26. července 2021

Bílé zuby s Brilliant COCO

Kdo by nechtěl mít zoubky jako perličky. Na trhu a hlavně v drogeriích existuje spousta bělících zubních past, které slibují zázraky. Jejich cena se obvykle pohybuje do padesátikoruny, což je pro mnohé lákavé a pasta tak většinou skončí v košíku. Často ale jde o příliš mentolové pasty která pění tak, že máte pocit, že vám bublinky polezou nosem i ušima. Bělící účinek se samozřejmě nedostaví nikdy a většinou jde o placebo efekt. Vy ho tam můžete vidět, ale věřte mi, jde skutečně jen o ten pocit.
Z vlastní zkušenosti vím, že za kvalitní zubní péči se vyplatí připlatit a hlídat si i složení, které bude šetrné k zubům i dásním.



Set od Brillinatcoco je takovou každodenní základní povinnou výbavou v péči o zuby. Základní uvádím schválně, protože by se nemělo zapomínat ani na zubní nit a mezizubní kartáčky, a to každý den a bez výjimky. My jsme na zuby doma docela pedanti, takže čištěním zubů strávíme v koupelně klidně i deset minut. Ta péče se vám ale vrátí i s úroky. Zuby máme totiž jen jedny a vyndávací klapačky je třeba co nejvíce oddálit... ale nebudeme předbíhat. 
Jak už název produktů napovídá, hlavní složka produktů Brilliantcoco je kokosový olej, který funguje jako přírodní bělidlo na zuby. Já sama jej v minulosti používala docela často, takže na bělící účinky věřím.
Součástí každé krabičky je 100% veganská zubní pasta s naběračkou, bambusový zubní kartáček, bambusový čistič jazyka a 14 sáčků na oil pulling.

Bambusový zubní kartáček je na čištění s kokosovým olejem perfektní. Jsem ráda, že set neobsahuje plastový, i když by byl třeba více eko a recyklovatelný. Ať už použijete jakýkoliv plast, olej po něm nepříjemně klouže a není to při čištění pohodlné. S bambusovým kartáčkem vám ruka neujede a ten pak není umaštěný. Pasta, která je součástí setu sice nijak neklouže, ale i tak je mi bambus materiálově bližší.

Co je důležité hlavně po ránu, je škrabka na jazyk. Jazyk se totiž přes noc detoxikuje a tak je potřeba jeho povrch stáhnout od všech nečistot. Škrabka je téměř totožná jako zubní kartáček, jen je o něco menší a připomíná mi dětský zubní kartáček. Většinou na jazyk používám klasický kartáček na čištění zubů, ale skrze bakterie a hygienu je určitě lepší mít něco speciálního a používat oba kartáčky odděleně.


Zubní pasta má příjemnou mátovou chuť, která není až moc svěží, aby vám z ní pálila pusa. Takové pasty bohužel na trhu jsou a to není zrovna dvakrát příjemné. Pasta neobsahuje SLS a tak není přehnaně pěnivá, takže pokud máte dobře vyvinutý dávivý reflex, bude vám vyhovovat. Bělí pomocí černého uhlí, přesto v žádném případě nešpiní od černé barvyumyvadlo. Pasta má zajímavou vazelínovitou konzistenci a hodně si ji oblíbil i můj přítel. To je většinou největší kritik a jen tak něco mu nesedne. Používáme ji tedy oba a určitě si ji budeme pořizovat znovu, protože nám moc chutná.

Složení zubní pasty Brilliantcoco: Aqua, Cocos Nucifera, Xylitol, Bentonite, Solum Diatomeae, Activated Charcoal, Sodium Bicarbonate, Mentha Spicata, Mentha Piperita, Gaultheria procumbens (wintergreen) essential oil, Xanthan Gum, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Citric Acid, Panax Ginseng Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract.



Na závěr si nechávám to nejzajímavější, a to je oil pulling neboli proplachování úst kokosovým olejem. Přirovnala bych to k ústní vodě, jen voda je nahrazena kokosovým olejem. 
Každý pytlíček obsahuje kokosový olej s mátovou příchutí a vydrží na jedno použití. Celá "kůra" tedy vystačí na 14 dní.
Zpočátku musím říct, že jsme si musela zvyknout na tu chuť a nebylo mi to zrovna dvakrát příjemné. Čekala jsem něco jako vyplachování pusy ústní vodou. Tady jde ale skutečně o olej a je třeba si zvyknout nejen na konzistenci, ale i chuť. Máta není cítit skoro vůbec, jde o čistě kokosovou chuť. Já si zuby dřív kokosákem čistila, ale toto je něco zcela jiného. Pusu máte oleje najednou hodně a měla jsem ho tendenci trochu polknout. Proto jsem s oil pullingem měla zpočátku problém, ale jak jsem si zvykla, už mi to pak ani nepřišlo.

Praktický set na zuby můžete zakoupit na stránkách Brilliantcoco.cz. Najdete zde vše i zvlášť a i další produkty v péči o zuby.


Kokosovou kůru na zuby jsem používala poctivě celý měsíc a zuby jsou o chlup bělejší. Kdo máte zkušenosti s kokosovým olejem nebo přípravky s černým uhlím při čištění zubů, tak mi jistě dáte za pravdu. Hodně je to znát, pokud rádi pijete kávu a trápí vás zabarvení právě od kávy. Toho se tak hezky přirozenou cestou zbavíte a dentální hygienistka tak s vámi nebude mít tolik práce.

Používáte nějaké přípravky na bělení zubů? A znáte produkty Brilliantcoco?

9 komentářů:

  1. Je super, že produkty nie len vybielia, ale majú aj dobré zloženie, aby zuby nepoškodili :) Ešte som nič od tejto značky neskúšala, ale určite sa na ňu pozriem :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, minimálně ta zubní pasta stojí za vyzkoušení :-)

      Vymazat
  2. Vypadá to na zajímavou sadu. Dříve jsem taky používala kokosový olej a byl fajn. Viděla jsem rozdíl. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. What an interesting line! The products sound amazing! I need to try this.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  4. Značku používá moje sestřenice a nemůže si jí vynachválit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn. My jsme nadšení z té černé pasty, je boží :-)

      Vymazat
  5. Tohle jsem zkoušela, měla jsem tedy jen ty kokosové sáčky, ale za mě teda kůra vůbec nic neudělala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, V pytlíčcích je klasický kokosák, ale za sebe určitě mohu doporučit tu pastu, to je bomba :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!