3. května 2021

První biologicky rozložitelné masky a netestování na zvířatech Garnier

To, že se značka Garnier vydala cestou, kdy spousta produktů má téměř 100% přírodní složení, už všichni víme. Já si oblíbila především vlasové řady Hair Food a taky pleťovku, která nijak citlivou pleť nedráždí a nezatěžuje. Nyní byly uvedeny první biologicky rozložitelné plátýnkové masky, které se nemusí vyhazovat do směsného odpadu, ale dají se kompostovat v zahradních i domácích kompostérech! Kdo se tedy zdráhal plátýnkové masky používat kvůli zbytečnému množství odpadu, po použití stačí svrchní obal vytřídit a zrecyklovat a plátýnko uložit do kompostu. Já sama se doma snažím třídit podle nejlepšího vědomí a svědomí a jsem ráda, že si tyto návyky osvojuje stále více lidí. Když jdu kolem kontejnerů s papírem, sklem nebo plasty, doslova přetékají. To je na jednu stranu fajn, ale lidé z bezobalových domácností už pravděpodobně tak jásat nebudou. 
Ale zpět k maskám. Co se týče rozdílů mezi dosavadními maskami a těmito inovovanými, v účincích vůbec nic nepoznáte. Na séru ani účinných látkách se, jak je u masek od Garnier zvykem, nešetřilo. Jsou to pořád staré dobré masky, které si zachovali svůj standard kvality. 



A aby těch dobrých zpráv nebylo málo, značka Garnier byla schválena organizací Cruelty Free International v rámci programu Leaping Bunny. Laicky řečeno, Garnier konečně dostal oficiální "nálepku" pro všechny své produkty, které nejsou žádným způsobem testované na zvířatech. Je to velký krok vpřed nejen pro samotnou značku, ale i pro ty, kteří se o tuto problematiku aktivně zajímají a není jim jedno, co se s kosmetikou děje, než se dostane do našich rukou. 
Ať už si tedy koupíte tyto masky nebo cokoliv jiného od značky Garnier, můžete si být jistí, že materiál ani žádné složky nebyly použity při testování na zvířatech. 



Co říkáte na cestu, kterou se značka Garnier vydala? A zkoušeli jste už tyto inovované masky?

10 komentářů:

  1. Hodně se mi to líbí a už jsem některé tyhle produkty vyzkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. O maskách slyším prvně a hodně mě zaujaly, protože plátýnkovky od Garnier jsou moje nejoblíbenější:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To i moje. Jsou jedny z nejlepších, co se dají v drogeriích sehnat :-)

      Vymazat
  3. Tohle je skvělé! :) Produkty Garnier mám hodně ráda.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsme si za poslední dobu Garnier také hodně oblíbila :-)

      Vymazat
  4. JE to skvělé, mám z toho obrovskou radost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, já také, je to pro značku, ale i pro nás skvělý krok :-)

      Vymazat
  5. Garnier mám moc ráda, jejich produkty mě nikdy nezklamaly a tenhle koncept je skvělý! Masky moc ráda vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!