25. října 2017

Krémy s bambuckým máslem Bebutter

Máme tu třetí a zároveň poslední článek z mini série o bambuckých máslech Bebutter od české rodinné firmy Aromatica. O značce Bebutter, která nabízí bambucká másla ve třech různých variantách (šlehané, tuhé a krémové), jsem se kvalitou přesvědčila na vlastní kůži. Mými favority jsou jednoznačně šlehané univerzální krémy, o kterých jste si mohli přečíst tadyTa konzistence mě zkrátka baví a nikdy mě neomrzí. Tuhá bambucká másla si můžete připomenout zde.
Značka Bebutter toho nenabízí mnoho, ovšem o to větší pecky to jsou. Velkých a zavedených značek je spousta, ale moje srdíčko vždy štěstím povyskočí, když se na trhu objeví něco nového, přírodního, voňavého a hlavně kvalitního.



V tomto článku bychom si pověděli o poslední skupince bambuckých másel - lehkých bylinných krémech. Kdo nemá rád hutné krémy, určitě teď zbystřete. Krémy jsou do pokožky lehce vstřebatelné, snadno se roztírají, přesto ale dodají potřebnou výživu a hydrataci.
O účincích a možnostech využití jsem psala v předchozích dvou článcích. Ty jsou určeny především pro sušenky, protože zaručují opravdu kvalitní výživu a hydrataci. K této skupince patřím i já. Kdo ale pokukuje spíše po odlehčené verzi tělových krémů nebo tělových mlék a nevadí mu kapka vody ve složení, čtěte dál. Osobně si myslí že ta kapka vody je brána doslova a do písmene. Krémy jsou lehčí, ale přesto zůstávají hutné. 

Lehounké bylinné krémy jsou k dostání ve třech variantách: rakytníkové, levandulové a ovesné. Já jsem si vzala na paškál poslední dva jmenované. 
Levandulový krém obsahuje bio pupalkový a makadamiový olej pro krásně vláčnou a pružnou pokožku. Postará se o výživu a zklidnění suché, citlivé i stárnoucí pokožky, a to vše díky bambuckému máslu a extraktu z aloe. Účinky jsou doplněny příjemnou vůní levandule. Spousta lidí levanduli zrovna nemusí. Tu buď milujete nebo nenávidíte. I já to tak ještě donedávna měla. Nemohla jsem ji ani cítit. Babička ji vždy mívala u branky na zahrádce a když se otevírala, zavadila právě o keřík levandule a ta pak byla cítit na kilometry daleko. Nejraději bych branku raději přelezla, než abych ji otevřela a cítila ten "smrad". No a teď? K této vůni jsem dospěla a naprosto ji zbožňuji. 

Složení: demineralizovaná voda, makadamiový olej lisovaný za studena, bio bambucké máslo, bio pupalkový olej, parfém rostlinného původu s antimikrobiálním účinkem, extrakt z aloe kapské, slunečnicový olej, esenciální olej z levandule lékařské, xantanová guma, vitamín E, kyselina citronová – úprava pH, Geraniol, Limonene, Linalool.

Krém s ovesným olejem podporuje zklidnění, přirozenou hydrataci a ochranu pokožky. Blahodárně působí proti podráždění a stárnutí pokožky. Bio bambucké máslo a meruňkový olej o ni pečují a zvláčňují, extrakt z měsíčku lékařského a pupečníku asijského zregeneruje suchou, citlivou a podrážděnou pokožku.
Vůně krému je opravdu ovesná, obilná. Jestli jste se někdy na vesnici zúčastnili žní, budete určitě vědět. S jediným rozdílem, při žních sice cítite vůni obilí, ovšem všechno vás škrábe a jste zaprášení od hlavy až k patě. A to i pod oblečením. Když jsem byla malá, s dědem jsem tyto akce ráda vyhledávala a svézt se kombajnem pro mě bylo asi jako dnes si koupit novou kabelku: ta rozzářená očka a nadšení... 

Složení: demineralizovaná voda, bio bambucké máslo, ovesný olej – certifikován Ecocert, meruňkový olej lisovaný za studena, extrakt z měsíčku lékařského, sójový olej, extrakt z pupečníku asijského, slunečnicový olej, parfém rostlinného původu s antimikrobiálním účinkem, xanthanová guma, vitamín E, kyselina citronová – úprava pH.


Konzistence je poměrně hutná na to, že je v krémech trocha vody. Barvy jsou téměř identické, jen ovesný krém je mírně nažloutlý. Liší se ale výrazně podle vůně.
Tyto krémy nejraději používám na ruce. Už jsem jich vyzkoušela spoustu a většinou jsou poměrně řídké a ruce hydratují tak maximálně na hodinku. Obsahují zřejmě více vody, která se vypaří a jako pára nad hrncem zmizí z pokožky i krém. Když si ruce namažu večer před spaním, i ráno po probuzení jsou pěkně vláčné a hebké.
Krém se skvěle hodí na celé tělo, včetně obličeje, protože nijak nezanáší póry. Ráda s ním přemáznu i suché lokty nebo kolena. Ty mám docela suché, a to hlavně z toho, když vytírám podlahu a lezu po čtyřech. Nemohu si pomoct, ale metoda vytírání po čtyřech se mi osvědčila ze všech nejvíce. Uvidíte i sebemenší smítko, šmouhu nebo psí chlup a dokud mi ještě kostra slouží, budu tak činit i nadále. Do nekonečna to samozřejmě nepůjde a ve stáří budu spoléhat na ochotu svých ještě nenarozených dětí. Aspoň si ještě teď mohu dokázat, že jsem vlastně docela mladá.

Zleva: levandulový krém, ovesný krém

Krémy s bambuckým máslem v 75 ml balení v tubě zakoupíte na e-shopu Bebutter.cz za příjemných 109,- Kč.

Jaké upřednostňujete krémy? Lehké nebo pořádně hutné a výživné, popřípadě na co všechno je používáte?

16 komentářů:

  1. Já mám právě ráda tyto hutné krémy, protože ty tekutější mi přijdou takové málo hydratační. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejně. Já akorát ty hutnější na noc a jemnější na den jako podklad pod BB krém. Ty hutnější krémy pod make-up nevypadají dobře a obličej se pak hodně leskne :-)

      Vymazat
  2. Pre mňa sú hlavne v zime takéto hutné krémy vhodné ako si písala že sú skôr pre sušienky:-D tak to som tiež aj ja v zime zvyknem používať aj klasickú modrú niveu cez leto je mi už zase dosť mastná:)) krémy vyzeraju teda dobre v poslednej dobe viacej vyhľadávam prírodnejšie produkty nenapatlem na seba už hocičo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda mažu hutně v zimě, ale i v létě. To jsem zase vysušená od sluníčka a možná je to ještě horší, než v zimě :-)

      Vymazat
  3. Vypadají skvěle! Já hutné krémy mažu na noc a i v zimě, ale je pravda, že někdy i přes léto. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě hutné krémy hodně pomohly se suchou pletí na obličeji. Po koupeli jsem cítila pnutí a po pár měsících používání hmastnějších krémů a olejů tento pocit téměř vymizel a mohla jsem tak začít používat jemnější péči.

      Vymazat
  4. Když si mazu cele tělo, tak mam rada ty jemné a lehké krémy a naopak na ruce mám rada ty hutne, které zanechají ten poradny film na pokožce :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme úplně stejně. Na těle ten mastný pocit nesnesu, hlavně večer, kdy si po natření mám ještě natáhnout pyžamo :-D na rukou je to ale jiné, pokud teda zrovna nejdu něco manuálně tvořit :-)

      Vymazat
  5. Tuším jsme měly k levanduli podobnou cestu. Taky jsem ji ze začátku příliš nevyhledávala. A teď se jí nemůžu nabažit :-)

    Krémy se Bebutter moc povedly a hlavně levandulový jsem v případě potřeby používala na celé tělo. Od obličeje až po paty. Geniální věc :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám spoustu lidí, co levanduli nemusí. Je to většinou vůně starších a teď nechci nějak urazit moji máme, ale právě ona ji nemusí :-)

      Vymazat
  6. This is really awesome and beautiful.
    Thank for this sharing.
    Power banks

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji bambucké máslo, samotné jsem ho začala používat místo běžného krému na obličej. Tyto krémy se mi líbí, včetně jejich složení. Já jsem ta co vůni levandule miluje a nejradši bych jí čichala furt.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to tak poslední dobou čtu a slyším u známých, tak jsi jedna z výjimek, co levanduli miluje. většina totiž patří do těch, kteří ji skousnou nebo jim nijak zvlášť nevadí, ale že by ji až milovali... to ne :-) teď na podzim je to ideální vůně, v parných létech ji také zrovna nevyhledávám...

      Vymazat
  8. Já miluji levanduli! Mám tady od domu kousek krámek Levandule a děsně ráda tam chodím :) pořád něco s levandulí kupuji, polštářky, mýdla do skříně, olejíčky...jinak mám od Bebutter šlehané máslo s levandulí a moc se na něj těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandule je silně návyková že? Já mám asi nejraději to rakytníkové s pomerančem, ta vůně je fakt božská :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!