1. listopadu 2020

Podzimní chvíle relaxu

Na podzimu mám ráda hlavně večery, kdy přijdu domů z práce a mohu úplně vypnout. Největší relax je pro mě naložit se do vany horké vody s voňavou solí nebo bombou do koupele. Když ve vodě šumí a mění barvu, hned se alespoň na chvíli vracím do dětských let. To ještě tehdy nebyl takový výběr a pěny k dostání byly jen zřídka. Nejčastěji mi mamka s babičkou kupovaly malé olejíčky ve tvaru zvířátek, které se ve vodě rozpustily a já bych si jich do vany nejradši dala deset. Vzpomínám si, že i šumivé balistiky za pár korun tehdy byly, ale moc nevoněly a byly balené v obyčejném alobale. Dnes je naštěstí výběr trošku pestřejší a večery si tak můžeme udělat o něco příjemnější.

S příchodem podzimu a dešťů trpí také naše imunita. Já vždy toto období začínám s užívání céčka a hlavně objednávám několik balení koupelového oleje Nachlazení od značky Kneipp. Vůně je hodně intenzivní, mentolová a krásně protáhne dutiny. Olej si oblíbil i můj přítel, který se jinak v koupelně spokojí pouze s jedním tuhým mýdlem na všechno, od hlavy až k patě. Stačí dát pár kapek do proudu vody, vůně se rozline po celém bytě a ještě se vytvoří bohatá pěna. Oleje mám mnohem raději než pěny, protože ty běžné mi nedělají moc dobře a občas z nich mám ženské potíže. Pěny jsme tedy vyměnila za olejíčky a soli do koupele. Dřív jsem myslela, že se s nimi nedokážu rozloučit, ale vůbec mi to nevadí.


Kromě oleje Nachlazení jsou k dostání i jiné varianty, třeba v dárkové kazetě po třech 20 ml lahvičkách. Kazetkou můžete potěšit nejen sebe, ale je to skvělý tip i na dárek. Vánoce se přece jenom nezadržitelně blíží a kdo by se chtěl vyhnout frontám v obchodě, může nakupovat dárky online. Já jsem pro, protože tlačenice nejsou nic pro mě a kdoví, jak to letos vůbec kvůli koronaviru všechno bude. Člověk neví, co bude zítra, natož za pár měsíců na svátky....
Ačkoliv jde o olej, nezanechává na pokožce nepříjemný mastný film, přesto ji nevysušuje. Hodně mě na nich baví ty intenzivní syté barvy, které vodu obarví a není to taková nuda. Já už se prostě v obyčejné čiré vodě ani koupat neumím.


Když už jsme v úvodu zmínila bomby do koupele, hodně roztomilé a povedené kousky má značka I Hearth Revolution. Bomby ve tvaru donutu jsou ve vůni banánu, jahody, levandule a modrá je borůvková. Vůně jsou výrazné, takže si koupel užijete a i voda se lehce obarví. 


Po koupeli samozřejmě relax nekončí. Není nic lepšího, než natáhnout silné ponožky, zachumlat se pod deku, pustit si oblíbený seriál a zapálit si voňavou svíčku. Velký výběr nabízí značka Yankee Candle. Přiznám se, že tato Vanilla Lime je moje úplně první svíčka od této značky. Odrazovala mě vždy jejich vysoká cena, ale na Parfemy-elnino.cz se dají koupit za velmi sympatické ceny. 
Svíčka voní sladce po vanilce a zároveň nakysle po citrusech a provoní místnost i nezapálená, a to celkem intenzivně. Vůně připomíná citronový sorbet, a i když je to spíše taková ta typicky letní osvěžující vůně, nevidím důvod, proč si ji nedopřát ani teď na podzim.
Toto je největší 623 g balení. Na výběr jsou ještě menší, ale toto se určitě vyplatí více jak cenově, tak dobou hoření.



Jsem ráda, že mi tyto kousky dokáží zpříjemnit podzimní upršené dny a mohu tak alespoň na chvíli hodit starosti za hlavu. I když to letos pro vánoční svátky nevypadá zrovna dvakrát příznivě, já si to těšení rozhodně zkazit nenechám a vám všem radím totéž. Radujte se z maličkostí a vytvořte si kolem sebe útulnou a pohodovou atmosféru.

Jak relaxujete v podzimní dny vy?

10 komentářů:

  1. Ahoj, krásný nedělní podvečer. Ty koupelové olejíčky, zvláště pak v kazetě jsou skvělý nápad!!! Už jsem na to koukala. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kazetka je skvělá i jako dárek. Olejíčky jsou sice malinkaté, i tak ale vydržely poměrně dlouho :-)

      Vymazat
  2. Normálně by můj relax vypadal, že bych si zapálila svíčku a četla si knížku, teď ale bohužel musím pracovat na diplomce, už čeho si vůbec neodpočinu.. takže vlastně nerelaxuju :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Když jsme byla ještě ve škole a psala různé práce, tak šlo vypnout jen hodně těžko nebo vůbec :-)

      Vymazat
  3. Olejíčky od Kneipp miluju, je to neskutečný relax :)
    Já doma zatím od Yankee Candle měla jen vonné vosky, ale svíčky jsem teď pořídila mamce a babičce na Vánoce - ty ceny na elnino jsou skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oleje jsou moc fajn, pořizuji si je už řadu let a nedám na ně dopustit :-)

      Vymazat
  4. Krásny článok. Sviečky sú neodmysliteľnou súčasťou jesene. Olejčeky mám taktiež rada a časti si ich pridávam do kúpeľa.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  5. Ponožky, knížka a svíčky, to k mému podzimu také neodmyslitelně patří! :D Svíčka musí nádherně vonět, užívej si jí naplno. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!