30. listopadu 2020

Kolagen Rays of Beauty

Ještě před pár měsíci jsme neměla o kolagenu ani ponětí, dnes už si jej kupuji pravidelně, protože mám pocit, že z dlouhodobého hlediska má celkově pozitivní vliv na moji pleť. Samozřejmě jako u jiných doplňků stravy nemůžete čekat zázraky po pár dnech nebo týdnech, ale spíše až po pár měsících. 
Vyzkoušela jsem už hodně značek a typů, vždy mi ale vyhovovaly ty v prášku. Zkoušela jsem je pít rozmíchané ve vodě, mnohem více mi ale chutnají v jogurtu. Nebudu ale předbíhat a pojďme na to pěkně popořádku.



Před pár týdny jsem začala s kolagenem Rays of Beauty Veggie, tedy ve variantě pro vegany a vegetariány, protože je zbaven všech složek živočišného původu. 

Kolagen samozřejmě nepůsobí příznivě pouze na pleť, ale třeba i na klouby a pokud také ve svém jídelníčku nemáte maso, doplníte s ním řadu dalších živin. Jen pozor, nenahradíte je úplně, jde pouze o doplněk stravy, kterým si přilepšíte, nenahradíte tak pestrou a tělu potřebnou stravu. Nefunguje jako některé koktejly, kterým nahradíte denní přísun jídla, když chcete zhubnout. To je něco úplně jiného a do toho bych nikdy nešla, protože bych to hlady nevydržela. Jídlo mám ráda, i když se snažím stravovat zdravě. Kolagen je tak hlavně příjemný doplněk, jak udělat něco pro svoji krásu a zdraví.

V balení je celkem 30 jednorázových pytlíčků po 15 gramech, které lze rozpustit v 200-300 ml vody a následně vypít. Jeden sáček odpovídá zhruba jedné vrchovaté polévkové lžíci. Jak jsem naznačila v úvodu, já si kolagen sypu většinou do jogurtu. Dobře se v něm rozmíchá a nijak neovlivní jeho chuť nebo konzistenci. Kdyby vám ho tam někdo tajně nasypal, ani to nepoznáte. Prášek je většinou bezbarvý, bez chuti či vůně. Ovšem tento je pouze bezbarvý, naopak ale voní příjemně po ananasu a i chuťově je sladce ovocný, v jogurtu to zkrátka není úplně ono a ty chutě se pak mezi sebou hodně bijí. Mnohem lepší je rozpustit ho v neochucené vodě. A nebo když už do neochuceného jogurtu, jinak například v čokoládovém nebo ovocném jogurtu bude působit moc výrazně. 
Ve vodě doporučuji rozmíchat opravdu pečlivě, ať v něm nemáte hrudky, to pak není moc příjemné pití. Prášku je docela dost, tak je lepší míchat na etapy - nejdříve půlku a pak zbytek.


Denně se užívá 1 sáček, balení tedy vydrží na měsíc. Pokud s kolagenem začínáte, doporučuje se "kůra" na dva měsíce, pak už stačí jen udržovat. Já většinou beru pravidelně a nevynechám, maximálně si dávám krátkou pauzu, než si zase pořídit nové balení. 

A teď k samotnému produktu a složení. Nejcennější složkou jsou ceramosidy, což jsou oleje s vysokou koncentrací pšeničných lipidových molekul. Toto asi málokomu co řekne, stručně řečeno - starají se o hydrataci pokožky zevnitř. 
Bromelain je enzym z ananasu, který je protizánětlivý a potlačuje otoky. Můžete s ním tedy být o nějaké to deko lehčí, což není nikdy na škodu. 
Jako antioxidant působí resveratrol, který chrání mozek a nervový systém, včetně srdce. nebo třeba L-Glutathion. Pozitivně a vcelku i podobně na mozek a ochranu buněk působí i L-Carnosine. 
Známou složkou vám určitě mnohým bude Koenzym Q10, který se stará o energii ve formě kyslíku pro buňky a další tělesné orgány. 
Opomenout nesmím také kyselinu hyaluronovou, která na sebe váže velké množství vody a je také právem součástí mnoha omlazujících krémů nebo třeba plátýnkových masek. 


V kolagenu také najdete řadu prvků, jako třeba chrom, vápník, jód, měď, selen, železo, hořčík, draslík, molybden, zinek nebo betakaroten či vitamin E. Po tomto výčtu se tedy Rays kolagen jeví jako takový multivitamín a postará se o výživu pleti zevnitř. Umocní tak vyváženou stravu a rozhodně vám za tento koktejl tělo poděkuje. 

Složení:
Účinné látky: kyselina hyaluronová 230 mg , bromelain 100mg, resveratrol 50 mg, beta karoten 15 mg, ceramidy 60 mg, L. karnosin 300 m, L. glutathion 50 mg, koenzym Q10 100 mg, vitamin E 30 IU, vápník 150 mg, draslík 50 m , železo 18 mg , zinek 15 mg, hořčík 100 mg, citrát manganatý 15 mg, měď 2 mg, selen 150 mcg, molybden 150 mcg, chrom 500 mc , jód 150 mcg.
Neaktivní látky: mikrokrystalická celulóza, dextróza, kyselina citrónová, prášek z agáve, sorbitol, přírodní aroma bobulových plodů, oxid křemičitý, sukralóza.

Kolagen Rays of Beauty ve vege variantě můžete zakoupit na stránkách Raysofbeauty.com. Kolagen jsme poctivě užívala celý měsíc a nemusela jsme se do něj vůbec nutit, protože mi velmi chutnal. Kdo mě sledujete pravidelně, víte, že mě hodně trápí pupínky. Dřív to bylo hlavně v období menstruace, pak už to bylo i mimo ni. Nevím, zda to je kolagenem nebo kosmetikou, co zrovna používám, ale už 14 dní se mi nezanítilo jediné místečko na obličeji, a to i v případě, že jsme nenechala pupínky na pokoji a musela je malinko hnípat. Pleť je i viditelně hladší a samozřejmě i na omak. Všimli si toho i mí rodiče, když jsme u nich byla na návštěvě. Nehledě na to, že mi zmizely rýhy kolem úst, za což mi mamka málem utrhla hlavu. Vrásky přece do měsíce běžně nikomu nemizí...
Jiné kolageny jsem brala spíš pro dobrý pocit, ale žádná větší pozitiva jsme nevysledovala. S tímto to bylo jiné a i když Rays není zrovna nejlevnější, je zhruba třikrát dražší než běžná balení o stejné gramáži. V žádném ale nenajdete takový koktejl vitaminů a prospěšných látek. Je tedy důkazem, že připlatit si se někdy opravdu vyplatí...

Máte zkušenosti s podobnými kolagenovými produkty?

10 komentářů:

  1. Nad kolagenem uvažuji už déle, ale pořád se nějak nemůžu rozhoupat. :D Třeba mi udělá radost Ježíšek, kdo ví. :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus Ježíškovi naznačit nebo rovnou poslat odkaz a třeba Tě pak štědře obdaruje :-)

      Vymazat
  2. Kolagen jsem kdysi brala na klouby, ale teď už jsem ho dlouho neměla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na klouby je také skvělý. Mě hodně křupaly kolena a teď už to není tak hrozný a hlavně hlasitý :-)

      Vymazat
  3. Nad kolagenem taky už nějakou dobu přemýšlím. Přesně jak píšeš - mohl by mi pomoci zlepšit moji pleť. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus vyzkoušet a pak už ho budeš chtít užívat pořád :-) není to jako s prášky, do kterých se člověk musí doslova nutit :-)

      Vymazat
  4. Mně přítel koupil v lékárně BENU Colafit, protože už nemohl snášet moje ódy na bolesti kloubů po cvičení. Vzhledem k tomu, že se mi i lámou nehty, jsem zvědavá co to s nimi udělá. Zatím beru měsíc, ale musím říct, že na klouby už mě tolik nebolí. Samozřejmě závěry budu dělat až po vypotřebování celého balení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na klouby je kolagen také fajn. Mě hrozně křupaly kolena a to mi také po pár měsících úplně vymizelo, takže doporučuji brát klidně i déle :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!