19. listopadu 2020

Antistresová řada Goodbye Stress od Kneipp

Máme tu podzim a sychravé počasí naší náladě zrovna nepřidává. Navíc ta situace a všechno kolem covidu nám také dává hodně zabrat. S každým novým vládním nařízením klesá naše nálada níž a níž, jako teplota na teploměru. Navíc e blíží Vánoce a ačkoliv by to měly být svátky klidu a míru, je to spíše o stresu a shánění dárků. 
Bezesporu ale bude lepší začít myslet pozitivně, obklopovat se krásnými věcmi, radovat se z maličkostí a mít kolem sebe ty nejbližší, o které se můžeme opřít za každé situace. Já už se na svátky docela těším, až úplně vypnu a budu sedět s dobrotami u pohádek.
Mě proti stresu a splínům pomáhají opravdové maličkosti, které jsou dostupné všem. Jakmile přijdu z práce domů, napustím si horkou vanu s voňavým olejíčkem, pak natáhnu teplé ponožky, zabalím se pod deku a shlédnu s přítelem pár epizod oblíbeného seriálu. Samozřejmě u toho hladím kožíšek naší čivavky, což mě dělá opravdu šťastnou. 
Hodně mi také pomáhá to, že jsem už půl roku neviděla v televizi zprávy. Vše co potřebuji, tak si přečtu na internetu a nebudu si zatěžovat hlavu informacemi, které do nás hustí média ze všech stran. Vám radím, ať to také neděláte a raději se obklopte příjemnými vůněmi, jako je třeba máta nebo rozmarýn v nové antistresové řadě Goodbye Stress od Kneippu. Tato příjemná kombinace vůní vám pročistí hlavu a budete se cítit svěží.


Celou antistresovou řadu oceníte jak ve vaně, tak ve sprše. Sestává ze sprchového gelu, sprchové pěny, soli do koupele, koupelového oleje, tělového mléka, aby vůně trvala i po koupeli a krému na ruce. 
Nejdříve doporučuji se naložit do voňavé soli do koupele a alespoň půl hodinky si v ní poležet. Koho by zajímala trocha zajímavostí, sůl je získávána v Německu v solance Luisenhall, která je poslední svého druhu v celé Evropě. Je těžena z hloubky 450 metrů ze dna 250 milionů let starého oceánu. Díky tomu je bohatá na minerály a v kombinaci s vodní mátou a rozmarýnem působí proti bolestem hlavy, únavě a vyčerpání a proti bolestem svalů a kloubů. Takže vám dodá šťávu nejen po náročném dni v práci, ale klidně i po cvičení.
Sůl hezky obarví i vodu, takže pro koho je nuda koupat se v obyčejné čiré vodě, zkuste tuto sůl.

Složení: Sodium Chloride, Mentha Aquatica Flower/Leaf/Stem Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Camphor, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Linalool, Geraniol, Limonene, Benzyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum (Fragrance), Polysorbate 20, Glycerin, Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean) Oil, Tocopherol, CI 10020, CI 73015.


Po relaxu následuje samotné mytí. Sprchový gel pokožku umyje a zbaví nečistot, navíc příjemně svěže voní a nakopne vám mysl. Momentálně mám už druhou lahvičku a ta vůně je fakt parádní.

Složení: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Polysorbate 20, PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate, Parfum (Fragrance), Mentha Aquatica Flower/Leaf/Stem Extract, Rosmarinus Offi cinalis (Rosemary) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Camphor, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glycerin, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Citric Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol.


Pro milovníky netradičních produktů mám ještě do sprchy jeden tip, a tím je sprchová pěna. Je to příjemná změna od všech sprchových gelů a mýdel a dobře poslouží i jako šetrná pěna na holení. Je to opravdu skvostný kousek pro náročné a antistresově působí už samotná pěna na rukou. 

Složení: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Butane, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Isopropyl Palmitate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Mentha Aquatica Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum (Fragrance), Hydroxyethylcellulose, Sorbitol, Propylene Glycol, Glucose, Propane, Isobutane, Citric Acid, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

Koupelový olej Goodbye Stress má krásnou tyrkysovou barvu. Ačkoliv jde o olej, je to spíše taková sytě modrá vodička. Proto nijak nezamastí pokožku ani vlasy, přesto vůbec nevysušuje. Když ho navíc lijete do proudu vodu, udělá i bohatou pěnu.
A pokud máte obavy, že zašpiní vanu, nic takového nečekejte. Jakmile se voda vypustí, vana zůstane čistá, bez mastného filmu, takže nemusíte nic drhnout ani splachovat.

Složení: Polysorbate 20, Aqua (Water),Glycerin, Parfum (Fragrance), MenthaAquatica Flower/Leaf/Stem Extract, RosmarinusOfficinalis (Rosemary) Leaf Oil,Mentha Piperita (Peppermint) Oil, EucalyptusGlobulus Leaf Oil, Camphor, CitrusAurantium Dulcis (Orange) Peel Oil,Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil,Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Geraniol,Alpha-Isomethyl Ionone, BenzylSalicylate, Coumarin, Glycine Soja (Soybean)Oil, Tocopherol, CI 42051, CI 47005.


Jako poslední je tu krém na ruce. Ten teď oceníme jako nikdy předtím, protože vysušené ruce od neustálého používání desinfekčních gelů máme asi všichni. Já na ně trpím celoročně při ťukání do klávesnice v práci a také při změnách teploty, ve vytopené místnosti, při používání rukavic, mytí nádobí a podobně. 
Krém skvěle hydratuje díky mandlovému oleji, přesto je nezanechá umaštěné, takže mohu hned fungovat, aniž bych dotekem natírala i věci kolem sebe.

Složení: Aqua (Water), Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Distarch Phosphate, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Mentha Aquatica Flower/Leaf/Stem Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Camphor, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Coumarin, Benzyl Alcohol, Geraniol, Benzyl Salicylate, p-Anisic Acid, Parfum (Fragrance), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Carrageenan, Arginine, Glycine Soja (Soybean) Oil, Tocopherol.


Kneipp má u svých výrobků vychytané i složení, které je bez silikonů, konzervantů, minerálních olejů, parafínu nebo mikroplastů a nejsou testovány na zvířatech. 
Já mám hodně ráda právě koupelové soli, které jsou vůní hodně výrazné, avšak ne obtěžující. Nevyprchají hned a drží se v koupelně jako klíště. Stejně tak to je u koupelových olejů, které si pořizuji každý podzim hned v několika baleních. Nejraději mám eukalyptový při nachlazení nebo levandulový. Hezky také obarví vodu, takže si i lehce vyhrajete a na chvíli zapomenete na dění kolem.

Antistresovou řadu a mnohé další produkty od značky Kneipp pořídíte na stránkách Dekorativka.cz. Jenom doufám, že nepůjde o limitku, aby byla řada dostupná pořád. 

Co máte od Kneipp nejraději? A jak se v této době zbavujete stresu?

22 komentářů:

  1. Antistresovou řadu bych potřebovala ve velkém :D Od Kneipp jsem měla jen nějaký olejíček do koupele a ten byl výborný a chystám se na sůl s medvídkem.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich oleje do koupele jsou velkou specialitkou a už si bez nich vanu nedovedu představit :-)

      Vymazat
  2. Tohle vypadá na skvělou řadu. Od této značky jsem měla pár sprchových gelů a byla jsem velmi spokojená. Navíc moc hezky voněly.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Tak táto rada vyzerá skvelo, v tomto období sa mi hodí čokoľvek antistresové :D Od tejto značky som ešte nič neskúšala, ale určite to ešte napravím :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych bez Kneippu nemohla existovat, ty jejich koupelové oleje jsou legendární :-)

      Vymazat
  4. I love the color of these products. they look so fresh!

    OdpovědětVymazat
  5. I haven't known about this brand before but they sound like great products.
    All About Gloves Review

    OdpovědětVymazat
  6. Tuto značku vůbec neznám, ale vypadá moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty máš vždycky tak nádherné fotky! Značku znám, o téhle jejich řadě ale slyším poprvé. Nicméně stresu teď mám více než dost, takže to zní super:D Škoda,že ve vaně nevydržím moc dlouho, dělá se mi pak špatně :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám podobně. Vždycky si říkám, že se v koupelně zavřu alespoň na hodinu a pak jsme tam sotva půlku :-) ale když si nedám tak horkou vodu, tak se to dá vydržet a nemám pocit, že mi srdce vyskočí z těla :-D

      Vymazat
  8. Na tuhle řadu jsem koukala tuším i v DM, váhala jsem, zda si něco z toho pořídit. Příště ale určitě něco přistane v mém košíku, antistresové produkty nejsou nikdy na škodu. :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nuž, antistresová kolekcia sa mi určite zíde :D Vďaka za skvelý tip! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tahle řada je za poslední dobu nejvoňavější kosmetika, jakou jsem vyzkoušela. Měla jsem tedy jen tělové mléko a sůl, ale z té vůně jsem šla do kolen!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Je to taková netradiční vůně, ale co si tě hned získá :-) je sice taková svěží, takže by ochladila hlavně přes léto, ale i teď v zimě se do ní ráda ve vaně naložím .-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!