5. února 2019

Korejské masky MEDIHEAL

V posledních měsících jste u mě mohli narazit na několik článků o indonéské kosmetice Mustika Ratu. Holky z obchůdku My Wave, které u nás tuto kosmetiku prodávají, si ale začínají pohrávat i s jinou kosmetikou. Jde o velice oblíbený sortiment a tím jsou korejské plátýnkové masky. 
Tyto masky jsou dnes už řekla bych trendem a látkové pleťové masky jsou mezi všemi těmi slupovacími, černými a krémovými moje nejoblíbenější. Je to především o pohodlí - žádné smývání, nemusíte se bát, že se někde obtisknete a když na masku zapomenete, nezatvrdne vám na obličeji jako beton. Už se mi to u jedné stalo a dostávala jsem ji dolů snad hodinu. 
Tady hodíte na obličej plátno a jdete třeba uklízet nebo vařit, v lepším případě se naložíte do vany a relaxujete.



Korejské masky jsem vyzkoušela dvě, jednu na pleť, druhou na ruce. Existují samozřejmě i jiné typy, třeba na nohy. Když už jsem zmínila tu masku na nohy, tak to byl asi můj největší odvaz v životě. Jestli si vzpomínáte na článek, byly to takové igelitové návleky na chodidla podobné těm v nemocnicích. Měla jsem je tam zhruba půl hodinky, při chůzi to podivně čvachtalo a účinek se dostavil asi po týdnu, kdy se mi kompletně sloupala kůže na chodidlech. Výsledek byl fajn, měla jsem nožky jako miminko, ale ten mezičas... kůže v posteli, na podlaze, v ponožkách, ve vaně, no prostě všude. Nevím, jestli bych ještě do něčeho podobného znovu šla.

Pár benefitů plátýnkových masek jsem už napsala v úvodu. Hlavní je ale očekávaný výsledek, v tom jsem docela nekompromisní. Fajn je i cena masek, přesto si ale některé masky schovám a použiji klidně i dvakrát, protože celé sérum moje pleť najednou nevypije. 

A teď k maskám. Pleťová maska MEDIHEAL N.M.F Aquaring Ampoule Mask EX. je super hydratační a vyplňující plátýnková maska na obličej. Hydratační séra v masce mi hodně připomínají konzistenci hyaluronového séra, které používám prakticky denně před použitím pleťového krému nebo si ho přimíchávám do pleťových olejů.

Po vyndání z pytlíčku byla maska opravdu velmi nasáklá, až z ní kapalo a i po hodince, co jsem jí měla na pleti, zcela nevyschla. Použila jsem ji tedy dvakrát a troufla bych si říct, že by posloužila ještě i do třetice. Pleť byla potom taková hutná, naducaná, jako když se ráno probudíte. Zpočátku jsem se trošku leskla, ale jakmile se sérum téměř vstřebalo, lesk zmizel. Žádný nepříjemný lepivý nebo stahující pocit.


Složení: Water, glycereth-26, peg/ppg-17/6 copolymer, glycerin, sodium hyaluronate, 1,2-hexanediol, hydroxethyl urea, rosa cetifolia flower water, fomes offcinalis (mushroom) extract, hamamelis virginiana (witch hazel) water, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) seed extract, glutamine, glutamic acid, arginine, alanine, phenylalanine proline, ortulaca oleracea extract, hydrolyzed collagen, aloe barbadensis leaf juice, beta-glucan, xanthan gum, butyelene glycol, boswellia serrata resin extract, salix alba (willow) bark extract, panthenol, trehalose, betaine, carbomer, allatoin, polysorbate 80, adenosine, disodium edta, tocopheryl acetate, fragrance, polyglumatic acid.

Druhá maska je hydratační maska na suché ruce MEDIHEAL Theraffin Hand Mask EX. Zde mě jako první napadly obavy po zkušenostech s maskou na nohy. Žádné sloupání se ale naštěstí nestane. Jsou to klasické igelitové rukavice, ve kterých je koncentrovaný gel obsahující parafín, ureu, hydrolizovaný kolagen, arganový olej, extrakt z anýzu a světlice barvířské. Igelitový proto, aby gel neprosakoval i zevnějšku a neupatlali jste vše, na co sáhnete. Dá se s nimi totiž v rámci možností normálně fungovat. Nemyslím tedy, abyste v nich rovnou myli nádobí, ale klidně se s nimi třeba najíte. Jen mobil budete muset odložit. Na dotykáči s rukavicemi nenapíšete ani ň...
Existují samozřejmě zimní pletené rukavice, co mají v konečcích prstů elektricky vodivý materiál a práci na mobilu zvládají. Věřím ale, že korejci jsou pokrokoví a brzy je začnou dávat i do těchto masek... vůbec bych se tomu totiž nedivila, protože asiaté jsou na mobilu nalepení ve dne v noci a je to jen otázka času. 

Doba působení je stejná jako u většiny masek, tedy okolo 20 minut. Já mám ruce hodně suché, hlavně v práci u počítače. Bez pořádně hutného krému na ruce se neobejdu. Pokožka rukou tedy sérum během působené celé vypila, takže jsem nemusela vtírat žádné přebytky, stačí jen lehce promnout ruce jako když se natíráte krémem. Oproti předchozí masce obsahuje tekutiny méně, ale na pořádnou hydrataci to bohatě stačilo.
Letos se na mě zima hodně podepsala. I když se snažím ruce chránit výživnými krémy a nosím rukavice, mám je i tak hodně šupinaté, takže tahle maska není jednou za čas vůbec na škodu. Ba naopak. Někdy zkrátka ani velmi hydratační krém nepomůže.



Složení: Water, Glycerin, Carthamus Tinctorius(Safflower) Seed Oil, Niacinamide, Urea, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Peg-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, 1.2-Hexanediol, Propanediol, Caprylyl Glycol, Illicium Verum(Anise)Fruit Extract, Phenoxyethanol, Dimethicone, Carbomer, Triethanolamine, Argania Spinosa Kernel Oil, Hydrolyzed Collagen, Punica Granatum Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Fragrance(Parfum), Allantoin, Adenosine, Disodium Edta, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Keratin Amino Acids, Hydrogenated Lecithin, Water, Glycerin.

Na tyto a mnohé další masky můžete mrknout na e-shopu Mywave.cz.

Co vy a korejské masky? A které masky patří mezi vaše oblíbence?

12 komentářů:

  1. Mě více zaujala ta maska na ruce. Nemám ráda, jak jsou plátýnkové masky nacucané tekutinou a všude to teče. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je nacucaná hodně, ale nic nestékalo a ještě zbylo i na příště :-)

      Vymazat
  2. Maska na ruce je hodně lákavá, taky trpím na suché popraskané ruce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej. Ruce mažu několikrát denně, ale i tak je na nich zima a mráz znát :-)

      Vymazat
  3. Mě zaujaly obě masky, ale ta na ruce nejspíš víc. Nejvíc se mi na těch korejských maskách líbí design, který je většinou originální a někdy až lehce bláznivý.... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také už jsem zkoušela pár bláznivých kousků, třeba se zvířecími motivy :-)

      Vymazat
  4. Tiež by som ich veľmi rada vyskúšala◝(ᵔᵕᵔ)◜

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  5. Pár korejských masek jsem zkoušela a že by to byl nějaký zázrak, to tvrdit nemohu. Nevidím v nich žádný rozdíl.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě se všechny masky tváří na první pohled stejně, ale už jsem měla i ty, co mi vyloženě nesedly. Tyto jsou moc fajn :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!