusinkového a abysinianového, takže pokožka bude vláčná, bude se hezky na slunci lesknout a opálení bude o to rychlejší. 
Aplikace je jednoduchá, jenom nastříkáte na pokožku a hotovo. Žádné zbytečné rozmazávání a čekání, až se přípravek do pokožky vsákne. Já bych olej letos moc nevyužila, tak jsem ho nabalila příteli, když odjel s kamarády na vodu. Až se vrátí, tak mi doufám poděkuje a nezapomene ho používat. Když se nemáte na vodě kde umýt od opalováku, je to super vychytávka. 

Přípravky po opalování jsou obohaceny o zklidňující komplex - D-panthenol, allantoin a bisabolol, aby pokožku hydratovaly po celý den a zklidní ji, pokud jste to přehnali se sluněním. 

Samozřejmě by se nemělo zapomínat ani na rty a chránit si je balzámem na rty s ochranným faktorem. Rty jsou často nevědomky opomíjeny a patří mezi nejcitlivější partie a ano, i rty si můžete spálit.

Letos si Astrid na léto připravil zajímavou akci. Během celých prázdnin můžete na českých a slovenských koupalištích potkat sluneční hlídku SUN WATCH, která vás překvapí nabídkou namazání opalovacím mlékem a ještě k tomu dostanete vzorečky! To bych rozhodně uvítala, ať si tu práci s namazáním zad udělá někdo za mě. Žádné upatlané ruce a zběsilé tance před cizími lidmi, když si nemůžete dostat do půlky zad, to určitě všichni znáte. 

Už jste na tuto hlídku někde narazili? A jaké opalovací přípravky máte nejraději vy?

15 komentářů:

  1. Naprosto s tebou souhlasím, že nemazání u nás je obrovská chyba! Jo, opalovací produkty od Astrid mám celkem ráda. I když je pravdou, že ještě před pár lety jsem nad ní ohrnovala nos, protože jsem jí měla zafixovanou jako tu "starou" ne příliš kvalitní značku z dětských let. Teď je tomu ale opak a já jí ráda používám, hlavně tedy balzámy, kterých mám hned několik vůní a barev :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme podobně a je fakt, že značka poslední dobou prošla řadou inovací a uvedla tolik nových produktů, což je fajn :-)

      Vymazat
  2. Pavli, musím tě pochválit za název články, úplně super! :)
    Na opalování nejraději používám Astrid, minulý rok jsem ho měla s sebou v Itálii, ale měla jsem nižší faktor, takže jsem se spálené pokožce nevyhnula.
    Letos mi balíček s opalovacími produkty přišel taky, ale mám obavy, že ho přes prázdniny nevyužiji, protože se k moři nechystám a jen tak se nejdu opalovat na zahradu, protože mě to nebaví a přijde mi, že jsem z toho vyrostla :D
    JInak ta hlídka je super, akorát ji asi nepotkám, protože na koupáky nechodím. Ty jsi na ni narazila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee děkuji :-) jako bych komentář psala já :-D loni moře, letos nic. Na koupáky taky nechodím a do rybníku nevlezu. Když nevidím při plavání na dno nebo kdyby se o mě otřela ryba, asi bych šla ke dnu. Někde jsem četla, že by teď měla hlídka být na koupalištích v Brně ;-) opaluju se občas doma na balkoně, nechce se mi jezdit k našim na zahradu, ale i tak se poctivě mažu třicítkou.

      Vymazat
  3. Ja jednoducho nechápem, ako môžu ľudia ísť von a nenatrieť sa opaľovacím krémom. A potom kupujú rôzne krémy proti vráskam a pritom stačilo použiť iba opaľovací krém ❀✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda a krémy na vrásky jsou mnohem dražší, než opalováky. A většinou s těmi vráskami ani nic neudělají :-) já mám osvědčenou kyselinu hyaluronovou, která na linky opravdu funguje, takže se s ní mažu od hlavy až k patě :-)

      Vymazat
  4. Je třeba se mazat. :) A taky ikdyž jdu na procházku a svítí tak se raději namažu. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když venčím psíka, tak se přiznám, že se moc nemažu, ale jinak jsem docela poctivka :-)

      Vymazat
  5. Veľká pravda, slnko je nebezpečné stále viac a viac, spáli ťa aj cez mraky. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda a když jsem koukala na předpověď, má být až 37°C, to asi nevylezu ze sprchy :-)

      Vymazat
  6. Keďže na kúpaliská veľmi nechodím, o tejto hliadke nič neviem, ale je to určite super nápad :) Natieranie je veľmi dôležité a nie len počas dovolenky!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  7. Articles, while primarily Watch iTV Hub Spain text-based, may include charts, graphs, or illustrations to support the information presented.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!