4. března 2021

Růžová kosmetika Idea Toscana

V tomto článku bychom se podívali na zoubek růžové kosmetice italské značky Idea Toscana. Když se řekne Toskánsko, okamžitě si vybavím víno a olivové háje. Přesto mě na stránkách s roztomilým názvem Olifka.cz mnohem více než olivová kosmetika zaujala ta růžová. Olivy totiž popravdě snesu jen na talíři.
Růže mám ráda nejen jako květiny, ale i v kosmetice díky podmanivé vůni. Tím mám na mysli růži damašskou, protože se nedá vůbec se zahradní srovnat a kdo tuto vůni znáte, jistě mi dáte za pravdu. 


Nejvíce mě z celé řady oslovil pleťový krém. Čekala bych, že bude hutný, protože másla to tak většinou mají. Voda a olej jej ale zjemnily, takže je krásně vláčný a snadno se roztírá. Není to tedy typické máslo, které vás ucpe a vy se pak budete ještě dlouho lesknout a čekat, až si nátěr pleť vezme do sebe. Krém na pleti hezky zmatní, rychle se vstřebá a potřebnou hydrataci dodá. Je to tedy ideální mazání pod make-up.
Krém jako takový má i docela netradiční plastové kelímkové balení, řekla bych až retro, ale svým způsobem je roztomilé a hezké. Je hodně skladné a díky tomu, že je šroubovací, dá se v pohodě vzít někam na cesty. Skleněné obaly jsou sice více eko, na druhou stranu hrozí rozbití a také něco váží...

Ve složení oceňuji kyselinu hyaluronovou, na kterou nedám v péči o pleť dopustit. 

Složení: Aqua (Water/Eau), Butyrospermum parkii (Shea) Butter, Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Dodecane, Dicaprylyl Ether, Cetearyl Glucoside, Copernicia cerifera Cera (Carnauba Wax), Distarch Phosphate, Cymbopogon martinii Herb Oil, Pelargonium graveolens Flower Oil, Coriandrum sativum (Coriander) Seed Oil, Rosa damascena Flower Extract, Rosa centifolia Flower Extract, Rosa canina Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Sodium Dehydroacetate, Phenethyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Farnesol, Citral, Limonene, Linalool.


Růžová micelární voda je 100% přírodní, bez parabenů a silikonů. Micelárky z drogerie téměř nepoužívám, protože z dlouhodobého hlediska nejsou pro pleť vhodnou volbou. Alespoň tedy v případě, že je neoplachujete a hned na pleť nanášíte pleťový krém. Já si zvykla oplachovat jakýkoliv odličovač, včetně těch přírodních. 
Tato micelární voda je určitě hodně povedená. Kromě toho, že příjemně voní, tak hlavním benefitem je to, že skvěle odličuje. Poradí si i s mými dvěma vrstvami řasenky bez dření, v očích neštípe a pleť po ní nezčervená. Citlivkám tedy sedne bez problémů.
Má nezvykle hnědou barvu. Ze všech micelárek, které jsem vyzkoušela, i z těch přírodních, všechny byly čiré. Na kvalitě jí to ale nijak neubírá a máte tak pocit, že ani micelární vodu nepoužíváte.

Složení: Aqua (Water/Eau), Aloe barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Decyl Glucoside, Cymbopogon martinii Herb Oil, Pelargonium graveolens Flower Oil, Coriandrum sativum (Coriander) Seed Oil, Rosa damascena Flower Extract, Rosa centifolia Flower Extract, Rosa canina Fruit Extract, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Geraniol, Linalool, Citronellol, Limonene.

Bez čeho se v dnešní době neobejdu je krém na ruce. V tomto případě jde spíše o hutnější máslíčko díky bambuckému máslu. Všude, kde je obsaženo, dostanete jistotu, že o ruce je na 100% postaráno. Krom toho v něm najdete spoustu cenných olejů a tou hlavní odměnou jsou provoněné ruce díky růži damašské.
Pokud jste tedy odkázáni na časté mytí rukou a desinfekční gely, jemné krémy na ruce vám asi budou k ničemu. Já je mám sice ráda, protože pak mohu hned fungovat a nemám umaštěnou klávesnici, ale na druhou stranu se pak můžu natírat co půl hodinu. A to je otrava. To raději chvíli počkám, až se krém vstřebá a mám na několik hodin vystaráno, jako s tímto růžovým.

Složení: Aqua (Water/Eau), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum parkii (Shea) Butter, Cymbopogon martinii Herb Oil, Pelargonium graveolens Flower Oil, Coriandrum sativum (Coriander) Seed Oil, Rosa damascena Flower Extract, Rosa centifolia Flower Extract, Rosa canina Fruit Extract, Sodium Cetearyl Sulfate, Phenethyl Alcohol, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Citronellol, Limonene, Linalool, Gerianol, Farnesol, Citral.

Značka Idea Toscana nabízí i několik produktů v péči o rty. Základním kouskem je samozřejmě balzám na rty. Z celé řady má nejobyčejnější obal a v drogerii byste ho pravděpodobně kvůli tomu dost možná přehlédli. Ovšem co obal ukrývá uvnitř, to je jiná. Složení je hodně výživné. Kakaové máslo a spoustu olejů se postarají o výživu suchých rtů, ty esenciální je zase provoní.
Je to velice příjemný pomocník nejen na noční stolek, ale i pracovní stůl. Tyčinkové balení je pro mě nejideálnější. Je to hygienické, komfortní a mám ho stále při ruce klidně i v autě nebo jen tak po kapsách...

Složení: Ricinus communis (Castor) Seed Oil, Cetyl Ricinoleate, Candelilla Cera (Wax), Copernicia cerifera Cera (Carnauba Wax), Oryza sativa (Rice) Bran Oil, Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter, Hydrogenated Castor Oil, Cymbopogon martinii Herb Oil, Pelargonium graveolens Flower Oil, Coriandrum sativum (Coriander) Seed Oil, Rosa damascena Flower Extract, Rosa centifolia Flower Extract, Rosa canina Fruit Oil, Citronellol, Geraniol, Farnesol, Citral, Limonene, Linalool.


Růžová maska na rty je pro mě něco zcela neprobádaného. Neměla by se do rtů vstřebat úplně a pak ji stačí setřít kapesníkem. Já masku nanášela při koupeli ve vaně spolu s obličejovou maskou. Nanesla jsem silnější vrstvu, aby to k něčemu bylo. Má jemnou, jakoby našlehanou texturu a na rtech byla příjemná i v silnější vrstvě. Chuťově neobtěžovala, žádná hořkost, pálení, nic nepříjemného.
Rty jsem měla asi hodně suché, protože i při silnější vrstvě se mi vstřebala téměř do ztracena. Zbytek jsem pak setřela houbičkou. Použití je tedy hodně jednoduché, zabere jen pár minut a výsledkem jsou vláčné a vyživené rty. 
Před použitím masky můžete pro ještě lepší pocit ze rtů použít peeling. Tím se účinek ještě více umocní a rty budou před použitím rtěnky jako ze žurnálu.
Ačkoliv je maska fajn, není to produkt, který bych vyloženě vyhledávala. Vím, že spousta z vás třeba nedá dopustit na peelingy na rty, já si ale často vystačím s tím pleťovým, kterým rty také přetáhnu. Největší pomocník na rty je pro mě balzám a s tím si bohatě vystačím i nadále.

Složení: Aqua (Water/Eau), Butyrospermum parkii (Shea) Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Propanediol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Cymbopogon martinii Herb Oil, Pelargonium graveolens Flower Oil, Coriandrum sativum (Coriander) Seed Oil, Rosa damascena Flower Extract, Rosa centifolia Flower Extract, Rosa canina Fruit Extract, Arginine, Xanthan Gum, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Phenethyl Alcohol, Sodium Dehydroacetate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Citronellol, Geraniol, Farnesol, Citral, Limonene, Linalool.


Na růžovou kosmetiku můžete mrknout na stránkách Olifka.cz. U Itálie ještě na momentík zůstaneme. Jestli si vzpomínáte, jak jsem psala o italské řadě Collagenat - článek si můžete připomenout v odkaze zde. Kosmetiku jsem měla přímo z Itálie a u nás nebyla k dostání. Mám tedy pro vás dobrou zprávu, protože je dostupná přímo na obchůdku Olifka.cz.

Máte také rádi růže v kosmetice?

2 komentáře:

  1. Obaly jsou naprosto dokonalé. Damašskou růži mám v kosmetice velmi ráda, takže tyhle produkty lehce závidím :D Každopádně zaujalo mě snad vše :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!