2. července 2021

Odličování pleti se značkou Garnier

Kdo by neznal micelární vody od Garnier nebo značku samotnou. Troufám si říci, že jsou stejně "profláklé" jako jejich plátýnkové masky. Určitě každý alespoň jednu z nich vyzkoušel.
Garnier už je na trhu více než 110 let, což je opravdu dlouhá doba. Za tu dobu si jistě získala spoustu věrných zákazníků, včetně mě a patří mezi nejprodávanější značky micelárek u nás a na celém světě. Pro zajímavost, v roce 2020 jich bylo prodáno více než milion kusů, což by vyskládané na sebe vytvořilo 920 Žižkovských vysílačů nebo 75 Lomnických štítů!
Já si ke značce samotné ovšem hledala cestičku poměrně dlouho a až zhruba za poslední rok ji používám prakticky denně. Na vlasy i vyhovují jejich Hair Food řady, které mají složení téměř 100 % přírodního původu. Obzvláště doporučuji melounovou řadu, která je skvělá na jemné vlasy a navíc tu vůni si zamilujete na první vyzkoušení.
Stejně tak jejich pleťové krémy z řady Garnier Bio si mě získaly pro svoji barvu. Bílé krémy jsou fajn, ale když si můžu vybrat fialový nebo červený a ještě s friendly složením, neváhám.
Nedávno také značka získala certifikát v rámci programu Leaping Bunny a žádný z jejich produktů není žádným způsobem testovaný na zvířatech. Značka tedy kráčí vpřed tím správným směrem a to je mi více než sympatické.



Pozadu Garnier nestojí ani s čištěním pleti a ve svém portfoliu má hned několik micelárních vod. Já sama už jsem vyzkoušela téměř všechny.
Kolem micelárních vod traduje spousta fám, že by se neměly používat dlouhodobě, protože to pleti neprospívá. S tím já souhlasím, ovšem za předpokladu, že se dále již neoplachují a nanáší se na ně hned pleťový krém.
Já oplachuji nejen micelární vody, ale i jakýkoliv jiný odličovač, a to čistícím mycím gelem nebo pěnou. Jedině tak jsem si jistá, že mám pleť dokonale čistou a mohu tak nanášet noční péči. Jsem schopna si omýt i přírodní produkt, je to takový můj rutinní zvyk.

Růžová micelární voda je určena na rozjasnění pleti. Hodně mě na ni baví vůně růží, kterou v kosmetice vyhledávám. Stejně tak květinovou růžovou vodu používám už roky na osvěžení a tonizaci pleti. Tady ji máte obsaženou už v micelárce a je to velmi příjemný bonus.
Samotná micelárka pleť vůbec nevysušuje, nestahuje a pleť po ní nijak nelepká. Odlíčí bez problémů veškerý make-up bez zbytečného dření. Tato růžová varianta se řadí mezi mé nejoblíbenější micelární vody od Garnier a nedám na ni dopustit. 


Dvoufázová micelární voda je fajn na voděodolný make-up. Ten většinou drží jako přibitý, především řasenka. Já jsem zvyklá si dávat i tři vrstvy řasenky a mám tak problém s odlíčením i nevoděodolné verze. Na léto jsem si koupila řasenku voděodolnou, protože jak se člověk v horkých letních dnech více potí nebo koupe, mám raději jistotu, že se mi černá barva nebude nikde obtiskávat.
Tato dvoufázovka voděodolnou řasenku jednoduše stáhla pár tahy, takže ji hodnotím velmi kladně. Olejová složka navíc pleť příliš nezamastila a nedělala v očích mlhu, jako to některé odličovače na bázi olejů umí.


Na odličování používám už několik let látkové odličovací tampony. Přijdou mi mnohem příjemnější na pleti a samozřejmě neprodukuji tolik odpadu. Po odlíčení vždy tamponek vyperu v ruce šamponem a jednou za čas jej hodím do pračky s prádlem. To je pak opět jako nový a připravený k dalšímu použití. Dokonce se vypere i od černé řasenky a voděodolného make-upu. Takto mi vydrží s přehledem několik měsíců. Když si spočítám, kolik bych za tu dobu spotřebovala těch vatových, jdou na mě mdloby. To bych naplnila možná celý pytel na odpadky.
Látkové tamponky vydrží až 1000 použití, což je u těch běžných nepředstavitelné.


Micelární voda 3v1 je klasika. Myslím, že patří mezi první micelárky od Garnieru vůbec, ale ruku do ohně za to nedám. Není ani nijak přehnaně přeparfémovaná, takže nedráždí, a to ani citlivé oči.
Je to fajn kousek, který určitě stojí za zkoušku a dobře vám poslouží.

Micelární vody jsou dostupné ve velkém 400 ml a 200 ml balení, ideálním na doma a v malém 100 ml cestovním, které se dá vzhledem k velikosti vzít i na palubu letadla.

Toto samozřejmě nejsou všechny micelární vody od Garnier. Je jich mnohem víc a za sebe mohu doporučit třeba s aloe vera, ta je také moc fajn.


Používáte také nějaké micelární vody od Garnier? A také nedáte dopustit na látkové odličovací tampony nebo jste věrní klasickým vatovým?

6 komentářů:

  1. Ahoj, dvoufázové odličovače a micelárky jsou super, řadu s růže jsem nezkoušela,ale nemám to ani v plánu, jelikož prostě růži nemusím. Přeji krásný prodloužený víkend
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  2. Garnier mě nikdy nezklamal a produkty na odličování má skvělé. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já stále značku odkládám na vedlejší kolej co se týče testování. Ale rozhodně ji zkusit chci, hlavně řadu bio :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řada BIO je super, hlavně doporučuji mycí gel s citronovou trávou a pak "barevné" pleťové krémy :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!