4. ledna 2022

Nová pleťová séra Garnier

Ke konci loňského roku se na trh dostala dvě pleťové séra od značky Garnier. Nevím, na které jsem se těšila víc, obě jsou perfektní a doporučuji na ně v drogerii rozhodně mrknout. Ne nadarmo si tedy Garnier nechával na konec roku to nejlepší.



Nová séra jsou dvě - rozjasňující proti pigmentovým skvrnám a vyplňující s kyselinou hyaluronovou. Začnu rovnou rozjasňujícím na pigmentové skvrny, protože přesně vyhovuje potřebám mé pleti. Pigmentové skvrny mě trápí už několik let v oblasti pod očima. V létě je mám výraznější a tak nějak si za to mohu sama, protože často zapomínám na sluneční ochranu. SPF krémy mám vždy spojené spíše s pobytem u moře a s dovolenou, ale když jdu do práce nebo na poštu, tak si říkám, že mi to za to nestojí. To je ale obrovská chyba a musím se v tomto ohledu letos polepšit. Nejenže pak mám na obličeji pigmentové flíčky, ale tvoří se mi tak rychleji vrásky a pleť tak vypadá na první pohled starší. Sice už mám na nějakou tu vrásku věk, ale proč to ještě více pokoušet.


Rozjasňující sérum proti pigmentovým skvrnám obsahuje vitamin C, niacinamid a kyselinu salicylovou. Kromě toho se v něm nachází i výtažek z citronu, který má právě rozjasňující účinky.
S vitaminem C je třeba zacházet opatrně, zejména při jeho skladování, protože má už po několika měsících tendenci oxidovat. Je tedy fajn je po otevření používat denně a spotřebovat celé a nešetřit si je tzv. na příště. Skladování séra by mělo být na temném a chladnějším místě, aby nenapáchalo více škody než užitku.
Několik céček jsem už měla, hlavně těch korejských. Vždy byly transparentní a hodně tekuté, toto od Garnieru se liší. Je mléčné a tahavější, konzistencí připomíná spíše hyaluronové sérum.


Druhé sérum je vyplňující s kyselinou hyaluronovou. S tou mám jen ty nejlepší zkušenosti, protože skutečně dokáže v poměrně krátké době zredukovat jemné linky a vrásky. Stačí zhruba 14 dní pravidelného používání a v zrcadle si můžete sami všimnout, jak je pleť hladší a vrásky jemnější.
Jako prevence je tedy toto sérum ideální. Po 25. roku věku by měla být kyselina hyaluronová zařazena jako prevence v denní rutině každé z nás. V pozdějším věku se tak vyvarujeme zbytečných nepříjemností. Zapomeňte tedy na rady babiček, že ve třiceti máme na omlazující krémy čas. Čím dříve s nimi totiž začneme, tím dříve podchytíme to, aby se vrásky netvořily. Jakmile už je máme, budeme se jich hen těžko zbavovat.

Sérum je díky kyselině hyaluronové, glycerinu a aloe vera hydratační, přesto je díky komfortu z pleti doporučuji používat v kombinaci s pleťovým krémem nebo olejem.
Mnohá séra od jiných značek nepříjemně lepí i když je používáte s krémem, toto vůbec nelepí ani samotné a ihned se do pleti vstřebává.



Obě séra jsou cenově dostupná, stojí necelých 300,- Kč, což není vůbec špatné za 30 ml balení. Koupit je můžete třeba na Notinu. Já jsem z obou nadšená a vřele je doporučuji všemi deseti. 

Vyzkoušeli jste už nějaké z těchto sér a co na ně říkáte?

8 komentářů:

  1. Veľmi pekne zhrnuté recenzie. Ja osobne mám doma obe séra a musím povedať, že obe sa moc podarili. Jediné čo mi na Garnier produktoch vadí je parfumácia, ktorá v zložení podľa mňa už nemusí byť, ale inak sú obe moc super.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nepřijde, že by byla parfemace nějak silná, ale chápu, že může někomu vadit. Jinak souhlasím, že séra jsou obě super :-)

      Vymazat
  2. Rozhodně bych sáhla na to s kyselinou hyaluronovou. Tuhle šložku používám už několik let a nemohu si ji vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jsem netušila, že Garnier nabízí i séra - určitě se po nich podívám a vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to novinky z konce loňského roku a jsou opravdu hodně povedené :-)

      Vymazat
  4. Tyhle séra jsou pro mě novinkou, ale vypadají hodně dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!