27. ledna 2021

Zinková mastička Dulcia

Dnešní doba roušková si vybírá svoji daň na naší pleti. Nejenže je hodně vysušená, ale mnohem více se mohou tvořit různé pupínky nebo ekzémy. Hygiena a čištění pleti jsou dva kroky, které jsou velmi důležité a neměly by se podceňovat. A samozřejmě u samotné roušky to platí dvojnásob. 
Já jsem si naivně myslela, že když se nebudu pod roušku líčit, pleť se mi zlepší a nebudu s ní mít problémy. Jenže je to naopak a nikdy jsem ji neměla v takovém stavu, jako teď. Ačkoliv roušky pravidelně peru nebo používám ty jednorázové, pleť důkladně čistím a každý večer ji dopřeji výživu v podobě různých sér, není mi to nic moc platné. 
Ráno ušetřím aspoň čas, protože make-up něco zabere a líčení očí mi zabere jen pár minut. O to více péče a času na druhou stranu strávím u čištění. Nerada bych ale pleť stresovala mnoha produkty, proto jsem hledala záchranu v podobě jednoho. A našla jsem ho v zinkové mastičce od slovenské značky Dulcia. Bohužel není dokonalá a má své ALE.


Zinková mastička není žádnou novinkou a Dulcia ji má ve svém sortimentu už několik let. Četla jsem na ni samé pozitivní recenze a navíc má ryze přírodní složení, takže jsem s koupí neotálela ani vteřinu.

Mastičku je nejlepší používat na noc na vyčištěnou pleť. V noci se pleť nejvíce regeneruje a odpočívá, účinek tak můžete zpozorovat doslova po probuzení. Když už ale přece jenom make-up chcete nebo musíte používat, můžete mastičku použít pod korektor nebo zmíněný make-up, nic tím rozhodně nepokazíte. Tady ale pozor na množství...

Mastička je vhodná nejenom na pupínky, ale třeba i opary, ekzémy, vyrážky, opruzeniny a další citlivá poraněná místa. Nebude štípat, pokud potřebujete zklidnit pokožku po holení nebo jste se omylem řízli. Otevřené ranky nedráždí, to mohu potvrdit. Někdy si pupínky rozdrápu a nebojím mastičky na ně použít. 

Složení: oxid zinku, kokosový olej organický, hroznový olej, olivový olej, bambucké máslo, kakaové máslo, mandlový vosk, konopný olej, včelí vosk, vitamin E, jedlá soda, extrakt z grapefruitového jadérek, rozmarýnový extrakt, levandule, čajovník.

Složení je plné olejů, takže citlivá pokožka pocítí okamžitou úlevu a ještě bude i vyživená a hydratovaná.
Konec benefitů, teď přichází to ale. Mastička se prakticky nikdy zcela nevsákne to pleti zanechává bílý povlak, kterého se jde jen těžko zbavit. Nedá se prakticky rozetřít úplně do ztracena a bílý mastný film tedy bude znát vždycky. Nedej bože, že bych si s ní natřela celý obličej a šla spát. Proto doporučuji vždy aplikovat, pokud jste doma a nikam zrovna nemusíte. 


Mastička má 30 ml balení, což se může někomu zdát málo. Nejde ale o pleťový krém na celý obličej, ale spíše o lokální péči. Také neobsahuje žádné konzervanty a balení by se mělo do půl roku spotřebovat. Když už si mastičku pořídíte, nešetřete si ji na horší časy a používejte ji. Nejenže vám pomůže, ale zbytečně se vám nezkazí. Půl roku je samozřejmě doporučená minimální, ne maximální doba a nebude vadit, když ji o pár měsíců přetáhnete. Poznáte to většinou na vůni. Pokud tedy nebude mast "zatuchlá", ještě vám dobře poslouží.
Nelekejte se, pokud budete mít v mastičce malé hrudky. To není nijak na škodu a není rozhodně zkažená.

Zinkovou mastičku můžete pořídit na e-shopu Krasnakazdyden.cz. Mastička vyjde na něco málo přes dvě stovky, což je adekvátní cena vzhledem k tomu, že jde o přírodní produkt. 

Mastička tedy sice funguje, ale už díky tomu mastnému bílému flekatění bych do ní rozhodně nešla znovu. To jsou mi milejší náplasti na pupínky nebo tea tree olejíček, který je prakticky neviditelný.

Trápí vás také pupínky a jak proti nic bojujete? 

14 komentářů:

  1. Roušky a pupínky jsou peklo. Přijde mi, jako bych pubertu zažívala až teď a občas jsem opravdu zoufalá. Pleť čistím co to dá, ale jak říkáš, je to prd platný.
    Zinkovou mast jsem ještě nikdy nezkoušela a po téhle recenzi mě ani neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trošku jsi mě uklidnila, že v tom nejsem sama. Je to pech, člověk se snaží a žádné výsledky :-(

      Vymazat
  2. Nad touto mastičkou som sa už veľakrát v drogérií zastavila, ale nikdy som sa k nej neodhodlala a teraz si moje rozhodnutie asi aj potvrdila. Skvelá recenzia, ďakujem.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda. V podstatě asi tak špatná nebude a má spoustu příznivců, ale mě bohužel ten hutný bílý film vadí :-(

      Vymazat
  3. Zinkovou mastičku jsem ještě nikdy neměla, ale vždycky jsem nad ní přemýšlela. Tak teď fakt nevím, asi si ji nechám ujít.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo ji miluje a jinému nevadí ta bílá vrstva na kůži, mě bohužel nesedí :-(

      Vymazat
  4. Ahojky,
    nikdy jsem takovou mastičku neměla, ale zní to dobře. Používala bych ji jen lokálně, jak píšeš. Mohla bych ji někdy vyzkoušet, díky za tip! Měj se krásně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na lokální používání se dá použít a třeba ti sedne :-)

      Vymazat
  5. Já nikdy neměla problémovou pleť, ale teď když nosíme roušky, ji nemám úplně v pohodě právě na těch místech. Tuhle mastičku určitě vyzkouším, moc děkuju za tip:)

    OdpovědětVymazat
  6. To je na citlivou pokožku určitě to pravé ořechové, mastička vypadá skvěle a to nejen složením! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je vhodná na jakoukoli pleť, i na citlivou :-)

      Vymazat
  7. V poslednej dobe ma občas nejaká vyrážka potrápi, akurát na nich testujem tiež takú lokálnu starostlivosť od Vichy :) Takéto krémy aplikujem vždy, keď zostávam doma, takže ten biely film by mi až tak nevadil :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepopírám, že na doma je fajn, ale nějak mi ten film vadí, není to moc komfortní :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!