15. ledna 2020

Italská kosmetika Pharmalife RESEARCH

Kosmetiku si ve většině případů objednávám online, protože je to pro mě příjemnější. Vše si vyberu v teple domova, zaplatím a kurýr mi objednávku přinese až pod nos. A je jedno jestli objednávám sprchový gel nebo toaleťák. Nemusím se tahat se spoustou tašek a do obchodu chodím osobně prakticky už jen pro potraviny. Když už jsme u těch nákupů, na mysli mám ty tuzemské nebo maximálně od našich sousedů ze Slovenska. Když se tak zamyslím, nikdy mi nepřišel balíček s kosmetikou ze zahraničí, až před pár týdny, kdy mě oslovila jedna italská firma, zda bych nechtěla vyzkoušet některé z jejich produktů. Co si budeme povídat, byla bych hloupá, kdybych nesouhlasila.
Až jsem se divila, že jsme se vůbec domluvili, protože moje angličtina je pouze o pár základních frázích, ale nic, co by google překladač nezvládl a balíček si ke mě přes kontinenty našel cestu za poměrně krátkou dobu.


Řeč bude tentokrát o značce Pharmalife RESEARCH, která je zaměřena na přírodní kosmetiku, bylinné doplňky stravy, fytokosmetiku a mnoho dalšího v péči o pleť i celé tělo.
Sortiment značky je poměrně široký, přesto padla moje první volba na řadu Collagenat, což je exklusivní řada proti stárnutí s rostlinným hydrolizovaným mořským kolagenem. Produkty jsou určeny zralé a namáhané pleti. Netvrdím, že už by byl na mě čas nějak hodně poznamenaný, ale přípravky proti stárnutí pleti používám už několik let a to hlavně z preventivních důvodů. Ony vlastně na této bázi fungují, tedy předchází novým vráskám a brání prohlubování těch stávajících. Samozřejmě pravidelným používáním můžete jemné linky vyhladit, ovšem nezbavíte se jich nikdy úplně. Čas zkrátka jen tak obalamutit nelze, ale malinko ošálit ho lze.


Řada obsahuje kompletní pleťovou péči, tedy denní a noční krém, pleťové sérum, pleťové ampulky, ale také kolagenové doplňky stravy na vnitřní užívání. A nechybí ani pleťová maska nebo přípravky na čištění pleti. Čistá pleť se totiž rovná zdravá pleť a pokud bychom se večer náležitě o pleť nestarali a neodličovali ji, připravili bychom tak úrodnou půdu pro vrásky a jiné nedokonalosti. Nač ale stárnutí pleti urychlovat, když je na trhu dostupných tolik pomocníků.

Pleťový krém má jemně nazelenalou barvu a hodně jemnou texturu. Na suchou pleť je slabší a je třeba použít třeba v kombinaci s pleťovým olejem. 


Pleťové sérum je skvělé a používám ho hlavně večer na vyčištěnou pleť a poté ještě nanesu trošku hydratačního pleťového krému. Sérum nijak nelepí, jako některá séra a je na pleti velmi příjemné.

Co mi hodně sedlo, byly pleťové ampulky. Jsou skleněné, takže je třeba je před použitím rozlomit a tekutinu pak nanést na pleť. Je to takový intenzivní doping pro pleť. Toho množství je v ampulce víc, než je potřeba na jedno použití, tekutina se ale i tak do pleti hezky vpila a bylo ho tedy tak akorát. Překvapila mě hodně výrazná vůně, ale moc příjemná z pleti jsem ji cítila ještě i v posteli.
Některá séra jsou mírně lepkavá a pleť stahují, proto je nutné nanášet ještě pleťový krém, ale u ampulek to nebylo potřeba.

Kosmetika má hodně jednoduché obaly, ale jak se říká, v jednoduchosti je krása. Přiznám se, že mnohdy jdu při nákupu podle obalu a vůně, ale čím jsem starší, sázím raději na minimalismus a více si hlídám složení než to, v čem je kosmetika zabalená. A také už nejsem na výraznou parfemaci, která je pro citlivou pleť spíše na škodu. Když tedy pominu výraznější vůni, která mi zpočátku vadila, řada je moc fajn. Je to ale o zvyku. Když delší dobu používáte převážně neparfémovanou pleťovku a pak přijde tato řada, chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla. 

Více informací o kolagenové řadě si můžete přečíst na stránkách Pharmaliferesearch.com. Musím tedy říci, že mě řada velice příjemně překvapila a i když jsem měla zpočátku trošku obavy testovat kosmetiku ze zahraničí bez popisků, kterým bych rozuměla, moje obavy se rozplynuly hned s prvním použitím.

Používáte nějakou kosmetiku s kolagenem? A co vy a zahraniční kosmetika?

14 komentářů:

  1. Kosmetiku vůbec neznám, ale vypadá moc dobře :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o tejto značke som ešte vôbec nič nepočula, každopádne vyzerá fajn :) Parfumovaná kozmetika mi nevadí, takže možno by stála za vyskúšanie :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je fajn, někoho by ale ta vůně mohla přece jenom obtěžovat :-)

      Vymazat
  3. Taky značku nepoznám a asi bych měla úplně stejné obavy, jako ty. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to spíš takový první dojem. Po pravidelném používání ale mám vyhlazenější pleť, takže jsem nad parfemací mávla rukou, účinky jsou pro mě důležitější :-)

      Vymazat
  4. Momentálně mám v plánu koupit si nějaké pleťové krémy s kolagenem, ale pořád váhám, jakou značku :D Tahle vypadá moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I u nás je hodně značek, které kolagen v pleťovce nabízí, tak zkus zapátrat :-)

      Vymazat
  5. Zatím tedy nic pro mě .. sice budu za pár týdnů slavit narozeniny, ale pořád jenom 23, tak doufám, že ještě pár let vrásky nehrozí :/ :D zahraniční kosmetiku příliš nepoužívám, raději mám české značky nebo alespoň ty, které zde mají pobočku. Nevím ani proč, když třeba Italové jsou zrovna kosmetikou přírodní docela proslavení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo tak to máš ještě určitě čas, i když všude se doporučuje prevence zhruba od 25 let :-)

      Vymazat
  6. Tuhle značku neznám, bohužel nemůžu na sebe dát parfémovaný krém, jelikož moje pleť na to poslední dobou reaguje dost špatně. Ale jinak vypadá hezky. 🙂

    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také docela citlivou pleť a jen tak něco nesnesu, ale když se mi po pár týdnech používání nic nestalo, asi parfemace nebude mít až takový vliv :-)

      Vymazat
  7. Dobrý den, tak tahle kosmetika vypadá opravdu úžasně. Píšete, že si necháváte zasílat tyhle výrobky kurýrem z Italie. Můžu se prosím zeptat jak probíhala přeprava balíčků z Itálie teď v době korony nebo se to úplně zastavilo? Já mám zkušenosti s těmito dopravci po evropské unii. Ale právě kvůli té koroně jsem doteď nic neobjednávala ani neposílala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balíček mi poslali v rámci barteru a to jenom jednou a už v polovině ledna, kdy ještě koronavirus u nás nebyl. Proto tedy nevím, jak nyní přeprava funguje, ale věřím, že už normálně :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!