26. ledna 2020

Zimní péče o velmi suchou pleť od Weledy

I když nemáme po celý rok s pletí žádné větší problémy, právě v zimě tomu může být naopak. Vítr, mráz, sníh a hlavně střídání teplot, kdy z venku přijdeme do vytopené místnosti, to všechno způsobuje pleti šok a to se může projevit různými nepříjemnostmi, jako jsou pocity suchosti, pnutí, pálení a mnohé další neduhy.
A ne všechny části těla se dají schovat pod zimní oblečení, proto se o ně musíme náležitě postarat a vytvořit jim sami nějaký štít, který nás bude chránit před nepřízní počasí.



Pokud zajdeme do extrémů, Weleda má ve své nabídce Coldcream, který je záchranou o tu nejsušší pokožku a dokáže ji napravit za poměrně krátkou dobu. Troufám si říci, že ji poskytne úlevu prakticky ihned.
Krém je hodně hutný a mastný, možná i více než je legendární Skin Food. Vůně je výraznější, ale příjemná a nevadí mi ani při použití na obličej místo pleťového krému. Pokud ho budete používat místo krému na ruce, silnější vůně je určitě bonus navíc. Jde tedy o hodně univerzální kousek, který využijete od hlavy až k patě.

Složení: voda, olej ze sladkých mandlí, arašídový olej, včelí vosk, alkohol, glyceryl oleate, vonné látky, sorbitan olivate, síran zinečnatý, limonen, linalool, citronellol, geraniol, citral.



A v zimě by se nemělo zapomínat ani na rty, protože rty jsou hodně citlivé na změny teplot. Proto je nutností mít v kabelce nebo rovnou v kapse u bundy neustále nějaký balzámek na rty, který nás v případě potřeby zachrání. Balzám na rty Everon obsahuje přírodní látky včetně cenných olejů, které rty hydratují a zároveň je i chrání. 
Já jsem na balzámy na rty hodně ulítlá a kdybych je posbírala na všech místech, kde je mám, byla by jich pěkná hromada. Nejenže je mám doma v každé místnosti, ale pro jistotu je mám i v každé zimní bundě (pro případ, že bych je střídala a zapomněla vyměnit i potřebný obsah kapes), jeden vozím v autě a několik jich mám i v práci na stole. Skladování balzámu v autě je ale docela oříšek, protože v létě se mi tam vždycky rozteče a v zimě zase ztuhne tak, že nejde vysunout, takže na to pozor. 

Složení: jojobový olej, včelí vosk, bambucké máslo,  vosk z kandelilli, vosk z květů Rosa Damascena, karnaubský vosk, výtažek z plodu vanilky pravé, výtažek z Rosa Damascena, citronellol, benzyl, alkohol, geraniol, citral, eugenol, farnesol.

Oba kousky můžete koupit v DM drogerii, online na e-shopech nebo na oficiálních weledích stránkách. Když se tam navíc zaregistrujete, automaticky nakupujete za nižší ceny.

Jak pečujete o pleť a rty v zimě? Máte nějaké osvědčené oblíbence?

10 komentářů:

  1. Já na rty používám zázračný kelímek Oriflame. :) Tahle řada vypadá dobře.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé ten jsem také používala kdysi a měla snad všechny "příchutě" :-)

      Vymazat
  2. Vyzerajú super! :) Ja tiež bojujem s dosť suchou pleťou a mne najviac pomáha arganový olej a emulzia Excipial, plus na pery klasika pomáda od Astridu :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oleje jsou fajn, používám je ráda hlavně na odličování :-)

      Vymazat
  3. Mé rty v zimě vždy zachrání balzám od Havlíka nebo od Uriage. Ale ani tento nevypadá špatně. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím nemám prozkoumanou ani jednu ze zmiňovaných značek :-)

      Vymazat
  4. momentálne som si obľúbila na peť Havlíkovú prirodní apotéku :) a na pery balzam od Soaphorie :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Havlíkovu apotéku také musím prozkoumat. Chci vyzkoušet makový olej, který prý voní jako makové buchty a to mě hodně láká :-)

      Vymazat
  5. Ten balzám na rty je určitě skvělý! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!