22. dubna 2020

Příjemné chvilky s Weledou

Karanténa, různá opatření ze strany vlády a hlavně mediální masáž s naší psychikou dokáží hezky zamávat. Je těžké si zachovat chladnou hlavu a připustit si myšlenku, že všechno zvládneme levou zadní. Vše ale záleží na naší zodpovědnosti, jak se budeme chránit a dodržovat opatření.
Já do práce chodím skoro každý den a pes se musí také venčit, takže jsem nemusela být zavřená doma jako většina z nás. O to víc jsem ale pociťovala strach z toho, že se můžu někde, třeba cestou do práce nebo na poštu nakazit a onemocnět. Omezila jsme i návštěvy u rodiny, aby zůstali v bezpečí. To mě na tom všem mrzelo asi nejvíc. Každý si doma zpříjemňoval volný čas jinak. Někdo ho trávil tvořením s dětmi, někdo šil roušky nebo sledoval filmy a seriály. My doma trávili čas hlavně sledováním filmů a ačkoliv už venku vykukuje sluníčko a láká k vyběhnutí ven, bez roušky to ještě asi nějaký čas nepůjde. 
Je tedy důležité, obklopit se barvami a příjemnými vůněmi, co to jde a zahnat tak černé myšlenky. Na vůně je specialista Weleda, která má svoje produkty hodně vymazlené a už při používání si díky vůním zpříjemníte každou chvilku.



Za největší relax a odpočinek považuji relaxační koupel ve vaně. Ten, kdo vymyslel vanu, by měl dostat metál. Vím, že spousta lidí má raději sprchu a vanu doma ani nemají, já si bez ní ovšem život nedovedu představit. Naložit se do vany plné horké vody, s nějakým voňavým olejíčkem nebo balistikem, co víc si mohu po práci přát.
Za nejvíce relaxační rostlinku považuji levanduli, takže mi doma nesmí chybět zklidňující koupel v podobě levandulového koupelového mléka.
Nejde o klasický olej, ale skutečně připomíná mléko a i vodu obarví do mléčna. Jen opatrně s dávkováním. Vůně je hodně silná, tak stačí jen malé množství. Mě silnější parfemace nevadí a dobré je to hlavně v případě, když si vše připravíte, napustíte vanu, přidáte vůni a do vody vám vleze nečekaný návštěvník, třeba přítel, kterého na vůně moc neužije. V tu chvíli máte po relaxu, ovšem s dobrým pocitem, že jste ho přece předem varovali. Příště už aspoň budete mít vanu jen pro sebe...

Složení: Voda,  Olivát draselný,  Levandulový olej,  Linalool, Glyceryl oleát,  Limonen, Geraniol.


Žádná koupel nebo sprcha se neobejde bez sprchového gelu. Gely jako takové Weleda samozřejmě má, ale má i něco mnohem lepšího, a to jsou sprchové krémy. Letos má navíc jarně-letní novinku - sprchový krém Feel Good. Vůně je to velmi osvěžující, citrusová a je doplněna sladkými tóny. Je to moc příjemná energizující vůně. Jsme ráda, že jsem tuto novinku ulovila, protože jde o limitku a třeba tu loňskou jsem nikde nestihla, jak se po ní zaprášilo. Jestli ji tedy chcete také vyzkoušet, neotálela bych.

Složení: Voda, Coco-glukozidy, Alkohol, Cocoyl glutamát disodný, Glycerín Parfum,  Carrageenan, Xantanová guma, Lactate, Sodium Cocoyl Glutamate, Limonene, Linalool, Citronelol,  Geraniol,  Citral.


Co teď dostává nejvíce zabrat je pokožka rukou. Od častého mytí a hlavně desinfekce s alkoholem je hodně vysušená a tak se stává, že po krému na ruce sahám téměř po každém mytí rukou. Krémy od Weledy jsou hodně hutné a výživné a ruce jsou hydratované po dlouhou dobu.
Mandlový krém na ruce moc hezky voní a je to také vlastnost, kterou hned po hydrataci u krému vyhledávám.

Složení: Voda,  Olej ze sladkých mandlí,  Alkohol,  Behenyl Alkohol,  Glycerin,  Tapiokový škrob,  Cetearyl Glucosid,  Carrageenan,  Xanthanová guma,  Kyselina mléčná,  Vonné látky.


Pleťové krémy jsem dosud používala pouze večer po odlíčení pleti, teď je používám i ráno místo make-upu. Do roušky jsem se přestala úplně líčit, až na oči. Pod rouškou stejně make-up není vidět, jen si ji zbytečně špiníte a šíříte bakterie. 
Čas, který tak ušetříte při nanášení make-upu, můžete využít třeba delším spánkem.
Od Weledy jsem měla snad už všechny pleťové krémy a nevyzkoušela jsem asi jen dva. Jedním z nich je kosatcový denní krém na velmi suchou pleť. Dostatečně ji hydratuje, ovšem bez nežádoucího mastného pocitu. Tyto tubičkové krémy od Weledy už jsou takovou klasickou a budou mými stálicemi i do budoucna.

Složení: Voda,  Jojobový olej,  Alkohol,  Glycerin,  Kakaové máslo,  Bambucké máslo,  Destilát vilínu virginského,  Včelí vosk,  Glyceryl stearát citrát,  Tapiokový škrob,  Cetearyl alkohol,  Lysolecitin, Extrakt kořene kosatce, Hectorit,  Xanthanová guma,  Glyceryl stearát,  Vonné látky,  Limonen, Linalool,  Citronelol,  Geraniol,  Citral, Eugenol. 


Jak si doma zpříjemňujete chvíle volna? A na co se nejvíce těšíte, až skončí karanténa?

4 komentáře:

  1. Levandulové produkty patří k mým oblíbeným, moc ráda někdy Weledu vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten mandlový krém bych chtěla někdy vyzkoušet. Zajímalo by mě, jak voní. Jinak se nejvíce těším až vyjdu ven s kámoškou do naší oblíbené kavárny. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém voní jemně po mandlích, ale ne tak silně, jako třeba sprchový krém ze stejné řady :-) já už se těším až se otevřou kina a restaurace a nějaké obchůdky s hadříky :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!