14. března 2020

Gurmánská tuhá mýdla Almara Soap

Dnes pro vás budu mít něco na první pohled docela obyčejného - tuhá mýdla. Ve skutečnosti jde ale o zcela neobyčejná mýdla, a to od české značky Almara Soap. Mýdla jsou to ryze přírodní a fantasticky voňavá. A nesním zapomenout na úžasný design, takže si budete říkat, že je škoda je používat. Jakmile je ale jednou zkusíte, budete se s nimi chtít mydlit neustále.
Mýdla jsou ručně vyráběná, přírodního složení a i výrazné barvy, jako je třeba zlatá není z žádných umělých barviv, ale jde o minerální barviva nebo oxidy.
Když jde o mýdla a tělovou kosmetiku obecně, vybírám si ji hlavně podle vůní. Nejraději mám gurmánské vůně, proto i v případě těchto mýdel u mě zvítězila čokoláda, káva a slaďoučké mléko.



Přírodní mýdlo Coffee Time je určeno pro normální pokožku. Z vůně je cítit čerstvě uvařená káva, doplněna o sladké tóny čokolády, karamelu, hnědého cukru, kokosu a medu. 
Díky tomu, že skutečně obsahuje zrníčka mleté kávy, hodí se i jako tělový peeling. Jen na obličeji s ním opatrně, abyste se moc nepodřeli. Proto je třeba netlačit na pilu a i na obličeji vám mýdlo skvěle poslouží. Mýdla navíc nijak nevysušují, takže nebude pokožka vůbec nepříjemně pnout.

Složení: voda, slunečnicový olej, kokosový olej, palmový olej (RSPO), olivový olej, parfém, mletá káva BIO, minerální barvivo mica, oxid zinečnatý, zrnková káva BIO.



Mýdlo Gold Chocolate je krásný kousek pro milovníky čokolády. Mýdlo obsahuje velké množství rostlinných olejů, které pokožku zvláční. 
Hnědá barva je díky kakau, zlatá díky minerálnímu barvivu, takže ani v tomto případě nečekejte žádnou chemii. 

Složení: voda, slunečnicový olej, kokosový olej, palmový olej (RSPO), olivový olej, parfém, kakao, minerální barvivo mica.


A na závěr mýdlo Sweet Milk pro suchou a citlivou pokožku. Obsahuje totiž kozí mléko, které je skvělé třeba v péči o atopickou pokožku. 
Vůně je stejně skvělá, sladká po mléku a medu. Stejně jako předchozí kousky pokožku hezky zvláční díky obsaženým olejům.
Pokud mýdla používáte při koupeli ve vaně, udělají vám hezky mléčnou vodu a zabarví ji. 

Složení: voda, slunečnicový olej, kokosový olej, palmový olej (RSPO), olivový olej, BIO ovesné vločky, sušené kozí mléko, parfém, oxid zinečnatý.




Na tyto a další varianty tuhých mýdel se můžete kouknout na stránkách Bioneeds.cz. Cena za jeden kousek je 149,- Kč, což se někomu může zdát za jedno mýdlo hodně, ale jde o multifunkční kousek, kterým se umyjete od hlavy až k patě a navíc vydrží mnohem déle, než tekutí parťáci z koupelny.
V dnešní virové době mýdla jistě oceníte, protože hygiena a zejména mytí rukou je jako prevence proti chřipce na prvním místě.
Na závěr mi tedy nezbývá říct, buďte na sebe opatrní a nepodceňujte rady odborníků. Sami si můžeme pomoci alespoň tím málem, že budeme dodržovat základní hygienické návyky, třeba s těmito parádními kousky. Ty nejenom pomohou, ale potěší i naše smysly a navodí tak hned lepší náladu.

Používáte také rádi přírodní mýdla? A které vůně jsou vaše nejoblíbenější?

10 komentářů:

  1. Tak tohle jsou snad první tuhá mýdla, která mě fakt zaujala a nejradši bych je měla všechny! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné mýdla. Vypadají hezky a vůně zní lákavě. Hlavně Coffee time.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kávička je moje nejoblíbenější vůně v kosmetice, přestože kávu jako takovou vůbec nepiji :-)

      Vymazat
  3. Vyzerajú úžasne, určite rovnako skvelo aj voňajú :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že voní ještě lépe, než vypadají :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!