9. listopadu 2020

Královská péče s růží Saloos

Z královské péče od Saloos jsem vyzkoušela levanduli i bergamot a nyní jsem to završila i růží. Čekala bych, že se péče bude lišit hlavně vůní, ale opak je pravdou. Když jsem vyzkoušela levanduli, myslela jsem si, že lepší pleťová péče už být nemůže. To se mi pak do rukou dostal bergamot a výtečně si sedl s mojí, v poslední době, problematickou pletí. Pupínky mi prakticky vymizely a texturou péče nepůsobila ani tak mastně. Bergamot je tedy spíše na mastnější pleť, zatímco levandule bude vyhovovat sušenkám se zralou pletí.
Proto jsem se rozhodla vyzkoušet i poslední z této svaté trojice a zhodnotit, v čem vyniká varianta s růží. 



Troufám si říci, že růžová královská péče se se svými účinky řadí někde mezi levanduli a bergamot. Hydratuje suchou pleť a zároveň ji omlazuje. A stejně jako předchozí všechny královské péče moc hezky voní. Vůně růže je energizující a povzbuzující, stejně tak působí na zdravé sebevědomí nás žen. Růže se ne nadarmo přidává do mnoha parfémů a právě díky nim je tolik milujeme. Jen nečekejte vůni růže zahradní, ale damascénské. Rozhodně ale zklamaní nebudete, protože damascénská růže je mnohem smyslnější, výraznější a zamilujete si ji.

Praktické balení s klikacím kapátkem jsem si oblíbila mnohem více, než klasické mačkací. Aplikace není jednodušší a natáhnete s ním patrně i stejné množství, přesto působí luxusnějším dojmem, takže mi sedí vlastně více. Nejen tedy název, ale i balení je skvostné.


Olej se do pleti vstřebává dobře, přesto je lepší jej nanášet na lehce navlhčenou pleť nebo alespoň navlhčenými dlaněmi. Pro ještě větší zážitek doporučuji na navlhčení pleti použít růžovou květinovou vodu ve spreji, ať si ty růže užijete na 100%.

Olej se nerozlišuje na denní či noční péči, já ovšem preferuji tu noční. Přece jenom večerní péče o pleť je mým malým rituálem, mám více času a tím pádem se jí více věnuji. Ráno je všechno honem honem a také pod make-up mám vyzkoušeno, že je krém prostě lepší. S příchodem roušek jsem ale make-up odložila úplně, vystačím si tak pouze s korektorem na občasné pupínky a tak se olej hodí i na denní nošení. Jako podklad se dá samozřejmě použít také, ale přece jenom musíte dát chvilku vstřebávání. Pokud je vám ale drahá každá vteřina, užijte si ho raději večer na odlíčenou pleť. Olejová textura si také nemusí sednout s každým make-upem a nikdo nechce mít na obličeji fleky nebo nevzhledné mapy.

Složení: Argania Spinosa Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Oil, Rosa Damascena, Citronellol, Geraniol, Eugenol.

Na růžovou královskou péči můžete mrknout na stránkách Saloos.cz. Hodnotím ji také velice kladně, ostatně k žádné jsem neměla větší výtky. Když se poohlédnu zpátky, nejvíce mi sedí bergamotová péče, ale pokud máte suchou pleť, určitě mrkněte po této. Já péči koupila mamce od přítele a babičce k Vánocům a věřím, že bude dělat radost. 

Už jste vyzkoušeli některou z královských péčí?

10 komentářů:

  1. Balení vypadá vážně krásně, jen bych se bála, že bych s tím kapátkem neuměla zacházet - na tyhle věci jsem amatér. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jednoduché a rozhodně praktičtější než klasické kapátko, nebála bych se toho. Naučila se to i moje babča :-)

      Vymazat
  2. To vypadá parádně, já vůni růží miluju a každé ráno i večer používám růžovou vodu :) Jak dlouho vůně vydrží? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní pořád stejnou intenzitou, i když mám sérum zatím jen pár týdnů. Třeba levandulové mám několik měsíců a také vůně téměř nevyprchala :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to krásně! Co se týče produktů z růží, tak ty mám opravdu ráda :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!