26. října 2020

Padání vlasů

Během roku mám vždycky zhruba dvě období, kdy mi vlasy začnou padat více než obvykle. Nejhorší je to s příchodem podzimu, kdy během mytí a hlavně rozčesávání nestačím zírat, kolik vlasů mě opouští. Už jsem vyzkoušela mnoho šamponů, vlasových kúr, ale i tablet na užívání vnitřně. Většinou šlo spíše o zmírnění, které ale nemělo dlouhé trvání a problém se zase rychle vrátil.
Padání vlasů už není jen problémem těhotných žen, nadměrně se stresujících nebo těch, které tyto problémy podědily po rodinných příslušnících. Mě se netýká ani jedno, pouze mám vždy s příchodem sychravého počasí podzim i na hlavě a neovlivním to. Šampony z drogerie na mě absolutně nefungují a co mi zabralo, to byly docela drijáky, hrozně mi vlasy vysušovaly a ani pokožka vlasů zrovna dvakrát nejásala.



Při výběru kosmetiky dávám i já sama na recenze a hodnocení ostatních. Proto jsem si vybrala kombo šamponu a kondicionéru Foligain, na kterou jsou snad všechny recenze kladné a hlavně účinkují, což mě přesvědčilo asi nejvíc. 
Šampon proti padání vlasů Foligain je určen pro ženy, které potřebují zastavit padání vlasů a podpořit růst nových. Já mám vlasy hodně jemné, trochu se mi tvoří i kouty a když už se mi po stranách vytvoří malé baby vlásky, neudrží se a hned mi vypadnou. Moje radost z nových podrostů tak netrvá dlouho a akorát z toho mám vrásky.
Šampon není typicky průhledný, ale bílý krémový, takže jsem zkoumala, zda neobsahuje silikony. A naštěstí jsem je nenašla. Kromě silikonů neobsahuje parabeny ani sulfáty, což je fajn.
Co se týče silikonů, ty si na vlasy nedám ať se děje cokoliv. Složení si tak pečlivě hlídám. Šampon není vůbec špatný a naučila jsme na něj i přítele, kterému vlasy padají hodně ne vlivem období, ale celoročně. Když má nějakou výtku, hned se ozve a u šamponu nic nezaznamenal. Většinou jde o svědění pokožky hlavy nebo rychlejší maštění vlasů a tady to bylo v pohodě.
Já také nic podobného nezaznamenala, jen mě vlasy více vysušoval. Jsem ale zvyklá používat kondicionéry nebo masky, takže mi to ani nevadilo. Je to pouze v případě, že použijete šampon samotný. To bych ale nedoporučovala, vlasy jsou pak více náchylné k poškození.
Vlasy mám ale v chladnějším období vysušené i tak, takže to možná ani nebylo v takové míře vlivem šamponu, jako spíš zimou, větrem a tím, že pracuji ve vytopené místnosti.


Ačkoliv jsme měla období, kdy jsem se naprosto obešla bez kondicionéru, dnes už tomu tak není. K šamponu jsem si tedy bez váhání hned pořídila i kondicionér ze stejné řady. Kondicionér obsahuje 2% Trioxidil, který je speciálně určen pro ženy s padajícími a řídnoucími vlasy. Tri znamená tři a i v tomto případě jde o trojitý komplex účinných látek proti padání vlasů. V tomto případě se jedná o biotin, ovocné kmenové buňky a silné bylinné extrakty pro posílení a zahuštění vlasů. 
Nenajdete v něm žádné parabeny a sulfáty, bohužel ale obsahuje silikony. Ty si na hlavu nedám, ani kdyby mě natahovali na skřipec. Kondicionér jsem tedy nepoužívala a spokojila jsem se pouze s šamponem a kondicionér používala ze zásob, které mám doma. 

K vlasovce jsem poctivě každý den zobala tabletky Biotinu. Jsou to mini bílé tabletky, které se zapíjejí. Musím říct, že se rychle rozpouštějí a ještě než jsem se napila, už jsme polykala prášek. Bere se jedna tabletka denně a balení vydrží na dva měsíce. 
Výživa zevnitř je podle mě ještě důležitější než kosmetika, proto by mohla účinky řady Foligain ještě více umocnit. Samotný biotin je sice ve vlasové řadě již obsažen, ale nebude v tak koncentrovaném množství jako v těchto tabletách. 
Kromě Biotinu můžete kouknout i na jiné vitamíny na vlasy.


Kompletní sortiment kosmetiky proti vypadávání vlasů naleznete na e-shopu Biome.cz.

Tabletky a šampon jsme používala něco málo přes měsíc a mírné zlepšení tu je. Alespoň jsem svoje podzimní padání vlasů měla více pod kontrolou, i když se nezastavilo úplně. Pokud tedy máte podobné problémy, určitě ke kosmetice berte i nějaké tabletky, není to nikdy na škodu. Někdy je ale i měsíc krátká doba a je třeba vytrvat a nevynechávat, to pak zázraky nečekejte.

Trápí vás také vypadávání vlasů a co vám případně na tento problém pomáhá?

16 komentářů:

  1. Poslední dobou s vypadáváním vlasů celkem dost bojuji, ale tak to mám každý podzim. Nějaký takový produkt bych potřebovala jako sůl. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, mě vlasy začaly vypadávat loni, bylo do důsledkem nepříjemného a delšího stresového období. Moje kadeřnice - kamarádka Gábi říká "ještě, že máš tolik vlasů" haha, jinak bych holky byla snad plešatá. Téměř rok mi vlasy padaly, ale situace se trochu ustálila a je to mnohem lepší. Každopádně mě celkem zabraly kofeionvé šampony a profi péče od Lorealu. Toto kombo ovšem vypadá moc dobře, díky za prima tipy. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš štěstí. Já mám normálně vlasy hodně jemné a moc jich nemám, tak je to pro mě ještě více stresující :-)

      Vymazat
  3. Já už se taky snažím nepoužívat silikony v šamponech. Doma ale mám nějaké zásoby, tak je chci také zredukovat.
    Vlasy mi teď taky extrémně padají, ale díky Renohair Maximal od Renovality mi jich hodně narostlo a mám je celkově víc husté :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super tip, hodně lidí si to chválí, tak to možná také zkusím :-)

      Vymazat
  4. Ja mám problém s vypadávaním vlasov odkedy som bola v narkóze, a asi najväčšie zlepšenie som spozorovala po používaní kofeínových šampónov Plantur a vlasového tonika DiXi proti vypadávaniu vlasov :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narkóza je pro organismus velká zátěž, tak se tělo brání. Ani jednu zmíněnou značku jsem nezkoušela :-)

      Vymazat
  5. These products seem to have great ingredients list! Hope that they will work for me!

    OdpovědětVymazat
  6. Mně na vlasy hodně pomohla Milva. Teď už s nimi nemám žádný problém. Kondicionér nebo masku taky vždy používám. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milvu jsem také používala, ale fakt hodně vysušovala a vlasy pak rostly jako blázen :-)

      Vymazat
  7. Taky jsem zkoušela z té stranky jeden šampon a byl docela fajn :) Teď mám ještě jeden a ten začínám testovat, tak sama jsem na něj zvědavá. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    já mám úplně stejné problémy. Byla jsem i na kožním, něco mi předepsala doktorka. Prý je to ze stresu, protože táta byl na operaci srdce. Já bych řekla, že ve stresu jsem nejvíc z toho padání vlasů, takže je to takový začarovaný kruh. Taky jsem si na biome.cz vybrala šampon proti padání, ale jiný. Recenze vyjde zítra:-) Kéž by se to už všechno uklidnilo a vlasy byly ok. Měj se krásně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, člověka stresuje už jen to, že je vystresovaný :-( snad ti šampon také pomůže a určitě k němu přihoď i nějaké tabletky, pomáhají :-)

      Vymazat
  9. To vypadá hodně kvalitně, ale bohužel také hodně draze. Padání vlasů může být někdy velký problém. A třeba u mužů se může i stát, že už nikdy nenarostou na některých místech. Muži to potom řeší třeba touto metodou transplantace vlasových folikulů. Ale co my ženy? Co mám dělat, když mě ty vlasy na některých místech už nerostou? Myslíte, že mi mohou tyhle drahé preparáty pomoci?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!