31. března 2017

Produkty Milva: 1. měsíc testování

Nedávno jsem se rozhodla k jedné radikální změně, a to hodně si zkrátit vlasy. Už pár let mne trápí jemné a vypadávající vlasy. Na padání mi vždycky poměrně dobře posloužily produkty Milva, ale vždycky jsem je střídala s jinými značkami, a to není ve výsledku moc efektivní.
Rozhodla jsem se tedy svoje vlasy podrobit testu, kdy budu 3 měsíce používat pouze produkty Milva a ráda bych vysledovala, jak se moje vlasy změnily a to hlavní, zda přestaly padat.
K testování jsem používala chininové šampony, masku na vlasy a chininové bezoplachové vody. Na všechny se můžete mrknout v e-shopu Milvaprodukty.cz.
Pojďme se tedy podívat na jednotlivé produkty a co se s mými vlasy událo během prvního měsíce.



Během celého testování jsem postupně používala tři šampony. Jako první chininový šampon, který zpevňuje vlasové folikuly, stimuluje růst zdravých a silných vlasů. Měl by podstatně snížit nebo úplně zamezit nadměrnému vypadávání vlasů. 

Chininový šampon lze zakoupit na e-shopu Milvaprodukty.cz.
Dalším je chininový šampon s extraktem z ženšenu zlepšuje mikrocirkulaci vlasové pokožky a zpevňuje vlasové folikuly. Udržuje tak kořínky zdravé a životaschopné. Pravidelným používáním šampon obnovuje přirozený balanc sekrece mazu, snižuje vypadávání a navrací jim přirozený vzhled.
Chininový šampon s ženšenem je možné objednat zde.
Šampon Hair Repair je určen na regeneraci zničených a poškozených vlasů. Dodává jim zdravý lesk, objem a hebkost. Obsahuje extrakt z aloe vera, pšenice a chininu a je určen pro každodenní mytí. Tento šampon je zcela průhledný oproti chininovému, který je tmavě růžový.
Šampon Hair Repair je dostupný na e-shopu zde.
Konzistence není ničím výjimečná, jako u ostatních šamponů. Ani hustá, ani příliš řídká, tak akorát. 



Chininové šampony vlasy poměrně vysušují, a tak je po použití dobré používat kondicionér nebo masku, aby šly delší vlasy lépe rozčesávat a nebyly, jak se říká, jako sláma. Já si dávala šampon jen ke kořínkům zhruba do půlky délky vlasů a na zbytek jsem použila kondicionér. Vlasy si nemyji každý den jako dříve. Po každodenním mytí mi vypadávaly ještě více, tak je teď myji obden a druhý den, kdy už nemám vlasy tak nadýchané, to řeším culíkem. Někdy si je vydržím nemýt i dva dny, ale to už se pak cítím hodně nesvá.
V měsíci březnu, kdy jsem s testem začala, jsem spotřebovala celý šampon s chininem (ten s ježkem) a ke konci měsíce jsem začala používat šampon Hair Repair. Právě ten a další ženšenový si nechám na další měsíce.

Chininová maska je určena na regeneraci poškozených vlasů, což je způsobeno vypadáváním, ztrátou vlhkosti, lámavostí nebo lupy. Působí tak, že pronikne do hloubky poškozeného vlasu, hydratuje ho a dopřeje mu potřebnou výživu. I po použití masky nejsou vlasy zplihlé, krásně se lesknou a jdou dobře rozčesávat.
Maska má mírně našedlou "cementovou" barvu a parfemace je hodně jemná, skoro žádná. Podobně to bylo i u šamponů.
Masku jsem nepoužívala denně, dopřávala jsem si ji jednou za týden jako "ozdravnou" kůru. A i zde platí používat s mírou. Při větším množství budete mít vlasy slepené.
Maska na vlasy je dostupná zde v odkaze.



Chininová voda se používá po umytí vlasů a už se dále neoplachuje. Má podobné účinky jako šampony nebo maska. Vlasy zpevňuje, zamezuje jejich vypadávání a stimuluje růst zdravých a silných vlasů. 
Nejlepší je nastříkat na suchou pokožku hlavy, jemně promasírovat a neoplachovat. Tuto proceduru je dobré provádět 1-2x denně. Já ji používala 1x denně večer po koupeli a vodu jsem stříkala hlavně na kouty a kolem celého čela ke kořínkům vlasů.
Chininovou bezoplachovou vodu můžete zakoupit zde buď jednotlivě nebo výhodněji po třech kusech.


A teď už k jednotlivým výsledkům. Na prvním obrázku je vidět, že vlasy byly na začátku března o pár centimetrů kratší. Neměřila jsem o kolik přesně, ale odhaduji cca 4-5 cm. Abych mohla otestovat i jejich kvalitu a objem, na obou fotografiích mám vlasy nemyté jeden den. A musím říci, že je mám teď o něco nadýchanější, pevnější a přijdou mi i lesklejší.
Co se týče padání vlasů, které mě trápilo, to se zcela nezastavilo, jen omezilo. Ale co vidím hodně pozitivně, že u čela a na koutech mi začaly rašit nové vlasy. Sice hodně jemné a tenké, ale i to se počítá.
Když to tedy shrnu, vlasy rostou po Milvě opravdu rychleji, takže pokud si chcete nechat narůst dlouhé vlasy po ostříhání zpět do původní délky, zkuste to s Milvou a uvidíte. Jasně, každý má jiné vlasy a jiné geny, ale pokud s produkty vytrváte a budete důslední, vytouženého výsledku dosáhnete.



Za měsíc se opět ozvu s dalšími výsledky. Během zkoušení produktů Milvy se nebudu ani barvit, ani stříhat, abych mohla účinky v jednotlivých měsících porovnat co nejlépe.

Máte také nějaké zkušenosti s produkty od Milvy? Pomohly vám nebo jste žádnou změnu nezpozorovali?

16 komentářů:

  1. Zatiaľ som ešte žiadne produkty nevyskúšala, no po pravde ma veľmi ani nelákajú 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý má své oblíbené produkty a značky, to chápu :-)

      Vymazat
  2. Produkty od této značky jsem ještě nezkoušela, ale možná v budoucnu vyzkouším :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mám objednaný šampon, vodu i masku. Čekám jen než mi přijdou a těším se na vyzkoušení :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, pak dej určitě vědět, jak jsi s nimi spokojená :-)

      Vymazat
  4. Taky bych Milvu velmi ráda vyzkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Nikdy som od nich nic neskusala, na tvoje vlasy to ma velmi pekny ucinok, vyzera to naozaj dobre :). Mozno niekedy od nich nieco vyskusam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, potřebuji hlavně vlasy natáhnout do své původní délky a daří se mi to dobře :-) do léta asi nebudu mít vlasy pod zadek, ale aspoň něco :-)

      Vymazat
  6. ja stále váham, či do tejto kozmetiky ísť alebo nie. Od mnohých žien som zas počula, že im to vlasy zničilo alebo potom naopak, že najlepšie, čo kedy mali a pomohlo im to.. u teba je tiež pekne vidieť rozdiel najmä v kvalite vlasov aj z fotky :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se toho nebála, ale samozřejmě je potřeba produkty používat delší dobu. Je to tak u všeho. Za jedno, dvě použití se žádné výsledky nedají očekávat. Já teď poctivě zkouším druhý měsíc a zatím velká spokojenost :-) a čtu spíše pozitivní ohlasy, ale najdou se i ty negativní. Každému zkrátka nesedne všechno :-)

      Vymazat
  7. Zkoušela jsem od Milva šampon, ale že by mě přesvědčil k tomu, abych si ho nastěhovala domů nastálo... To asi ne. Dost se mi ale líbí ty vlasové vodičky ve spreji! Přijde mi to jako velice chytrý nápad a musí se i pohodlně používat. Vzpomínám si, že třeba vlasová voda od Weledy byla fantastická (hlavně ta vůůůůně!), ale drobet nepraktická co do nanášení. Být u ní sprej nebo takový ten trnový aplikátor, neměla by vůbec chybu :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vyzkoušela zatím 3 druhy šamponů a určitě půjdu i do dalších. Vodička je opravdu fajn, je průhledná, bez chuti a bez zápachu, teda nezkoušela jsem pít :-) aplikace zabere jen pár vteřin :-)

      Vymazat
  8. Já si před chvilkou objednala Milvu poprvé tak snad už konečně mně pomůže něco na růst vlasu a na suché a poškozené vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že pomůže. Musí se ale používat opravdu pravidelně a alespoň ten měsíc, aby to k něčemu bylo :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!