26. února 2020

Růžová pleťová péče o první vrásky Weleda

Bohužel už jsem ve věku, kdy mám na pleti nejednu linku nebo vrásku. Nijak se z toho ale nehroutím a svoje vrásky mám ráda, protože za každou se skrývá něco dobrého nebo špatného, a to všechno k životu patří. Na první vrásky a známky stárnutí je určena růžová pleťová řada, která by měla výskyt vrásek redukovat. 



Začala bych ampulkami, které mě z celé řady zaujaly nejvíce. Růžový pleťový olej je určen na unavenou a namáhanou pleť s prvními známkami stárnutí. Vrátí ji zpět do pohody a vyživí ji do hloubky, vůně navíc dodá energii a potěší i smysly. Sérum je hodně intenzivní a není již potřeba používat další péči, třeba pleťové krémy. Jde o olej, nikoliv o klasické sérum, takže na pleti nezanechává lepkavý pocit a je spíše mastnější. 
Kromě účinků bych tedy vyzdvihla úžasnou vůni růže damascénské. Ta je mnohem smyslnější a výraznější, než růže zahradní.


Složení: Rosa Moschata Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Prunus Persica Kernel Oil, Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.

Ampulky by se měly používat buď jako sedmidenní intenzivní kůra nebo 2x týdně po době jednoho měsíce, nejlépe večer na vyčištěnou pleť. Skvělé je dopřát si tuto kůru třeba po zimní nebo letní dovolené, kdy pleť dostane největší lekci. Zkrátka vždy, když pociťujete, že to není s vaší pletí úplně ono a potřebujete ji během krátké doby napravit. 

Při otevírání ampulek je třeba trošku obezřetnost, abyste se případně nepořezali. Jsou skleněné a tak je doporučuji rozlomit třeba v kapesníku než jen tak holýma rukama. Sklo je ale tenké a jde to poměrně snadno.
Ampulky jsou poměrně velké a na jedno použití je v ní oleje až dost, tak jsme si ji vždy rozdělila na dvě dávky. Je to tím, že zapomínám na krk a na obličej mi bohatě stačí půlka. Vím, že by se to nemělo a pokožka na krku je citlivá a vrásky se v těchto místech vyskytují dříve, ale na tohle jsem prostě flink.

Denní vyhlazující krém obsahuje cenné oleje, díky kterým je pleť vyživená a zároveň hezky provoněná díky jemné vůni růží. Díky bylinným výtažkům dokáže minimalizovat první vrásky, sjednotí tón pleti a projasní ji. 

Složení: Water,  Prunus Persica Kernel Oil,  Prunus Amygdalus Dulcis Oil,  Alkohol,  Glyceryl Stearate SE, Rosa Moschata Seed Oil, Hydrolized Beeswax, Lysolecitin, Sedum Purpureum Extract, Equisetum Arvense Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Xanthan Gum, Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.


Noční vyhlazující krém je co se týče složení a textury hodně podobný tomu dennímu, přesto je o něco hutnější. U nočního krému je to pochopitelné. Přes noc potřebuje pleť odpočívat a je dobré ji dopřát něco výživnějšího, než je tomu tak přes den. Ráno se tak probudíte s regenerovanou a svěží pletí. 

Složení: Water,  Prunus Persica Kernel Oil,  Prunus Amygdalus Dulcis Oil,  Alkohol, Lanolin,  Glyceryl Stearate SE, Beeswax,, Olea Europaea Fruit Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Sedum Purpureum Extract, Equisetum Arvense Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Xanthan Gum, Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.

Všechny krémy v tubičkách od Weledy jsou si texturou hodně podobné. Liší se jen vůněmi a složením a samozřejmě k jinému účelu. Troufám si ale říci, že ať už si koupíte jakýkoliv, s žádným nešlápnete vedle. To balení mě baví i na cestách, protože je lehké, skladné a prakticky nerozbitné a nevadí mu ani větší zmáčknutí v zavazadle. 

Celou řadu doplňuje vyhlazující oční krém. Je to malý, ale účinný pomocník o citlivé oční okolí. Právě v očním okolí se stárnutí projevuje nejvíce. V těchto místech se nám tvoří vrásky například od smíchu. Také pokud se nevyspíme zrovna do růžova, může se to projevovat kruhy pod očima nebo různými otoky. Oblast kolem očí o nás tedy vypovídá mnohem více, než si myslíme a proto je fajn, abychom vypadali stále odpočatě. Pokud jste tedy nezařadili do své denní rutiny nějaký oční krém a už vám dávno není dvacet, měli byste to co nejdříve napravit. Já na tom pracuji stejně jako v péči i pokožku krku a snažím se to nepodceňovat.

Složení: Water,  Prunus Persica Kernel Oil,  Prunus Amygdalus Dulcis Oil,  Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrolyzed Beeswax, Rosa Moschata Seed Oil, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Sedum Purpureum Extract, Glyceryl Stearate SE, Euphrasia Officinalis Extract, Xanthan Gum, Sodium Beeswax. 


Růžové ampulky a pleťové krémy si můžete prohlédnou na stránkách Weleda.cz. Ampulky splnily moje očekávání a mohu je vřele doporučit. Weleda má skvělé produkty, které mé suché pleti vyhovují. Obzvláště pleťové krémy vyhovují mé pleti svojí jemnou texturou a dostatečnou hydratací.
Růžová řada je sice určena na první vrásky, ovšem jeden krém jsem dala mamce a je z něj stejně nadšená. A to zrovna nemusí vůni růží a Weledu jako takovou dřív vůbec neznala, až ode mne. Používání tedy není věkově nijak omezeno.

Zkoušeli jste už nějaké pleťové ampulky? A používáte už nějaké krémy na vyhlazení prvních vrásek?

8 komentářů:

  1. Ty ampulky vypadají dobře. Měla jsem jedny od Alverde a taky byly fajn. Líbí se mi i oční krém a na krk, v péči o pleť, naštěstí nezapomínám. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ampulky jsou fajn. Koupila jsem si třeba levné od Baley v drogerce, ale byly plné silikonů, takže je určitě lepší si připlatit za kvalitu :-)

      Vymazat
  2. Celá řada vypadá pěkně, já naštěstí ještě vrásky nemám, ale hydrataci a celkovou péči nepodceňuji. Ampulky jsem ještě nikdy nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To děláš dobře. Řada je fajn i jako prevence, aby tě nic v pozdějším věku nezaskočilo :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to krásně! :) Nic proti prvním vráskám jsem ještě nepoužívala, ale asi už bych se o to měla začít zajímat :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem používala ampulky tedy čistě jen na oční okolí na mé mini vrásečky pod očním okolím a za mě jsou skvělé.

    Jinak bych zkusila ten denní krém, protože ten můj už mi dochází a potřebuji, aby pleť byla i přes den hydratovaná a vyživená. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém je skvělý a navíc božsky voní po růžích :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!