12. července 2018

Holící olej Saloos

Znáte to, když si v případě nouze oholíte nohy na sucho a pokožka se vám pak odmění pálením, svěděním a vysušeností? Alespoň tak to mám já. Občas použiji i obyčejný sprchový gel, protože s holícími pěnami z drogerie jsem se nějak neskamarádila. Nohy sice hydratují, ale pořád je tam to ale, přes které se nedokážu přenést a nohy mě po holení občas pálí... U značky Saloos jsem ale objevila holící olej, který se mi jevil jako správná volba pro moji citlivou pokožku.



Hlavním lákadlem na certifikovaném holícím oleji bylo to, že bych po něm neměla nohy vysušené a štípavý pocit by se také nemusel dostavit. A také se nic podobného nekonalo. Navíc už nebylo třeba používat tělové mléko, protože nohy byly vláčné i po oholení. Bonusem je příjemná vůně esenciálních olejů z bergamotu, růžového dřeva či levandule, které krásně provoní celou koupelnu. Nevím, kterou vůni bych vyzdvihla, je to spíše taková jemná květinová směs a jednotlivé esence se skvěle doplňují.

Používání je velice jednoduché. Stačí nanést na navlhčenou pokožku, jemně zpěnit až se vytvoří bílá emulze a pak už se směle pustit do akce. Velkou pěnovou peřinu rozhodně nečekejte, je to přece jenom olej. Pro mě ale spíše velké plus. Když jsem se vždycky holila ve vaně pěnou, vadily mi ty pěnové chomáče, které mi plavaly na hladině a když pak lezete ven, všechno se to na vás nalepí... to mi zkrátka vadí.
Olej se dá použít jak ve sprše nebo ve vaně. Já mám doma vanu a když se holím třeba o dovolené ve sprše, mám s tím docela problémy. Holení je pro mě náročná práce, ke které si musím prostě sednout. S některými činnostmi vestoje tedy stále bojuji... nebo naopak je to třeba jako mýt nádobí a k tomu byste si měli sednout.
Holící strojek po pokožce díky oleji lépe klouže, takže tento kousek usnadní hodně práce a holení je příjemnější. Za mě super vychytávka a ani nevím, že by ho jiné značky krom Saloosu nabízely.


Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální oleje: bergamot, růžové dřevo, levandule extra, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

Olej je ve 125 ml plastové lahvičce. Není to mnoho, ale jak jsem již psala, nespotřebujete ho tolik, takže vydrží déle, než mnohá větší balení pěn či gelů na holení. Olej vyjde cenově na něco málo přes stovku, záleží, kde ho budete zrovna kupovat. 

Co říkáte na holící olej? A co používáte na holení vy?

20 komentářů:

  1. Tento holící olej jsem také měla. Bohužel už jsem ho vypotřebovala, ale rozhodně do budoucna plánuji další balení :) Na léto ale teď používám holící pěnu, kvůli častějšímu holení a přeci jenom, jak sama píšeš, tak lahvička se vcelku rychle vypotřebuje.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď v létě je to hrozný, přijde mi, že se holím snad denně :-) v zimě se to dá aspoň schovat za dlouhý kalhoty :-)

      Vymazat
  2. Taky se mi holící pěny nepozdávají a tak někdy použiju jen sprchový gel, ale není to ono. Že má Saloos holící olej jsem ani nevěděla, příště vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchový gel je fajn, že udělá jen slabou pěnu, což mi vyhovuje. Bohužel si ale neporadí s tou vysušeností, takže je to spíše nouzovka :-)

      Vymazat
  3. Tak já používám holící pěny ale ráda bych vyzkoušela i tento olej, vypadá hodně zajímavě :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho doporučuji, holení s ním jde jedna báseň :-)

      Vymazat
  4. Já si nohy moc neholím, přijde mi to zbytečná záležitost :D Jinak ale používám holítko, které má již jakoby zabudované holící mýdlo, a tak už žádné pěny apod dokupovat nemusím :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych nemohla bez holení fungovat, připadala bych si divně, beru to už jako samozřejmost. Také mám holítka, které mají zvlhčující pásku zabudovanou, ale není to ono :-) potřebuji k tomu ještě tu pěnu :-)

      Vymazat
  5. S holiacou penou alebo inými podobnými produktmi na holenie to dosť často zanedbávam a potom zas nadávam, akú mám pokožku niekedy suchú. Tento olej vyzerá veľmi zaujímavo, ešte som ho neskúšala :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :-) já to řeším hlavně přes léto, kdy nohy vystavuji světu v šatech. V zimě je mi to celkem jedno a vystačím si i se sprcháčem a ani nějaké natírání tělovým mlékem moc neřeším. V létě je to ale nevyhnutelné :-)

      Vymazat
  6. Holící olej jsem nikdy nepoužila. Holila jsem se po nanesení sprcháče, mýdla nebo pěny pro ženy a teď používám pánský gel na holení a žiletky z dm boxů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holítka z DM boxů mám také. Používám ten z jarního a ten nový si schovávám nebo si ho odvezu k našim, kdyby bylo potřeba :-) mamka má doma jen jednorázovky a ty mi přijdou, že toho moc neoholí :-)

      Vymazat
  7. Holiaci olej som už videla na mnohých blogoch, musím ho vyskúšať, pretože doteraz som používala len gély, no keď bude olej lepší, vymením ho za peny a gély už túto zimu. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  8. Pro mě je holení také náročná práce, máme doma jen sprchový kout a někdy mi přijde po oholení, nze jsem snad cvičila gymnastiku jak je to obtížné :D Často už i rezignuji a sedím u toho zkroucena ve sprše. No co si budeme povídat, vana je vana a až budeme někdy předělávat koupelnu, chtěla bych ji na 100%. Nebo bych se taky mohla konečně odhodlat a objednat se na tohle. Tedy laserové odstranění chloupků. Někdo nějaké zkušenosti prosím?

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli někdo používáte nějakou přírodní kosmetiku na holení? Docela se mi zamlouvá tento eshop, ale s žádnými produkty nemám zkušenosti a navíc nic přímo tam ani nemůžu najít :(. Pokud někdo máte nějaký tip, doporučte prosím :) A jinak budu ráda i za další tipy na přírodní kosmetiku.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!