7. prosince 2017

Kosmetické oleje Renovality

V dnešním článku bychom se podívali na pořádnou dávku certifikovaných kosmetických olejů od české rodinné firmy Renovality. Oleje jsou lisované za studena a čistě přírodního původu. Obsahují velké množství bioaktivních látek, naopak neobsahují minerální oleje, syntetické látky, konzervanty nebo barviva. 
Pár z nich zkouším už pár měsíců a také jsem lahvičky podarovala mezi své blízké. Hlavně mojí sestřence, která si olejíčky maže těhotenské bříško, aby je pak neměla díky striím jako poškrábané hráběmi.
Některé mě nadchly hodně, některé méně a my se teď společně podíváme, které to byly. Toto samozřejmě není celá nabídka a už teď vím, že jsem hodně nalomená pořídit si další. Všechny jsem samozřejmě nevyzkoušela, jelikož jsem je podarovala, ale které jsem vyzkoušela, u těch budete mít napsány moje postřehy. U ostatních pouze krátkou informaci o tom, na co jsou určeny.


Jak jsem si jistě stačili všimnout, všechny oleje mají stejné fialové skleněné balení. Je to hlavně z toho důvodu, aby si obsah lahviček zachoval svoji nejvyšší kvalitu a prodloužila se také jeho životnost. Balení je většinou velké, 100 ml, s dlouhým kapátkem, aby dosáhlo až na dno. Díky tomu tak máte zcela pod kontrolou dávkování dle vašich potřeb. Po otevření by se měl obsah do 3 měsíců spotřebovat, což může být při tak velkém balení někdy problém. Zvláště když si pořídíte hned několik lahviček.
Oleje se dají používat buď samotné, do koupele nebo přidáním pár kapek do oblíbeného pleťového krému.
Oleje se osvědčily i jako přírodní odličovače - stačí nakapat na vatový tampon a lehce stírat make-up z pleti. Především ale na odlíčení make-upu a očních stínů, s řasenkou už to bylo horší, zvláště pokud jste zvyklí si dávat více silnějších vrstev jako já. V následné péči o pleť se mi nejvíce osvědčilo odkápnout kapátkem přímo do dlaní menší množství, lehce promnout a celými dlaněmi natřít na obličej nebo celé tělo.
Oleje jsou hodně řídké, takže kapat rovnou na obličej, to není ono. Olej začne hned stékat a mohl by vám stéct i tam, kam nechcete. Ráno většinou používám nějaké lehčí krémy, ale právě večer je nejlepší doba použít nějaký olej nebo kvalitnější péči. Odlíčením z pleti odstraníte veškeré nečistoty a pleť tak může lépe přijmout všechny živiny a připravit se tak na regeneraci během noci.
Jsou určeny k vnějšímu použití, i když některé trošku svou vůní vybízí k ochutnání...

Říká se, to nejlepší na konec. Já jsem zvolila to nejlepší na začátek. Banánový tělový a masážní olej. Voní úžasně sladce po banánu a právě díky tomu si získal moji největší pozornost. Jak už napovídá název, hodí se na masáže celého těla, ale i na hydrataci suché pokožky. Má výborný vliv na stavbu kolagenu a tím pomáhá udržovat elasticitu pokožky. Tento olejíček se mi osvědčil hlavně při masážích zad a šíje. Většinu dne trávím prací u počítače a kdo to má podobně, určitě mi dá za pravdu, že bolest zad a krční páteře je něco příšerného a rozválet zatuhlé svaly dá někdy pořádně zabrat. Používání olejů na masírování jsem se zdráhala, protože oblékat si oblečení na mastnou pokožku není nic pro mě. Olej se ale za pár minutek vstřebal a nebyl ani na zádech, ani na rukou. I ta vůně po chvilce zcela zmizela, ale příjemný pocit z masáže zůstal.
Popravdě mi bylo ze začátku jedno, na co přesně je tento olej nejlepší, ke štěstí mi stačí už ta báječná vůně a každý den ho poctivě dopřávám svému obličeji, abych ho ze sebe mohla neustále cítit.

Ingredients (INCI): Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil, Musa Sapientum (Banana) Extract.

Poměrně výrazně voní také levandulový olej. Krom typické levandulové vůně je olej doplněn i lehce kořenitými tóny. Levandule je známá pro své uklidňující a uvolňující účinky. Docela často mě pobolívá hlava, tak jsem si olejíčkem poťupkala spánky a pak se jen bezvládně svezla na gauč a vychutnávala si chvíle klidu. Dobré je také přidat pár kapek do koupele a chvíli si poležet ve vaně. Nejenže po náročném dni uvolníte napětí, ale  také zhydratujete pokožku. Po koupeli už nemusíte nutně sahat po tělovém krému a unavovat se dalším mazáním. 

Složení/INCI: Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool, Limonene, Geraniol.

Arganový olej patří mezi nejluxusnější oleje vůbec. Je zdrojem nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, vitamínů a fytosterolů. Použít se dá doslova od hlavy až k patě: jako maska na ošetření suchých, lámavých a roztřepených vlasů, po odlíčení na pleť, k redukci vrásek, na pokožku celého těla, na suché lokty, ... záleží na vás, co potřebujete hydratovat.
Jen u použití na vlasy pozor na množství. Jednou jsem to trošku přehnala a vlasy jsem pak měla ještě hodně dní slepené a ani pět mytí šamponem po sobě nepomohlo. Takže jedno kapátko a dost. 
Vůně je lehká, mírně připomíná ořechy. 

Ingredients (INCI): Argania Spinosa Kernel Oil - Arganový olej.

Opunciový olej prý patří mezi nejdražší olej na světě. Vyrábí se ze semínek plodu kaktusu. Obsahuje vysoké množství esenciálních mastných kyselin, vitamín E, organicky vázané minerály a aminokyseliny. Je ceněný pro své antioxidační a hydratační vlastnosti, působí proti předčasnému stárnutí pokožky, rozjasňuje pleť, vypíná vrásky a zlepšuje pružnost pokožky. Vykazuje také protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti a lze ho tak využít jako univerzálního pomocníka v péči o zralou pleť. Použít ho ale mohou i mladší majitelky všech typů pleti.

Složení/INCI: Opuntia ficus-indica seed oil (Opunciový olej).

Další voňavou chuťovkou je šípkový olej, který se získává ze semínek divoce rostoucí růže. Obsahuje vysoké množství vitamínu C a nenasycených mastných kyselin. Jistě si všichni dobře pamatujeme, když jsme byli malí, rodiče při nachlazení neustále nutili šípkový čaj. Ten já moc v oblibě neměla, ale nyní v dospělosti ho vyhledávám zcela dobrovolně.
Šípkový olej má regenerační účinky, chrání pokožku zatíženou nepříznivými vlivy prostředí a celkově podporuje její vitalitu. Vůně je hodně jemná. 

Složení/INCI: Rosa Rubiginosa Seed Oil.

Marulový olej je určen k regeneraci pokožky. Hodí se na různé typy pokožky: problematickou - sklony k akné, namáhanou - výskyt celulitidy, jizev, strií či zralou - vrásky, stařecká kůže. A podobně jako ostatní oleje se dá i tento využít jako vlasová kůra.

Složení/INCI: Sclerocarya birrea seed oil (Marulový olej).

Další dva oleje mají trošku zapeklitý a na první pohled nic neříkající název. Olej Wrinko je směsí citronového a šípkového oleje. Výborný je na masáže, protože zlepší cirkulaci krve, odstraní odumřelé kožní buňky a hydratuje suchá místa. Antioxidační vlastnosti také zmírní projevy stárnutí pleti.

Složení/INCI: Rosa rubiginosa seed oil (růžový olej), Citrus limon peel oil (citronový olej), Tocopherol, Limonene, Citral.

Olej Moringa je považován za elixír života. Je ideální na vysušenou, ale i problematickou aknózní pleť. Účinně bojuje proti vráskám na obličeji, krku a v okolí očí, pigmentaci na tváři, ale třeba i proti lupům a svěděním pokožky hlavy. Stejně jako z většiny olejů si můžete udělat vlasovou masku a pomoci tak poskytnout vzpruhu vlasům suchým a lámavým.

Ingredients (INCI): Moringa Oleifera Seed Oil – Moringový olej za studena lisovaný.

Předchozí tři oleje jsem podarovala v rodině, protože se ještě necítím dostatečně "vyzrále", abych je musela zařadit do své každodenní péče.

A když jsme tím nejlepším začali, stejně skvělým také skončíme - olej Tea Tree. Je to trošku paradox, protože mám spíše suchou pleť a tento olej je určen hlavně na problematickou a aknózní pleť. Má antiseptické a protiplísňové účinky.
Poslední dobou mě hodně trápí pupínky. Není jich moc, ale o to více jsou viditelné a hodně dlouho se jich pak zbavuji, protože mám ten dar od Boha všechno rozdrápat. I v otevřené rance nijak neštípe, ale příjemně chladí. Léčba pupínku se také výrazně zkracuje. Postižené místo vysuší a stroupek se pak jednoduše odloupne a zmizí. Stačí pár dní a po pupínku ani vidu ani slechu. Toto je fakt zázrak a neměl by doma chybět nikomu.
Krom pupínků a akné je skvělý i na poštípání hmyzem a dá se použít i jako přírodní repelent, dále na drobné ranky, oděrky, opary, infekci nehtů nebo popáleniny kůže
Olej má svěží mátovou vůni. 

Ingredients (INCI): Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil – Tea Tree olej.

Veškerou nabídku olejů si můžete prohlédnout na e-shopu Renovality.cz. Asi mi chvilku potrvá, než se všem lahvičkám, které jsem ukořistila sama pro sebe, podívám na dno, ale už teď pokukuji po kávovém oleji.
A velké dík patří samozřejmě milé Kačce z Renovality, která balíček krásně zabalí a pokud si nevíte rady s výběrem, ráda i poradí!

Jaký olej vás z nejvíce zaujal? Máte s nějakým zkušenosti?

20 komentářů:

  1. tea tree je nejlepší na pupínky, už je mou stálicí několik let. Opunciový olej mě překvapil o tom jsem nikdy neslyšela. Ten marulový olej je prý hodně mastný a těžko se vstřebává, takže asi nic moc na mastnou pokožku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem sušinka, takže mi sedí snad všechny oleje a hutná mazátka :-) jak jsem psala, tyto kousky jsou zajímavé tím, že nezanechávají vůbec mastný film. Po nanesení trošku jo, ale velice rychle se do pleti vpijí :-)

      Vymazat
  2. Tak tohle je krásná nabídka různých olejů. Celkově mám pleťové oleje moc ráda a ten tea tree olejíček je na pupínky opravdu parádní. Nejvíce mě zaujal kávový olej, o kterém článek sice není, ale když už jsi ho vzpomněla, hodně mě zaujal. Miluji vůní kávy v kosmetice a tak by mě zajímalo, jak voní. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kávový olej voní po čerstvých bobulích, ne po pražené kávě... používá se jako anti-aging přípravek a přidává se také do anticelulitidových a zeštíhlujících přípravků :-)

      Vymazat
  3. Já mám oleje opravdu moc ráda a nějaký z těchto bych určitě ráda vyzkoušela. Já mám nejraději jojobový a arganový olej. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový olej je hodně oblíbený a už je to u mě stálice a taková povinná výbava :-)

      Vymazat
  4. Wowww so many produtcs you have tested... have a nice day..
    Xoxo from Portugal

    marisascloset.blogspot.com

    New look on the blog

    OdpovědětVymazat
  5. I would definitely like to try the oil!
    Nice post!! Your blog is interesting!!
    I follow you. Mind following back?

    http://asweetwoorld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Tea Tree je můj svatý grál na pupínky! SUper článek:)
    http://karelzzilla.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Jakmile mi něco na obličeji začíná rašit, hned po něm sahám. Nic se nerozjede a za pár dní není po pupínku ani náznak :-)

      Vymazat
  7. Panejo, to je olejový ráj! :-D Omatlala bych se všemi od hlavy k patě! A 100 ml za 3 měsíce? Pchaaa, s přehledem! :-D Zkombinovala bych si arganový a opunciový a omládla bych o 15 let! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby šel trošku pozastavit čas... ale to bohužel není možné, tak musíme ty projevy stárnutí potlačit alespoň kvalitním mazáním :-)

      Vymazat
  8. su to klasicke oleje, alebo suche?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to klasické oleje. Ale vstřebávají se hodně rychle a nezanechávají typický mastný povrch, třeba jako u kokosového oleje...

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Já jsem takový malý kosmetický hlodavec, ráda syslím do zásoby :-)

      Vymazat

  10. Thanks for sharing this wonderful blog!
    read my blog about mobile cover
    customized redmi mobile cover"

    OdpovědětVymazat
  11. Thanks for giving us nice info.
    read our post for latest mobile cover
    Personalized Holi Gift

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!