4. prosince 2020

PhysioLift - anti-aging od Avène

Anti-Aging není žádné zaklínadlo, ale pro mě jako pro ženu, která již překročila třicítku, spíše heslo, kterým se řídím. Už několik let používám omlazující přípravky, a to hlavně jako důvod prevence. S tím by se mělo začít zhruba kolem 25 roku, kdy se začínají na obličeji objevovat první linky nebo vrásky. Samozřejmě každá to máme jinak a to, zda máme vrásek více či méně, může být způsobeno i geneticky. 
Lepší je rozhodně vráskám předcházet prevencí, než se jich pak zbavovat. To už pak chce hodně trpělivosti a většinou i drahé kosmetiky. A ne vždy je to pak účinné. 



Sama zatím řeším pouze jemné linky a vrásky, a to hlavně kolem úst, na čele a pod očima. Na jemné oční okolí by se neměly používat krémy jako na celý obličej, ale speciální oční krémy. 
Hodně se mi už řadu let osvědčila kyselina hyaluronová, která je ve většině případů součástí právě omlazujících a anti-age přípravků. Dá se koupit i samostatně a pak si můžete míchat svoje vlastní elixíry mládí v pohodlí domova. Kyselina hyaluronová je bezbarvá tekutina, která na pleti může lepkat, proto je nutné ji používat v kombinaci s pleťovými krémy nebo oleji. Jako u jediné na ní pozoruji již během hodně krátké doby účinky v podobě vyhlazení linek. Funguje jako jejich zmizík a tou krátkou dobou může být i týden až 14 dní. 

V rámci #ANTIAGINGAWARDS projektu Harper's Bazaar jsem měla možnost vyzkoušet několik produktů řady Physiolift pro pleť 35+ od značky Avène. Kdo by neznal jejich legendární termální vodu! A právě ta je obsažena i v produktech omlazující řady Physiolift. 


Základním kombem v péči o pleť je denní a noční vyhlazující krém. Krémy vyhlazují vrásky a zpevňují pleť po třicítce, dodávají jí kolagen a složení se také neobejde bez již zmiňované kyseliny hyaluronové. Denní krém navíc chrání pleť před volnými radikály. Co si budeme povídat, stačí se projít venku po ulici a na pleť se během dne nachytají různé nečistoty včetně nanášení make-upu, proto je nutné vždy pleť každý večer vyčistit a odlíčit. I to je důležitý krok v anti-age péči. 

Denní krém je hodně jemný a spíše texturou připomíná fluid. Na denní nošení je o ideální a skvěle poslouží jen tak samotný nebo klidně jako lehký podkolad pod make-up. Ten já teď při nošení roušek úplně vynechávám, takže denní krém je vlastně můj jediný make-up. 
Oproti tomu noční krém je hutnější, avšak vstřebá se ihned a na pleti nezanechá nepříjemný mastný pocit.
Často opomíjené je oční okolí, které je ovšem velmi citlivé. Většinou nám k ošetření stačí malí pomocníci v podobě očního krému, který citlivé oční okolí zjemní, ale poradí si i s případnými kruhy nebo váčky pod očima. Oční krém má hodně hutnou texturu, takže pleť pod očima dokonale promastí.

Velmi kladně hodnotím i samotné obaly. Pumpičkové balení chrání obsah produktu před znehodnocením a zároveň je i hygieničtější, než klasické krémy v kelímku, kam musíme rýpat prsty. Můžeme tam takto zanést spoustu nečistot z rukou a zadělat si tak na obličeji na spoustu pupínků.  

Kdyby vás zajímaly i jiné produkty z této anti-age řady, můžete je omrknout na oficiálních stránkách Eau-thermale-avene.cz.

Stárnutí se samozřejmě neprojevuje pouze na tváři, ale i na krku. Proto veškerou kosmetiku, kterou dopřáváme pleti, bychom měli protáhnout i na krk a dekolt. 

Nikdy jsem nebyla na žádné kosmetice nebo jiném invazivním zákroku a přijde mi to celkem zbytečné. Nejsem žádná celebrita a většinu dne jsem zavřená v kanceláři. Pak jen skočím do auta a ujíždím domů. Tam jsou na mě zvyklí a vzhled naštěstí nijak nehodnotí. To by si mohli zkusit! Přijde mi tak zbytečné utrácet peníze, když na trhu se téměř denně objevují nové kousky, které jsou i účinné. Sice na zákroku vás mohou "omladit" během pár minut, při domácím mazání si musíte počkat týdny nebo i měsíce, ale mě péče o pleť baví, takže spojím příjemné s užitečným.

Jak bojujete proti vráskám vy?

5 komentářů:

  1. Krémy vypadají moc dobře, já jsem v jejich používání bohužel trošku flákač. :D Budu se muset polepšit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to dřív taky trošku flákala, ale snažím se teď každý den nevynechávat ani ten oční krém, takže jsme se polepšila :-)

      Vymazat
  2. Avene je značka, kterou bych chtěla prozkoumat víc. Měla jsem od ní zatím jeden nebo dva produkty a byla jsem z nich unešena!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kromě termální vody měla jen tuto řadu a rozhodně mě značka zaujala, takže se nebojím vyzkoušet i něco jiného :-)

      Vymazat
  3. Ahoj super díky za tip, no tak ono já si myslím že stárnutím propadá celé tělo pak už záleží na na co použijete za různé liftingove a vyhlazujíci krémy na pokožku a nebo i v některých případech různé botoxove nebo takové zákroky pro lepší vzhled. Ale to už pak záleží na každé z nás. Každopádně díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!