8. března 2020

Vlasová kosmetika Apiarium

Co se týče pleťové kosmetiky, tu používám výhradně přírodní. U dekorativky už tak striktní nejsem a sahám po té z drogerie. Vlasovou kosmetiku si ale vybírám pečlivě, protože mám hodně jemné vlasy, často mi padají a nechci je ještě více zbytečně zatěžovat. Musím to teď zaklepat, ale mám lepší období, kdy mi vlasy padat skoro přestaly. Když se ale poohlédnu pár měsíců zpátky, byla jsem už hodně zoufalá, aby mi na hlavě vůbec něco zůstalo.
Na zoubek se opět podíváme italské značce Apiarium, kterou už ode mě také znáte, především z pleťové péče. Tentokrát půjde o péči o vlasy a tohle šikovné a výživné trio si představíme.



Jako první bych začala šamponem, který je základem v péči o vlasy. Regenerační a zpevňující bio šampon pro suché, jemné a lámavé vlasy. Já mám tohle všechno a zároveň mi ještě padají, takže v tomto ohledu na mě matka příroda moc vlídná nebyla a trošku se na mě vyřádila. Šampony bez silikonů, parabenů nebo sulfátů jsou pro mě samozřejmostí. Nechci vlasům ještě více ubližovat a chci jim dopřát jen to nejlepší bez jakéhokoliv zatížení. Tento kousek od Apiarium obsahuje řadu výživných látek rostlinného původu, jako je například šťáva z aloe vera, extrakt ze lněného semínka, mandle, prosa, sójový protein a vitamíny. Všechny tyto cenné látky vlas posílí a zpevní.
Pokud jste zvyklí vlasy lakovat, tužit nebo jakkoliv jinak upravovat, doporučuji vlasy mýt dvakrát po sobě. Já to tak praktikuji už docela dlouho a opravdu se to vyplácí. Na první mytí, kdy se z vlasů dostávají pouze nečistoty, používám levnější šampon, který si nechci zbytečně plácat. Na druhé už sahám po kvalitnějším jako třeba po tomto, ze kterého si vlasy vezmou i tu výživu. 

Koncentrovaný kondicionér by se měl používat po každém mytí šamponem. Měla jsem i období, že jsem se bez něj zcela obešla, ale moc dlouho mi to nevydrželo. Šampon totiž nechává strukturu vlasů otevřenou a je třeba ji zase zacelit a uhladit. O to se postará právě kondicionér. Nejenže jdou vlasy lépe rozčesávat, jsou navíc i hladší na dotek a lépe i vypadají. 
Kondicionér Apiarium obsahuje arganový olej, šťávu z aloe vera, výtažky z heřmánku a slunečnice, takže je o vlasy pečováno i v tomto kroku.
Konzistencí mi přijde spíše jako jemný balzám a také není klasicky bílý, ale našedlý.


Celou péči doplňuje obnovující bio maska na vlasy. Maska je nejintenzivnějším krokem a nemělo by se na ni také zapomínat. Dobré je naordinovat si tuto kůru jednou dvakrát týdně nebo v době, kdy zkrátka cítíte potřebu svoje vlasy uzdravit a vrátit jim ztracenou kondici. 
Maska působí do hloubky a vlasy obnoví ještě o chlup více, než co zvládne kondicionér. 
Stačí nechat působit čtvrthodinku a poté opláchnout. Pro lepší účinek se z ní dá udělat i zábal, ale už je to trošku procedura. Já to zvládám většinou ve vaně, než si oholím nohy, působí mi pleťová maska nebo prostě jen tak relaxuji s olejíčky. Mám ji na hlavě klidně půl hodinky a pár minut navíc jistě není na škodu. Při působení barvy na vlasy pravidlo "čím více necháte působit, tím lépe" rozhodně neplatí, u masky si troufám říci, že ano. Vlas se aspoň stihne nasytit a na regeneraci bude mít dostatek času.
Maska je hustší konzistence, což mi dává pocit, že je skutečně výživná. I maska není bílá, ale hodně mi připomíná předchozí kondicionér, jen je hutnější.

Stejně jako pleťovka Apiarium, tak i vlasová péče nezklamala. Jde skutečně o kvalitní péči a pokud máte jemné vlasy, nebudete je mít nijak zatížené. Značku mohu tedy doporučit všemi deseti a ani tentokrát mě nezklamala.

Používáte také přírodní vlasovou péči nebo si vystačíte z běžnou z drogerie?

9 komentářů:

  1. Ja všetko čo používam na vlasy, tak používam z drogérie, ale táto kozmetika ma zaujala.
    Budem rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bohužel v drogerii málokdy najdu něco bez silikonů, ale je pravda, že poslední dobou tam i takové kousky jdou najít :-)

      Vymazat
  2. Především mají hodně povedené obaly. :) Asi se na značku mrknu blíž. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Značku vůbec nepoznám, ale líbí se mi. Já na vlasy používám Milvu a málokdy dostanu chuť na změnu. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milvu jsme hodně používala, ale teď mám od ní delší pauzu. Neříkám ale, že už se k ní nikdy nevrátím :-)

      Vymazat
  4. Od nich som tiež skúšala výrobky, ale krémy.. a úplne som ich zbožňovala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Byl jsem bez herpetické choroby pomocí bylinné medicíny Dr. Sacre, která ji vyléčila, šel jsem na lékařský test, doktor mi potvrdil, že jsem bez herpetické choroby, funguje to jako kouzlo a bylinná medicína je nejlepší, tady je číslo Dr. Sacre WhatsApp +2349076034359 nebo e-mailová adresa doctorsacrehealing@gmail.com,
    Kontaktujte ho, pokud máte jakýkoli problém nebo chorobu, kterou potřebujete, je kontaktovat ho, pomůže vám vyléčit tuto dlouhodobou nemoc ve vašem systému pomocí bylinného léčiva

    Mary

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!