7. června 2021

Ovesná řada na suché a poškozené vlasy Weleda

Péče o vlasy, to je kapitola sama o sobě. Obzvláště ty moje mě málokdy poslouchají a pokud si vybavím dny, kdy jsem s nimi byla spokojená, to by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Abych svoje vlasy popsala, tak jsou jemné, lámou se, vypadávají a nikdy mi bez mytí nevydrží déle než dva dny. Navíc mi kolem hlavy poletují malinkaté baby vlásky, které musím neustále uhlazovat lakem na vlasy. A to ani nemusí foukat žádný vítr. Zkrátka žádný den není posvícení a boj s nimi už jsem dávno vzdala. Nechávám je žít svým životem a i přesto, že si je nijak tepelně neupravuji a mohly by být zdánlivě v kondici, moc se mi svojí kvalitou a vitalitou neodměňují. 
Na vlasy se snažím používat přírodní péči bez silikonů a parabenů. Je to už pár let, co jsem vyzkoušela ovesnou péči od Weledy a nyní jsem se rozhodla o takový menší retest, zda si stále stojí tak dobře a nic se nezměnilo.



Venku už krásně svítí sluníčko, to se ale může na vlasech podepsat suchostí a drsností. Stejně tak se blíží doba dovolených a moře, vítr a celkově léto si s naší pokožkou a vlasy hodně pohrává. Proto bychom se už teď měli vybavit šikovnými pomocníky a mít tak vše pod kontrolou.

Základem každého mytí vlasů je šampon. Ovesný regenerační šampon je určen na suché a poškozené vlasy, který je dokáže uhladit, dodá jim vitalitu a pružnost, takže se nebudou tak lámat. 
Šampon má zajímavou medově hnědou barvu a příjemně voní. Samozřejmě neobsahuje žádné silikony, které by vlasy zalepily. Je sice určen na suché vlasy, ovšem bez kondicionéru se neobejdu a pokud jej použiji samotný, mám je i tak hodně suché. Kondicionér ale vše napraví a vlasy jsou pak hebké a vyhlazené. 

Složení: Voda, Cocoyl glutamát disodný, Coco-glukosid citrát disodný, Sodné soli a estery kyseliny laurové aminokyselin ovsa, Alkohol, Glycerin, Xanthanová guma, Laurát cukrózy, Vonné látky, Glyceryl kaprylát, Sodný PCA, Extrakt z ovsa setého, Jojobový olej, Extrakt listů šalvěje, Kyselina mléčná, Cocoyl glutamát sodný, PCA Glyceryl Oleate, Arginin, Hydrolyzovaný pšeničný protein, Fytát sodný, Limonen, Linalool, Citronelol, Geraniol, Kumarin.

Ovesný regenerační kondicionér je velice příjemný, strukturu vlasů vyhladí a ty pak tolik nepoletují kolem hlavy. Hlavním benefitem je ale to, že se vlasy dají po opláchnutí dobře rozčesávat bez cuchání a tahání. Když totiž nemáte moc hustou hřívu a brečíte nad každým vlasem, který máte při česání na kartáči, jste rádi za každý dobrý kondicionér. A tento dobrý určitě je a navíc i hezky voní!
Kondicionér překvapí hutnější texturou. Není vyloženě tekutý, ale připomíná spíše masku.

Složení: Voda, Alkohol, Cetearyl alkohol, Behenyl Alkohol, PCA Glyceryl Oleate, Glyceryl stearát citrát, Extrakt z ovsa setého, Vonné látky, Isoamyl laureát, Kokosový olej, Jojobový olej, Karagenan, Výtažek z kořene proskurníku lékařského, Xanthanová guma, Kyselina citrónová, Arginin, Hydrolyzovaný pšeničný protein, Limonen, Linalool, Citronelol, Geraniol, Kumarin.


Skvělou a okamžitou péčí je ovesná regenerační kůra. Pokud jsem si myslela, že předchozí kondicionér je hutný jako maska, to jsem ještě nevyzkoušela tuto. Ta je hutná až až a vždy ji nechám na vlasech působit alespoň půl hodinky, aby se jí vlasy pořádně nasytily. Maska není nijak mastná a vymývat jde i přes tu hutnou texturu dobře, takže se není čeho obávat. 

Složení: Voda, Cetearyl alkohol, Alkohol, Glyceryl stearát citrát, Glyceryl stearát, Behenyl Alkohol, Extrakt z ovsa setého, Isoamyl laureát, PCA Glyceryl Oleate, Jojobový olej, Bambucké máslo,, Kokosový olej, Rakytníkový olej, Karagenan, Extrakt violky trojbarevné, Xanthanová guma, Kyselina citrónová, Arginin, Hydrolyzovaný pšeničný protein, Vonné látky, Limonen, Linalool, Citronelol, Geraniol.


Jsem ráda, že mě tato vlasovka ani po letech nezklamala a je stejně dobrá jako tenkrát. Pokud si budete pořizovat šampon, určitě k němu doporučuji přihodit minimálně kondicionér. Je to kombo, které se doplňuje a nemůže bez sebe být, tedy alespoň co se mých vlasů týče. V obchodě byste si také nikdy nekoupili nanuk bez dřívka a přesně tak to mám i já s touto vlasovkou.

Zkoušeli jste už něco z ovesného tria od Weledy?

8 komentářů:

  1. O Weledě jsem slyšela strašně moc chvály, nicméně jsem zatím nic nezkusila. Tahle řada vypadá super a zní to jako něco, co by mi mohlo vyhovovat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám Weledu prozkoumanou křížem krážem a hlavně pleťovka a sprchové krémy jsou geniální :-)

      Vymazat
  2. Pro suché a poškozené vlasy, tak to je řada přesně pro mě! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle řadu jsem ještě nezkoušela, není až tak na moje vlasy.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Já naštěstí už mám vlasy, o které se moc starat nemusím. Dvakrát týdně je umyji. Nečešu, nefoukám, minimálně stahuji a jsou boží. Poslední dva roky je miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dítě štěstěny. To já je musím mýt obden a pak už je musím stáhnout do culíku. Mám je hodně jemné a mýt si je dvakrát do týdne, o tom si můžu leda nechat zdát :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!