22. dubna 2021

Spojení příjemného s užitečným - konjaková houbička a kámen Gua Sha

Péče o pleť by měla být nejen užitečná, ale i příjemná. Je třeba k tomu mít po ruce ty správné pomocníky. Mezi moje nejoblíbenější patří beze sporu konjaková houbička. Dřív to byla mořská houba, protože jsem si myslela, že nic jemnějšího a příjemnějšího na pleť už nemůže být. No a může! A konjaková houbička rozhodně není všechno, co mi zpříjemňuje denní beauty rutinu.



Na výběr je několik variant houbiček, já zvolila konjakovou houbičku s růžovým jílem. Jde o 100% přírodní japonskou houbu, která vám přijde tvrdá jako beton, ale po nasáknutí vodou se změní v ultra měkoučkou houbu. Používám ji na promasírování pleti s mycími gely nebo pěnami ale klidně i na smývání pleťových masek nebo peelingů. Jen s těmi opatrně, protože zrníčka mohou v houbičce zůstat a špatně se pak vymývají.


Ačkoliv je houbička hodně měkká a na pleti vůbec neškrábe, obličej mám po ní často červený. Je to ale tím, že podporuje mikrocirkulaci krve, což je vlastně pozitivní. 
Po použití ji pořádně opláchnu čistou vodou, vyždímu, co to jde a dám ji vyschnout. Je dobré ji pověsit za provázek aby dobře vyschla a nerodily se v ní zbytečné bakterie, které pak mohou za tvorbu pupínků či jiné neplechy.
Konjaková houba má výdrž i tři měsíce, já ji většinou vyhazuji po cca dvou měsících. Používám ji opravdu často, i dvakrát denně, takže dostává hodně zabrat. Jakmile se v ní vytvoří větší póry a díry, je to znamení, že už by měla z koupelny pryč. Vždy jich mám v zásobě několik, takže jakmile mi jedna koupelnu opustí, hned mám po ruce další. 


Abych svoje beauty čistící rituály pozvedla ještě o stupínek výše, zkusila jsem kámen Gua Sha. Nikdy dřív jsem o něm neslyšela a ani nečetla, tak jsem si musela nastudovat, jak jej vůbec vyslovovat. Gua Sha se čte "gva-ša" a vychází z tradiční čínské medicíny. Gua znamená škrábat, sha výsev. 
Vždycky jsem chtěla tyto kameny vyzkoušet, protože internet nedávno doslova zaplavily masážní rollery se vzácnými kameny. Pořizovací cena mě ale odradila a nebyla jsem si jistá, zda bych jej nepoužila jednou a pak by mě to nepřestalo bavit. Pro začátečníky proto může být fajn tento kámen Gua Sha, který vaši peněženku nijak neohrozí. 


Kámen je určen na masáž obličeje po nanesení oleje nebo pleťového krému. Doporučuji ale použít olej, protože to pak lépe klouže a je to obecně příjemnější. Pokud rádi používáte plátýnkové masky, můžete si kamínkem přejíždět přes plátno, aby se sérum do pleti lépe vstřebalo a dostali jste tak z masky maximum.
Pro intenzivnější zážitek i účinky je dobré dát kámen před aplikací na chvilku do mrazáku, aby lymfu hezky rozproudil. Lymfatický systém je totiž jedním z hlavních pilířů lidského zdraví a pokud je cesta volná a proudí, je vše v pořádku. Jakmile se ucpe, má to za vinu řadu onemocnění nejen vnitřně, ale i navenek. 

Kámen můžete využít ale klidně i na masáže zad. Stačí mít po ruce šikovného maséra, který vám natře záda voňavým olejíčkem a hranou kamene pak doslova rozválcuje "jelita", kterým doma od nepaměti říkáme různým otokům a blokům na zádech.

Kámen Gua Sha můžete pořídit v několika variantách, tento zelený je avanturín představující kámen štěstí. Posiluje rozhodovací schopnosti, vnímavost, kreativitu, inteligenci a udržuje rovnováhu mezi ženskou a mužskou energií. 

Stejně jako po konjaku, tak i po masáži kamenem může být pleť zarudlá. Je to způsobeno prokrvením a o žádnou alergii určitě nejde. 

Tyto pomocníky můžete zakoupit na e-shopu Z kokosu.cz.

Máte také nějaké své oblíbené pomocníky při zkrášlujících rituálech?

8 komentářů:

  1. Kámen nepoznám, ale tu houbičku používám velmi ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jedno nepoužívám, ale láká mě ten Roller, kolem kterýho je teď všude boom :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny článok. Ja už veľmi dlho chcem Gua Sha vyskúšať, ale ako milovníčka polodrahokamov, alebo liečivých kameňov by som brala nejaký čo je vážne z kameňa a nie len nejakú napodobeninu, tak si ešte vytváram research kde a čo. Ale tento vyzerá moc super. Pozriem sa aj naň. PS: super článok :)

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já uvažuji nad nějakým náramkem, ale také musím nastudovat který bude nej :-)

      Vymazat
  4. O těchto produktech jsem zatím slyšela jen velmi málo, ale ráda bych jim v budoucnu také dala šanci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé oba, ale tu konjakovou houbičku doporučuji neodkládat :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!