8. února 2021

Dekorativní kosmetika Barry M

Značku britské dekorativní kosmetiky Barry M ode mě už znáte a určitě jste ji zaznamenali na sociálních sítích a v mnoha e-shopech. Spoustu kousků u nás můžete pořídit třeba na Notino.cz.
Ještě zhruba před rokem jsem neměla o značce jako takové ani ponětí, dnes už má široké portfolio skvělých kousků. 



Značka nabízí spoustu paletek s očními stíny, od nude barev až po ty pestré a bláznivě odvážné. Právě paletky na oči jsou od Barry M hodně vychvalované a v současné době je opravdu z čeho vybírat.
Já se s líčením držím hodně při zemi, proto ráda sahám po neutrálních odstínech, které doplním jednou výraznější barvičkou pro rozzářenější pohled. Moc hezky odstínově je sestavená paletka očních stínů Wildlife.
Paletka obsahuje 9 stínů, matných i třpytivých, které se mezi sebou dají kombinovat a jsou i hezky pigmentované. Stín Powerful není stín v pravém slova smyslu, jde spíš o větší třpytky. Ale nijak při aplikaci ani během dne neopadávají a jsou skvělé. Výrazný modrý stín v pravém horním rohu je jediný, který z paletky nepoužívám. Je na mě studený a já preferuji teplejší odstíny. Nejvíce sahám po hnědém Horn a i když malinko práší pod oko, mám ho nejraději. 
Paletka je momentálně moje nejoblíbenější a nejpoužívanější. Samozřejmě každá nová paletka je v tu chvíli nejlepší, ale pokud ji používám v kuse týdny a nemám potřebu sahat po jiné, něco na tom bude.
Koupí paletky navíc přispějete i na dobrou věc, protože 20% ze zisku každé paletky jde na podporu luskounů, kteří patří mezi nejvíce pašovaná zvířata a nosorožce, kterým též hrozí vyhynutí. 
Nosorožce samozřejmě všichni známe, ze zvědavosti jsem ale musela trošku zapátrat, o jaké zvířátko jde v případě luskouna. Připomíná pásovce a je to hmyzožravec, jehož tělo je pokryté rohovitými šupinami. Je to takový malý dinosaurus, protože jeho stáří se odhaduje až na 65 milionů let! A právě pro jeho šupiny a také maso je žádaný mezi pytláky. 
Podpořit dobrou věc můžete i koupí jiných produktů značky Barry M, tak se mrkněte na celou nabídku.


Mít hezky upravené oči je základ, důležité je ale také nezapomínat na obočí. Já je dlouhé roky přehlížela, protože úpravu moc nepotřebovaly. Postupem času je mám ale řidší, takže se vykreslení a hlavně výplni nevyhnu. Je to taková malá kamufláž, v každém případě mi jde hlavně o přirozenost. S výsledkem musím být spokojená já a hlavně aby obočí nepůsobilo moc okatě pro ostatní. 
Barry M má v nabídce skvělého oboustranného pomocníka na obočí, kdy na jednom konci najdete kartáček a z druhé strany barevnou tužku. Prodává se celkem ve 3 odstínech. Světlejší Light je vhodný pro blondýnky, Dark zase pro černovlásky. Já mám tmavě hnědé vlasy, proto jsem zvolila Medium, aby mi oboří moc "nesvítilo". 
Barevný hnědý gel s kartáčkem je fajn na učesání a zafixování obočí a chloupky drží na svém místě po celý den. Tužkou zase vyplníte absenci obočí. Oba konce jsou barevně dobře sladěné, protože kdyby to tak nebylo, byl by tento produkt asi k ničemu.
Myslím, že podobný oboustranný produkt má i Benefit, ale tam je ta cena někde úplně jinde a službu udělá tento od Barry M podobnou nebo stejnou.



Nakonec si nechám nejzajímavější kousek, a tím je rtěnka Colour Changing v odstínu Unicorn, který mění na rtech svoji barvu podle nálady. Na každém zabarví úplně jinak, takže jak se říká, co člověk, to originál a to samé platí i u této rtěnky.
Na první pohled mě zaujalo balení, které je malinkaté, ne běžné velikosti, jako známe třeba u rtěnek. Gramáž 4,5 g ale odpovídá, takže nejspíš značka jenom šetřila na plastovém obalu, což je také fajn.
Rtěnka i příjemně voní, ale to už zacházím hodně do detailů.



Dekorativku Barry M mohu vřele doporučit, protože co jsme vyzkoušela v rámci této recenze i vše, co mám doma, je moc fajn. Značka je běžně dostupná, cenově dostupná a při běžném denním líčení vám udělá skvělou službu.

Co vás nejvíce z těchto produktů zaujalo?

16 komentářů:

  1. Tak značku Barry M vôbec nepoznám, ale je mi veľmi sympatické, že časť ide na ochranu luskounú. Ani toto zvieratko som nepoznala, zo zaujímavosti som si vygooglila, po slovensky som našla, že ich nazývame šupinavce, hh, nič viac. Tiež sa pri líčení držím skôr pri zemi a používam jemné odtiene. A ten rúž - wau, to by ma zaujímavo ako by menil farby pri mne. Ten ma rozhodne zaujal najviac! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, značka je sympatická produkty i podporou tam, kde je potřeba :-)

      Vymazat
  2. Tady mě zaujala paletku, má krásné odstíny. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně se mi líbí ta rtěnka, ale i paletka má moc pěkné odstíny.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnka je hodně zajímavá. Pokaždé se navíc zabarví jinak a když se vrství, je čím dál tmavší a sytější. Člověk si s ní i vyhraje :-)

      Vymazat
  4. Značku jsem nezkoušela, nicméně jsem o ní dost slyšela - hlavně o té rtěnce :D Nejvíc se mi ale líbí ta paletka <3

    OdpovědětVymazat
  5. Paletka je krásná, moc se mi líbí ty odstíny a rtěnka s měnící barvou bude určitě taky skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky,
    značku znám, ale nijak ji prozkoušenou nemám. ty paletky vypadají dobře, tato se mi obzvlášť líbí a ráda bych ji zkusila. Já si oči líčím docela dost, baví mě to:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn :-) já si s očima taky vyhrávám nejvíc a pak se rtěnkou :-)

      Vymazat
  7. Rtěnky, které se zabarvují podle nálady mám doma taky a jsou moc fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s ní u jiné značky ještě nesetkala, proto to pro mě byla zajímavá novinka :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!