7. ledna 2018

Pleťová péče s granátovým jablkem

Asi jste si u mě na blogu všimli, že stále více článků je o zpevňující a protivráskové kosmetice, určené na zralejší pleť. A zůstane tomu i nadále. Bohužel i na mě se věk podepisuje a nemám hladké a buclaté tvářičky jako když mi bylo sedmnáct. V pátek jsem oslavila třicátiny a i mě se nevyhýbají jemné vrásky a linky. Ale musím myslet pozitivně a vždycky si říkám, že alespoň ještě nemám povislá oční víčka a je ještě poznat, jakou barvu očních stínů jsem použila. Naštěstí je tu ale moje oblíbená Weleda, která myslí na všechny věkové kategorie a nabízí řadu s granátovým jablkem pro zpevnění pleti.



Říká se, že každá žena by měla stárnout s grácií, nebránit se přírodě a mít se ráda taková, jaká je. Každá žena roste a zraje do krásy. A tak to mám i já. Nehroutím se z každé vrásky nebo jizvičky, ale s každou si vybavím nějakou vzpomínku, ať už radostnou nebo bolestnou.

Tento článek bude, jak už jsem nastínila v úvodu, o zpevňující pleťové péči s granátovým jablkem. 
Chutná vám granátové jablko? Mě moc, jen se do něj dostat a vypreparovat ta malá sladká zrníčka je někdy kumšt. Ale to snažení určitě stojí za to. Co je dobré pro pleť zvenčí, musí být určitě dobré i zevnitř. Takže já se ráda láduji vitamíny i zevnitř a nejenže si pochutnám, ještě dělám něco pro své zdraví, a to se pak projeví i navenek. Pokožka je totiž naše vizitka a nejvíce se na ní projeví, jak se o sebe staráme a jak žijeme.

Granátové jablko je symbolem životní síly, vitality a dlouhověkosti. Když už toho ovoce objevím v supermarketu v akci, hned si pro ně jedu. Když už je dobré na prodloužení života, tak ať tu straším do sta let!
Zpevňující pleťová péče s granátovým jablkem dodává pleti vitalitu, regeneruje pokožku, obnovuje pružnost a vypnutí pleti a chrání ji před nepříznivými vlivy okolí. Olej ze semen granátového jablka má vysoké antioxidační účinky.

Zpevňující denní krém zjemňuje vrásky, vyhlazuje pleť a zlepšuje její elasticitu. Olej z granátového jablka, makadamových ořechů a arganového oleje pomáhají celkové pružnosti pleti. Působí jako silný antioxidant.
Krém se může použít jako klasický denní krém nebo jako podklad pod make-up. Krém se dobře do pleti vstřebá a nemáte mastný pocit. 

Složení: Voda, sezamový olej, alkohol, jojobový olej, glyceryl stearát SE, makadamový olej, lysolecithin, glycerin, slunečnicový olej, olej ze semen granátového jablka, arganový olej, bambucké máslo, nezmýdelnitelný podíl olivového oleje, extrakt ze semen prosa, extrakt z okvětních lístků slunečnice, tapiokový škrob, xantanová guma, parfém, limonen, linalol, geraniol, citral, kumarin, benzyl benzoát.

Noční krém je hutnější a výživnější než jeho denní varianta. Podobné hutnější krémy mi sedí a mám tak pocit, že jsem pleti na noc dodala to nejlepší a neošidila ji. 

Složení: Voda, sezamový olej, slunečnicový olej, alkohol, bambucké máslo, glyceryl stearát SE, olej z pšeničných klíčků, olej ze semen granátového jablka, olej ze semen brutnáku lékařského, arganový olej, extrakt ze semen prosa, extrakt z okvětních lístků slunečnice, tapiokový škrob, xantanová guma, parfém, limonen, linalol, geraniol, citral, kumarin.

Oba krémy, jak denní tak noční, jsou v hliníkové tubičce. Koupíte tak všechny pleťové krémy od Weledy. Jsou malé, praktické, skladné a unese je každá kabelka. Jsou také hlavně hygienické, protože do nich nerýpáte prsty jako ve šroubavacích baleních.



Zpevňující sérum má hodně lehkou gelovou konzistenci průhledné barvy. Pokožku krásně hydratuje, ale nezamastí. Obsahuje šťávu z granátového jablko, která je lapačem volných radikálů, je bohatá na vitaminy, pokožku zpevňuje, zjemňuje vrásky a  pleť vyživí. Jakmile sérum nanesete na pleť, měli byste ucítit ucítíte slabý stahující pocit, jako by krém působil prakticky ihned. Já tento efekt ani nezaznamenala. Sérum se vstřebává za chvilinku. Po nanesení je na pleti trošku lepivé, ale po pár minutách tento pocit zmizí.
Rozhodně také nic nepokazíte tím, pokud sérum protáhnete i na krk a dekolt. To jsou totiž partie, na které se často zapomíná a stárnutí se na nich projevuje mnohem rychleji, než na obličeji.
Sérum má odlišné balení - plastové s pumpičkou.

Složení: Voda, alkohol, glycerin, šťáva z aloe vera, šťáva z granátového jablka, extrakt ze semen prosa, extrakt z dřevin trnky obecné, xantanová guma, kyselina citronová, parfém, limonen, linalol, geraniol, citral, kumarin.

Celou řadu doplňuje zpevňující oční krém. Je neparfemovaný a mohou ho použít i majitelky kontaktních čoček či hodně citlivého očního okolí. Krém zjemňuje a vyhlazuje vrásky a linky kolem očí, má antioxidační a ochranný účinek a podporuje obnovu buněk.
Balení je stejné jako předchozí pleťové krémy, jen je o hodně menší, má jen 10 ml. Ale i tak vydrží hodně. Okolí očí je malé a příliš krému se na ně nevejde. 

Složení: Voda, sezamový olej, alkohol, jojobový olej, glyceryl stearát SE, makadamový olej, bambucké máslo, olej z pšeničných klíčků, nezmýdelnitelný podíl olivového oleje, slunečnicový olej, olej ze semen granátového jablka, arganový olej, extrakt ze semen prosa, extrakt z kořenů listnatce ostnitého, extrakt z okvětních lístků slunečnice, xantanová guma.



Celá pleťová péče moc hezky voní po ovoci. Můžete ji pořídit na e-shopu Weleda.cz nebo v drogeriích.

Co říkáte na tuto řadu? Který z produktů vás nejvíce zaujal?

16 komentářů:

  1. Granátové jablko mám taky ráda :) ale tuto řadu ještě nějakých 5 let potřebovat nebudu, ale až k tomu dojde, určitě si vzpomenu na tento článek, weledu mám ráda :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi šťastná žena, že máš ještě čas :-) prevence je také důležitá...

      Vymazat
  2. Já granátovou řadu vyzkoušela pouze tělovou kosmetiku a ta byla opravdu skvělá. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krom této řady jsem vyzkoušela sprchový krém, ale jen ve vzorečku, takže jsem si ho nemohla užít dostatečně :-) celkově ale tyto krémy můžu, hlavně mandlový a levandulový!

      Vymazat
  3. Tobě uz je třicet? To snad ani není možné. Vždyť vypadas o dost mladší s takový věk bych ti vůbec neřekla. Každopádně granatove jablko je pecka a mam ho moc rada, takže věřím ze v téhle řadě kosmetiky musí byt super :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to tak je a moc děkuji :-) ale každému je hlavně tolik, na kolik se cítí. Někdy je to fajn a cítím se na dvacet, někdy když mě chytnou záda, připadám si na osmdesát :-D s tím mi bohužel žádné krémy nepomohou, ale s tím obličejem v nějaké míře naštěstí ano :-)

      Vymazat
  4. Já mám granátové jablko strašně ráda... k jídlu, ale i v kosmetice:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  5. Granátové jabĺčko je super ... a určite aj krémy, ktoré ho obsahujú. Ešte som také teda neskúšala ale verím tomu, že ano :)

    OdpovědětVymazat
  6. Happy Merry Christmas and Happy New Year 2018!!!
    Customized gifts

    OdpovědětVymazat
  7. Weledu jsem ještě nezkoušela, ale velmi mě láká :) Granátové jablko mám moc ráda :)


    veronikaisa.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě Weledu vyzkoušej a věřím, že si nějaké přípravky zamiluješ :-)

      Vymazat
  8. Ahoj, měla jsem možnost vyzkoušet vzoreček a GJ nádherně baví, to si pamatuju naprosto jasně:-) Musím říct, že tvůj blog je nádherný a doufám, že časem taky docílím tolika spoluprácí a pravidelných čtěnářů... Máš nějaké tipy na větší sledovanost? Funguji už půl roku a nedávno jsem si přidala tlačítko sledování google uživatelů a ti naskakují velice pomalu :-) Za případné rady a děkuji a bude mi ctí když se podíváš na můj blog :-) https://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Juuj, toto musí mať úžasnú vôňu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je jemná, není to nic přemrštěného, ale je moc příjemná :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!