23. června 2021

Silikonové polštářky AVO IQ SKIN

Když jde o silikony v kosmetice, ihned dostávám lehce opovržlivý výraz. Kde je totiž absolutně nesnesu, je vlasová kosmetika. Sice udělají hezky lesklé a hladké vlasy, ale na druhou stranu je zalepí a zatěžují a mohou tak rychleji vypadávat. V tomto ohledu jsem tedy nekompromisní. Také pleťovku si pečlivě vybírám, protože mám citlivou pleť. Kde jsem schopná malinko přivřít oko, jsou make-upy.  Mám ráda produkty s lehkou texturou, které pleť neucpou a dovolí jí dýchat. Pravda, kůže není orgán, takže dýchat nemůže, ale rozumíme si.
Když jsem dostala nabídku, zda bych nechtěla vyzkoušet silikonové omlazující polštářky, první, co mě napadlo a viděla jsem slovo silikon, zarazila jsem se. Jenže pak jsem si pročetla stránky Avoiqskin.com, které polštářky nabízejí a nervozita ze mě začala opadat. Řekla jsem si proč ne. Polštářky mi hodně připomínají hydrogelové masky, které jsou to nejpříjemnější, co jsem na pleti zažila. Pojďme se tedy podívat, o co vlastně jde.



Polštářky jsou určeny na zlepšení hydratace pleti a vyplnění vrásek, která s tím souvisí. Dokáží vytvořit pomyslnou bariéru mezi únikem vlhkosti z pleti, která by se jinak vypařila a drží v ní potřebnou vláhu. Dochází také ke stimulaci cirkulace krve a tvorbě kolagenu, což je způsobeno jemným tlakem po přiložení polštářku k pleti. Od zmíněných hydrogelových masek se tedy hodně liší, ty jdou dolů samy, tyto polštářky přilnou k pleti mnohem více. 
Silikonové polštářky jsou vyrobeny ze 100% lékařského silikonu, proto by měly být zcela zdravotně nezávadné. Nejsou ničím napuštěny a fungují hlavně s přípravky, které doma běžně používáte. To je asi největší plus, protože se nemusíte vzdávat svého oblíbeného krému či séra. 


Polštářky se dají používat opakovaně, což je vzhledem k vyšší ceně zcela adekvátní. Masku za třicet korun po použití vyhodíte, u těchto polštářků za několik stovek si to rozmyslíte. Naštěstí ale není třeba, polštářky poslouží několikrát. 

A teď krátce k použití. Nejdříve je pleť třeba zbavit make-upu a nečistot a následně osušit. Pak se nanáší pleťová péče dle zvyklostí. Ovšem tady je třeba dát pozor, abyste používali krém, který se do pleti zcela beze zbytku vstřebá a ne třeba pleťový olej, který je mastný a mohl by tak bránit polštářkům pevně přilnout. I po mastnějším krému to nebylo úplně ono a polštářky skoro nedržely. Jsou těžší, takže mají větší tendenci z pleti opadávat, proto je dobré zvolit lehký krém. Úplně nejlepší jsou výživná séra, třeba s kyselinou hyaluronovou. Polštářky totiž v pleti přípravek uzamknou a pleť si tak z něj vezme maximum. Se sérem polštářky držely a lehce se odchlíply jen na okrajích, takže paráda. 

Polštářky se dají použít buď přes noc nebo přes den. Záleží, jaký jste spáč. Pokud ležíte na zádech a jak večer lehnete, tak se ráno probudíte, bude to ok. Pokud sebou ale šijete hlava nehlava, naordinujte si je raději přes den, třeba při úklidu, vaření nebo při četbě knihy. Já nezvolila ani jedno ani druhé, ale polštářky mi dělaly společnost při sledování seriálu. Nejkratší doba působení jsou dvě hodiny, ale samozřejmě čím déle, tím lépe. Můžete je mít přilepené klidně celý den, pokud víte, že zrovna nemusíte nikam z domu. Já si polštářky nalepila zrovna ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že musím jít vyvenčit psa. Obešla jsem tedy pouze nouzově bytovku a doufala, že zrovna nikoho nepotkám...

Jak jsem již nastínila v úvodu, polštářky jsou hodně podobné hydrogelovým maskám, jsou tedy příjemné, nikde netlačí, nestahují pleť a podobně. 
Polštářky jdou sundávat snadno, žádná depilace tváří nehrozí. Trošku za sebou táhly kůži, ale ne bolestivě. Pak je stačí jen omýt, nechat na vzduchu oschnout a přilepit zpět na fólii, aby byly použitelné na příště. Jedno balení vydrží až dva měsíce, pokud se s nimi bude zacházet šetrně. 


Nejvíce jsem polštářky ocenila na linky kolem úst a na čelo, které už mám lehce krabaté. A právě linky kolem úst se mi vyhladily nejlépe. Neříkám, že zmizely úplně a jelikož ještě nemám vrásky tak hluboké, zredukovaly se viditelně hodně. Je fajn, když jdou takovéto změny pozorovat pouhým okem v zrcadle. Jednu nevýhodu to ale má. Musíte se pak v tom zrcadle očumovat i hodinu, děláte různé grimasy a nevěříte svým očím, že to funguje...

Více o silikonových polštářcích si můžete přečíst na stránkách Avoiqskin.com, kde se dají také v různých variantách zakoupit. 

Zaujaly vás tyto omlazující polštářky?

7 komentářů:

  1. I haven't heard of this product before, but it sounds amazing! I would love to try this!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  2. Neměla jsem tušení, že něco takového existuje, ale vypadá to super a láká mě vyzkoušení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to velmi zajímavý a zvláštní produkt, bohužel mě nijak extra nezaujal. Používám ve své skincare oleje, takže to už by byl problém a nejsou dny, kdy bych byla v klidu doma :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na oleje polštářky nejsou to pravé. Já jsem také hodně olejová, ale jeden den jsem vynechala, abych je mohla použít :-)

      Vymazat
  4. O takových polštářkách slyším poprvé a vypadají opravdu skvěle, rozhodně bych ráda vyzkoušela. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!