5. října 2021

Ručně odlévané přírodní svíčky COCOBUTTER

Sezóna svíček je konečně tady. Já ji zahajuji vždy, když se začínají dny prodlužovat, venku je cítit podzim a chci si zpříjemnit chvíle při sledování seriálu. Pro tyto okamžiky si vybírám kvalitní svíčky s přírodními vosky, protože z těch obyčejných mě akorát tak bolí hlava. To je totiž jen umělá vůně, která vás za srdce vůbec nechytne a vy tak spíš musíte sahat po Ibalginu. 


Z přírodních svíček mám zkušenosti především se sójovými vosky. Ty od COCOBUTTER mají vosk řepkovo-kokosový bez jakýchkoliv přísad a syntetiky, jsou veganské a bez parabenů. Tento druh je pro mě naprostá novinka, ale proč ne. Kromě udržitelných přísad mají svíčky i velmi líbivý design. Obal je vyroben ručně z nerezavějící oceli a ta se, jak je známo, poměrně rychle a hodně rozpálí. Při pálení je tedy dobré ji postavit na nějaký nehořlavý povrch nebo tácek a také opatrně při dotýkání, ať se nepopálíte.
Při vyhoření vám zůstane hezký doplněk, který můžete dále využít na psací potřeby, klíče, šperky nebo jiné menší drobnosti.


Cocobutter nabízí spoustu variant svíček, já mám Please Marry Me. Je to příjemná květinová vůně doplněná o ovocné tóny. Není to typická jednodruhová vůně a připomíná dámský parfém. Svíčka se vlastně i jako takový tuhý parfém chová. Pokud odloupnete kousek vosku a přejedete si jím po zápěstí, krásně se jím navoníte.
Se svíčkou mi přišly i ovoněné papírky ostatních svíček a musím říct, že jedna je lepší, než druhá. Při výběru budete stejně zmatení jako v parfumerii, když váháte nad výběrem nového parfému. 
Mě osobně ještě moc voní varianta Coco Vanilla, Sugary Fig a Orris a Vibrant Juic Fruit. Všechno jsou to sladší vůně, které mimo jiné vyhledávám i u parfémů.


U svíčky jsou zajímavé tři knoty. Je zcela na vás, zda si zapálíte jeden nebo všechny tři, ale když už, proč nevyužít všechny. Jsou bavlněné, proto je dobré vždy před zapalování odstřihnout černou kuličku, která se během hoření vtvoří. Díky tomu nebude svíčka čadit a vy si vychutnáte její pravou vůni. Při neodstřihnutí také může svíčka z knotu házet malé jiskřičky, které mohou mít třeba na prostírání na stolku fatální následky. Svíčky jsou tedy fajn, ale při každé práci s ohněm je třeba zvýšené opatrnosti.



Vůně je hodně intenzivní a pokud máte menší byt, provoníte jej poměrně rychle. Voní krásně a intenzivně i v nezapáleném stavu. Svíčku mám v obýváku na poličce a vždy, když kolem ní projdu, ucítím tu krásnou výraznou vůni. 
Jsem docela citlivá na bolesti hlavy, proto i při pálení svíček větrám. Byt nemáme zrovna největší a nechci přítele obtěžovat výraznou vůní. Krátké vyvětrání vždy pomůže a nemusíte se tak obávat, že neusnete, pokud si svíčky zapalujete převážně před spaním. Nechci tedy v žádném případě tvrdit, že po svíčce budete mít hlavobol, jen pokud to máte jako já a bydlíte v bytě, malým vyvětráním nic nezkazíte.


Na všechny nabízené svíčky můžete mrknout na stránkách Cocobutter.cz.

Jaké vůně máte u svíček nejraději vy? A kterou byste z nabídky pro vaši chvíli pohody zvolili?

8 komentářů:

  1. Tenhle jednoduchý, ale zároveň nápaditý design se mi hrozně líbí! Už snad jen díky tomu bych si jí pořídila a určitě i krásně voní. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vyzerá úžasne! Veľmi sa mi páči ten luxusný design :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  3. Svíčky, to je moje. Tento rok mám tedy extrémní zásobu od Renovality a také od Yankee Candle a stejně tak i vosky, ale je to nejlepší relax v zimě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!