21. ledna 2019

Přírodní mýdla Přímo od Včelařky

Jak už asi ode mě očekáváte a tušíte, i v dnešním článku bych se s vámi chtěla podělit o jednu neznámou značku přírodní kosmetiky. Ráda pro vás objevuji a zkouším nové značky a mnohokrát se mi už stalo, že jsem mezi nimi našla skutečné poklady. A jedním takovým nově objeveným pokladem je česká včelí, ručně vyráběná kosmetika s názvem Přímo od Včelařky. A to doslova.
Značka je zaměřena primárně na výrobu tuhých mýdel. A jak jistě víte, tuhá mýdla už se dávno nemají za ty, co se prodávaly před dvaceti lety - tuhé, tvrdé, vysušující cosi, ale dnes už kvalitní vláčné voňavé mýdélko, které dokáže s pokožkou divy...



Mýdélka je možné vybírat ze tří kategorií - design mýdla, natural a solná mýdla. Vyzkoušela jsem z každé kategorie po jednom kousku, tak se pojďme společně podívat, které to jsou.


Začala bych designovým mýdlem Violet. Je to krásné fialkovo-bílé mozaikové mýdélko s jemnou květinovou vůní. A jelikož je fialkové, asi správně tušíte, že vůní dominuje levandule. Barvy nejsou nic chemického, ale pouze kosmetické slídy a minerální oxidy.
A samozřejmě ani vůně není umělá, ale jemná a nebude při mytí nijak obtěžovat. Mám sice ráda když kosmetika hodně voní, ale někdy je to přes čáru a tato mýdla jsou v tomto ohledu moc fajn.
Díky obsahu bambuckého másla a různých olejíčků bude pokožka hezky jemná a vláčná.
Přiznám se, že někdy se mi po odlíčení nechce používat mycí gel na obličej, takže ráda sáhnu i po tuhém mýdlu. Mýdlo vůbec nedráždí pleť a při troše nešikovnosti ani neštípe v očích. A jak jsem už naznačila v úvodu, vůbec nevysušuje, takže pleť nepne.

Složení: Sodium Sheabutterate, Aqua, Sodium Sunflowerseedate, Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Glycerin, Sodium Babassuate, Sodium Castorate, Lavandula Angustifolia Oil, Cymbopogon Flexuosus Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, CI 77019, Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77742, Tin Oxide, Limonene, Linalool, Citral, Geraniol.


Amazonka je solné mýdlo s hedvábím a růžovým jílem. Obsahuje 25% přírodní mořské soli a stejně jako u předchozího bambucké máslo a oleje, jako třeba kokosový, ricinový nebo slunečnicový.
Vůně je jemná květinová se svěžími citrusovými tóny.
Označení solné je trošku netradiční. Myslím, že jsem se s žádným podobným mýdlem nesetkala. Maximálně se solným peelingem a to bych nebyla já, abych jen tak pomyslně neochutnala. Peeling skutečně slaný byl, ovšem k tomuto mýdlu jsem neměla odvahu.
Kdybyste ale měli tento kousek v ruce a podobné bláznivé nápady, klidně mi napište.
Když jsem používala kosmetiku z drogerie, nikdy by mě nenapadlo ji takhle byť jen na špičku jazyka "ochutnat". S přírodní je to ale jinak a nemusím se hned obávat o své zdraví.
Tímto vás nechci nijak nabádat, abyste mýdla hned jedli. Ale však se chápeme...

Složení: Sodium Cocoate, Sodium Chloride (Sea Salt), Aqua, Sodium Sheabutterate, Glycerin,sodium Castorate, Sodium Sunflowerseedate, Illite (Rose Clay), Cymbopogon Martini Oil, Citrus Nobilis Peel Oil, Cymbopogon Flexuosus Oil, Silk Amino Acid, Linalool, Limonene, Geraniol, Citral, Farnesol.

Posledním kouskem je přírodní mýdlo Queen s medem, včelím voskem a hedvábím. Obsahuje olivový, kokosový, slunečnicový, ricinový a babassu olej, dále bambucké a kakaové máslo, humánní hedvábí, včelí vosk a med, po kterém také mýdlo hezky sladce voní. 


Na první pohled je mýdlo z této trojice nejobyčejnější. Je to ale jen co se vzhledu týče. Svými vlastnostmi je stejně skvělé jako předchozí, ba možná ještě lepší. Někdy není třeba dát pouze na vzhled, protože co je hezké, nemusí být nutně nejlepší. I obyčejné věci mohou mít neobyčejné vlastnosti...

Složení: Sodium Olivate, Aqua, Sodium Sheabutterate, Sodium Cocoate, Glycerin, Sodium Cocoa Butterate, Sodium Babassuate, Sodium Sunflowerseedate, Sodium Castorate, Mel, Cera Alba, Silk Amino Acid.

Chápu, že většina z vás máte zavedené návyky a sprchový gel byste za tuhé mýdlo nevyměnili ani za nic. Zkuste to ale třeba jenom na týden nebo klidně i na pár dní a uvidíte, že to zase není až taková oběť, ale je to nakonec mnohem příjemnější.

Na výběr je tolik druhů, barev a vůní a to nejdůležitější, jde o kvalitní přírodní kousky. Mýdla tedy můžete používat i na velmi citlivou pokožku bez jakýchkoliv obav. 
Také vám může připadat mýdlo za 150,- Kč drahé, ale na druhou stranu mnohem déle vydrží a po spotřebování prostě zmizí beze stopy. 
Po sprchovém gelu vám zbude nevyužitelný plastový obal, tak proč ještě podporovat dnešní dobu plastovou. Když plasty třídíte, je to v pořádku. Když se vám ale zrovna nechce, hodíte ho ze zvyku s ostatními odpadky do odpaďáku, nikdy ale nevíte, kde skončí a jak může v přírodě uškodit...

A kdo přece jenom tuhým mýdlům nefandí, udělají skvělou službu i ve skříni mezi prádlem. Já na tuto babičkovskou fintu nedám dopustit a pár kousků mám v šatníku schovaných.
Prádlo je hezky provoněné a když po čase vůně vyprchá, dám ho do koupelny na vymydlení.

Mýdla jsou balena v krásné papírové krabičce, která už sama o sobě je malým uměleckým dílkem nebo třeba milým dárkem.

Všechna mýdélka můžete omrknout na e-shopu Primoodvcelarky.cz. Zde také najdete super blog se spoustou zajímavých informací, jak si nějaké to mýdlo vyrobit doma. 

Co vy a tuhá mýdla? Používáte je rádi nebo byste je za klasické sprcháče nevyměnili?

26 komentářů:

  1. Používám hlavně přírodní tuhá mýdla, tahle ještě neznám. Díky moc za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec za co. Mrkni se na celou nabídku a třeba tě některá zaujmou :-)

      Vymazat
  2. I kdyz si mydla i sama vyrabim, neodolala jsem a koupila Queen a Amazonku a jsem nadsena, jsou skvela. Pani Zdenicce Vcelarce moc fandim, je to skvela mydlarka a mila pani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si jednu mýdlo vyrobila, ale takhle krásné mozaikové bych určitě nezvládla :-) jsou opravdu moc povedené!

      Vymazat
  3. Veľmi sa mi páči ich dizajn, sú krásne a musia byť naozaj príjemné. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  4. Wáu, naozaj krásne balenia, milujem prírodné produkty :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná a voňavá mýdla, jsem nadšená

    OdpovědětVymazat
  6. Mydlá používam veľmi rada, tiežo vyzerajú fakt skvostne :) Určite vyskúšam, ďakuje za tip :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to vyzerá skvele! Takéto produkty zbožňujem ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  8. Přírodní mýdla používám moc ráda a tyhle vypadají moc hezky. Vždy se mi líbí, jak jsou různě barevné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to sice "jen" mýdlo, ale hezký design určitě potěší :-)

      Vymazat
  9. Skvělý článek :) Používám tekutá mýdla, ale tahle mi hned padla do oka. Vypadají úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám tuhá mýdla opravdu moc ráda, jsou skvělé na ekzém, samozřejmě myslím ty přírodní :-D mě zaujalo právě to poslední :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírodní mýdla jsou na problematickou a citlivou pleť vůbec nejlepší, jiné už ani nepoužívám :-)

      Vymazat
  11. No tak po vzhledové stránce vypadají fakt roztomile! :O Asi bych si měla taky nějaké takové pořídit.

    OdpovědětVymazat
  12. Jéééé, ty musí být parádní :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!