23. září 2022

Aromka - sójová svíčka v pivní láhvi s vůní měsíčku

Právě začíná období, kdy se venku stále více ochlazuje a dny se zkracují. Po parném létě to může znít trošku depresivně, ale je třeba si tyto dny zpříjemnit. Já s příchodem podzimu začínám s pálením svíček a tento rituál mě drží přibližně do jara. Ani se neptejte, kolik svíček za tu dobu zvládnu vypálit. Ráda se obklopuji přírodními vosky, které mi nezpůsobují bolesti hlavy.
Přírodní sójové svíčky jsou už v dnešní době poměrně obvyklou záležitostí, ale pokud dáte sójový vosk do lahve od piva, to už tak běžné není. A nikdy bych neřekla, že to bude i hezké a vkusné. 
Značka Aromka je ryze českou značkou, svíčky jsou tedy vyráběny zlatými českými ručičkami a troufám si říci, že u nás nemá svíčka v pivní láhvi obdoby. Je to tedy určitě bezkonkurenční kousek. Pokud chcete pro někoho blízkého originální dárek nebo si byt zútulnit něčím zajímavým, pak je Aromka jasnou volbou.



Sójové svíčky jsou zdravou variantou svíček, protože neobsahují žádné chemické přísady, petrolej, ropné deriváty a podobné látky, jako najdeme třeba v klasických parafínových svíčkách.
Ani sem nemusím vypisovat složení, protože jde čistě o sójový vosk s knotem, tak jednoduché to je.

Zajímavostí také je, že sójové svíčky nekouří, což je pravda. Nemám ráda, když mám od svíčky zakouřenou místnost a začernalé záclony.

Vůně měsíčku lékařského může být pro někoho nezajímavá a fádní, ale mě se líbí pro svoji jemnost. Není to nic násilného, z čeho by vás bolela akorát tak hlava, přesto je vůně docela výrazná a baví mě. Nikdy by mě nenapadlo, že vůně měsíčku se mi bude zamlouvat víc, než třeba moje oblíbená vanilka nebo kokos. 


Sójový vosk ale není to nejzajímavější. Mnohem atraktivnější mi přijde právě obal, ve kterém svíčka je. Ta seříznutá pivní lahev mě hodně baví. Když jdete po ulici a vidíte na silnici povalující se lahev od piva, pravděpodobně si řeknete fuj nebo ji rovnou seberete a vrátíte v sámošce. Nalít do ní ale vosk a udělat z ní designový bytový doplněk, to che odvahu. A tento nápad se povedlo značce Aromka zrealizovat  na jedničku!


Sójová svíčka Aromka je k mání na stránkách Organikk.cz. Vybírat je možné ale i z jiných voňavých variant, které si můžete prohlédnou tady. Aromka samozřejmě myslí i na vinaře a některé ze svíček jsou v lahvi od vína a pozor, s vůněmi vína!


Co na tento nápad říkáte? 

6 komentářů:

  1. Svíčky miluji a tahle vypadá krásně a zajímavě :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, vypadá zajímavě. Hlavně jsi to děsně dobře nafotila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moooc děkuji. A jo, je to fakt hodně zajímavý nápad :-)

      Vymazat
  3. Já jako svíčkový maniak bych po ní sáhla hned, navíc má krásný design! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím. Skvělý dárek pro sebe nebo někoho blízkého :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!