24. října 2020

Moderní čištění zubů s iO technologií od Oral-B

Zkušenost s elektrickými kartáčky už nějaké mám. Je to už ale zhruba 15 let, co jsme jeden dostala od babičky jako dárek. Tehdy mě ale nepřesvědčil o dokonalosti, zuby mi nevyčistil tak, jak bych si představovala a celkově mě používání vůbec nebavilo. Věřím, že za tu dobu technologie pokročily a dnešní kartáčky jsou úplně jinde, než tenkrát. Už zhruba pár týdnů nově testuji zubní kartáček od Oral-B s novou přelomovou technologií iO. Ta spočívá v kombinaci mikro-vibračních pohybech štětinek unikátní kulaté hlavy, poháněné jemným magnetickým systémem. Zní to trošku jako sci-fi, ale žádnou vědu v tom rozhodně nehledejte.


Kartáček Oral-B iO se prodává v několika barevných provedeních, já mám tento krásně v tmavě fialové barvě. Hned po prvním zapnutí si stačí na kartáčku nastavit jazyk a barvu na displeji a pak už fungujete. Vše se dá samozřejmě měnit, takže nastavení není nikdy definitivní. Stačí je jen resetovat a změnit podle nálady a aktuálních potřeb.


Ráno vás kartáček pozdraví nápisem "dobré ráno". To je opravdu pecka, protože to se mi moc nestává ani od přítele, natož od nějaké technologie. 
Kartáček má chytrý senzor tlaku, který vás barevnám páskem na těle kartáčku upozorní na to, zda na zuby moc tlačíte. Červeně, když tlačíte, zeleně, když je to v pořádku. Tato vychytávka mě hodně baví a s běžným kartáčkem nemáte toto pod kontrolou. 

Skvělé je i odpočítávání času čištění, kdy vám kartáček hlídá 2 minuty čištění. To je doba, která je doporučována zubaři a stomatology a měla by být tedy dostatečná pro kvalitní vyčištění zubů. Nepočítají se sem samozřejmě mezizubní kartáčky, tam je doba individuální a také by na ni měl být kladen velký důraz. Samotným čištěním pastou totiž zubní hygiena nekončí. Mezizubní kartáčky, nitě a návštěva dentální hygieny by měla být také samozřejmostí a neměla by se podceňovat. Já ji pravidelně navštěvuji každého půl roku a už teď se těším na pochvalu, protože s tímto kartáčkem mám opravdu lepší pocit z vyčištěných zubů.
Během odpočítávání si můžete přepínat mezi několika režimy čištění, jako je denní čištění, režim pro citlivé zuby nebo bělení



Kartáček se nabíjí magnetickou nabíječkou, takže ušetří místo a i designově vypadá moc hezky. Na jedno dobití dokáže fungovat až 3 hodiny, takže ho nemusíte hned dobíjet po každém použití. Na displeji také uvidíte, kolik vám ještě zbývá na nabití času.
Můžete s ním klidně i vycestovat na delší dobu v praktickém pouzdře a když si doma zapomenete nabíječku, nic se neděje.



Jak jsem si zjistila, hlavice se dají samozřejmě dokupovat, až se časem opotřebují. Pro nadšence bych ještě chtěla zmínit, že kartáček se dá přes bluetooth spárovat s telefonem, to jsem ale osobně ještě nezkoušela.


Chvíli mi zabralo, než jsem si prostudovala, co všechno kartáček umí a jak je vlastně chytrý. Když se dobře o zuby staráte, oplatí vám to úsměvem, takže si spolu i pokecáte. 
Kartáček hodnotím velmi pozitivně. Rozhodně se technologie posunula hodně dopředu oproti kartáčku, kterým jsem měla zhruba před deseti lety. Zuby vyčistil úplně do hladka a to je pro mě asi největší důkaz toho, že funguje.

Máte také zkušenosti s elektronickými kartáčky nebo dáváte přednost těm klasickým?

4 komentáře:

  1. S elektrickým zubním kartáčkem zkušenosti nemám, ačkoliv jsem jednu dobu uvažovala o jeho koupi, ale nakonec jsem se rozhodla používat klasické kartáčky. Snažím se ale o zuby pečlivě starat, kupuju si i dražší zubní pasty a rozdíl je znatelný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Mě vždycky z levného kartáčku akorát bolely a krvácely dásně, takže je lepší si připlatit :-)

      Vymazat
  2. Kartáček vypadá skvěle! Já žádné zkušenosti s těmito elektrickými nemám, ale určitě by mě lákalo je vyzkoušet. Třeba se k nim také jednou dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně velká a příjemná změna oproti klasickým kartáčkům :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!