21. června 2021

Rozmarýnové duo na vlasy od Weledy

Dle vašich reakcí na sociálních sítích vím, že spousta z vás má problémy s vypadáváním vlasů a svědící pokožkou. A není to už výsada pouze jarního a podzimního období, kdy se s těmito problémy potýkáme nejčastěji. Já sama jsem dřív řešila hlavně vypadávání, teď je to i svědivá pokožka hlavy. S těmito problémy se potýkám i v případě, že používám výhradně přírodní péči bez silikonů a další zbytečné chemie a to nemusí jít zrovna o jaro, ale bohužel po celý rok. 
Teď v letních měsících, kdy sluníčko udeřilo v plné síle, dostávají vlasy zabrat více než kdy jindy. A aby těch problémů nebylo málo, jsou teď navíc i vysušené a potřebují více vyživit. Je třeba ale zachovat klid a chladnou hlavu, protože za padání vlasů může také hlavně stres. Toho jsme si za poslední rok pandemie užili víc než dost, takže teď je potřeba se malinko zklidnit, aby byly v klidu i vlasy a nechtěli nás tolik opouštět.



Padání vlasů je normální jev každého z nás, ovšem do určité míry. Když najdeme v kartáči denně několik vlasů, není třeba se nějak znepokojovat. Ovšem pokud už ani přes chomáče nebudou vidět štětiny samotného kartáče, je třeba už se mít na pozoru a něco s tím dělat. Někdo čeká, až to prostě přejde, pro netrpělivé doporučuji poohlédnout se po správné vlasovce, která problémy s vlasy umírní. Třeba jako tato rozmarýnová dvojka od Weledy.

Rozmarýnové vlasové tonikum je nejstarším produktem od Weledy vůbec. Kdo si myslel, že je to univerzální Skin Food, tak se spletl, je to toto tonikum. Tím dokazuje, že je opravdu účinný a pomáhá už od roku 1921. 
Tonikum je skvělé na udržení zdravé pokožky hlavy a vlasy od kořínků. Pokud budou totiž vlasy spokojené u kořínků, budou spokojené po celé jejich délce až ke konečkům. Kdo trpíte na svědivou pokožku hlavy, určitě tonikum vyzkoušejte, přináší velkou úlevu a osvěžuje. 

Složení: Arašídový olej, Extrakt květů jetele lučního, Vonné látky, Extrakt kořene lopuchu většího, Limonen, Linalool, Geraniol, Kumarin.

Vůně tonika je příjemná svěží, bylinková a stejně svěží je i pocitově na pokožce hlavy. To oceníte hlavně v těchto parných letních dnes. Dnes je sice astronomicky první letní den, ale já mám pocit, že léto začalo už před týdnem.

Tonikum vždy aplikuji po každém umytí šamponem ještě na vlhké vlasy přímo na cestičky kolem vlasů a pak je mírně promasíruji prsty, aby se lépe do pokožky vstřebalo. Možná bych lépe ocenila balení ve spreji, ale nevybavuji si, že by Weleda něco podobného měla. Toto je pro ni naprosto typické balení, a to plně respektuji.
Tonikum vlasy nijak neumastí. Já je vždy po umytí nechám volně uschnout, nikdy nefénuji a tonikum tak nemá na vzhled vlasů žádný vliv. Vše je tak, jak jste zvyklí, jen s tím rozdílem, že funguje jako taková neviditelná zbraň, o které víte jenom vy. 


Vlasový olej je také skvělým pomocníkem na pokožku hlavy, ale i na vlasy samotné. Pomáhá bojovat proti roztřepeným konečkům, hydratuje a vůbec nemastí vlasy. Tedy za předpokladu, že si na hlavu nakapete rozumné množství. To si pak můžete přivodit nevzhledné slepence a ty se pak vymývají klidně i na třikrát. 
Na pokožku stačí jen pár kapek, lehce promasírovat konečky prstů a máte vystaráno. Je to jednoduché jako facka a použití se příliš neliší od použití tonika. Jen to já nepoužívám po umytí, ale vždy před umytím a nechám chvíli působit. Někdy i déle než chvíli, klidně i půl hodiny a jdu mezitím něco dělat. Vlasy stáhnu do drdolu, aby mi vlasy nevadily a pak je jednoduše umyji. 
Olej je fajn i na konečky a to už se pak neoplachuje, byla by to škoda.
Rozmarýnový olej tedy neberu jako každodenní záležitost nebo při každém mytí, ale spíše jako týdenní kůru a silnější výživu když cítím, že to vlasy potřebují jako sůl.

Složení: Voda, Alkohol, Extrakt z křene selského, Extrakt rozchodníku ostrého, Olej z listů rozmarýnu, Uhličitan draselný, Vonné látky, Limonen, Linalool, Geraniol.

Vyzkoušeli jste už některý kousek z této dvojky? A jak řešíte problémy s vlasy, pořizujete si vždy něco speciálního nebo je necháváte žít svým životem a čekáte, až to přejde samo?

7 komentářů:

  1. Vlasy mi padají celoročně. Vadí mi to hlavně z toho důvodu, že doma jich je pak všude plno. Na objemu to poznat není, protože mi stále a stále rostou baby vlásky.
    Nicméně se svěděním pokožky mívám také problémy a není úplně jednoduché najít něco, co mi nebude dělat neplechu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi bohužel můj člověk. Já mám vlasy navíc hodně jemné, takže to vypadá, že jich moc nemám :-(

      Vymazat
  2. Na nějaké tonikum se zrovna chystám a hned mám takový skvělý tip. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Rozmarýnové tonikum jsem ještě nikdy neviděla, vyzkouším :) používám většinou z konopí :) ted pouzivam konopny sampon https://www.cannapio.cz/konopny-sampon-200ml-zelena-zeme.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!