10. září 2018

Hyaluronové sérum Saloos

Obliba hyaluronových sér je u mě poměrně známá. Vyzkoušela jsem už několik značek a všechny byly shodou okolností české výroby. Ne všechny mi ale vyhovovaly. Všechny měly pro tato séra typickou vůni, ovšem pocit na pleti byl odlišný. U séra mi vadí hlavně ten lepkavý počáteční pocit. proto je vždy používám v kombinaci s pleťovým olejíčkem nebo krémem, abych se tohoto pocitu zbavila. Asi správě tušíte, o čem bude tento článek. Pustila jsem se do vyzkoušení dalšího hyaluronového séra, tentokrát od české značky Saloos, kterou myslím netřeba více představovat. Značka má více než 20-ti letou tradici a co pamatuji, jako teenager jsem začínala na jejich masážních olejích. Dnes už se sortiment hodně rozrostl a krom tělových olejů v něm najdeme třeba právě toto certifikované hyaluronové sérum.



Hyaluronové sérum je účinným přípravkem pro omlazení pleti. Sérum obsahuje dva druhy kyselin, a to nízkomolekulární, která se stará o dlouhodobý účinek a vysokomolekulární, která má okamžitý účinek. Kyselina hyaluronová je je tělu vlastní a s přibývajícím věkem v pleti ubývá. Výsledkem je ztráta elasticity a hydratace, proto se nám dělají vrásky, linky a pleť ochabuje.
Díky vysoké koncentraci sérum okamžitě hydratuje, vyhlazuje vrásky, linky a zmizíkuje drobné jizvičky, třeba po akné. Zároveň chrání proti podráždění a před oxidativním stresem. A právě stres se neprojevuje jenom podrážděním a zdravotními komplikacemi těla jako takového, ale negativně se podepisuje i na pleti různými pupínky a nedokonalostmi.


Toto sérum se zapeklitým názvem má, jak jsem již naznačila, zvláštní charakteristickou vůni, která se těžko popisuje. Voní tak ale všechna séra a mě je ta vůně hodně příjemná, taková jakoby nasládlá a žádným způsobem neobtěžuje. Sérum je bezbarvé a tekutější a na celý obličej postačí zhruba tři kapičky. Dobře se roztírá a do pleti se vpije okamžitě. Má praktické a jednoduché balení s pumpičkou, takže si ohlídáte dávkování a požadované množství.


Ihned po nanesení můžete pociťovat slabé pnutí, proto ho doporučuji použít jako podklad pleťového krému. Nanáším ho na odlíčenou a vyčištěnou pleť každý večer, abych z něj přes noc dostala maximum. Může se používat samozřejmě i ráno, ale v okamžiku, kdy na něj hned nanesu make-up, pro mě ztrácí smysl. Přes noc pleť odpočívá, a tak mám pocit, že funguje nejlépe a má čas se zregenerovat.

Ne, že bych byla k omlazujícím krémům nějak skeptická, ale nikdy jsem u nich nezpozorovala po pravidelném používání žádné viditelnější účinky. Jedině po hyaluronovém séru se mi po pár týdnech vyhladily mimické vrásky kolem pusy a kolem očí. Samozřejmě nezmizely úplně, to už v mém věku nemohu očekávat, ale výsledek viditelný je. A výsledky, které jsou viditelné pouhým pohledem do zrcadla a ne mikroskopicky, jsou ocenitelné nejvíce. Pravidelnost je ale určitě na místě. Pokud ho použijete jednou týdně, nemá to moc smysl.

Složení: Voda, pentylene glycol, sodium hyaluronate, panthenol, glycerol, fucocer.

Sérum v 15 ml balení stojí okolo 200,- Kč, záleží kde ho zrovna kupujete. Nabízí ho spousta e-shopů a také DM drogerie, takže ho tam můžete omrknout osobně. Za mě určitě maximální spokojenost, jen to balení by mohlo být malinko větší, alespoň 30 ml. 15 ml je hodně málo a při každodenním používání bude brzy pryč. Na druhou stranu ho ale stačí kapka do pleťového krému, takže se to trochu vyrovná.

Používáte hyaluronová séra a jak vám vyhovují?

12 komentářů:

  1. Zkoušela jsem Renovality a hyaluronový booster Minéral 89 od Vichy a spokojenost u obou, na tohle Saloos mám také spadeno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Renovality mám také a také bylo fajn. Ještě jsem měla od Nobilis Tilia a to bylo hodně lepkavé. To jsou ale asi všechny, ale s pleťovým krémem to nedělá :-)

      Vymazat
  2. Tohle sérum jsem ještě neměla, ale Saloos mám celkově moc ráda. Bývám s touhle značkou taky spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle sérum mám a čeká na testování :) Párkrát jsem ho už i zkoušela, ale zatím musím spotřebovat oleje od Saloosu :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Sérum jsem nezkoušela, ale Saloos mám moc ráda. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Tak naň počúvam samé chvály :) Vyzerá skvelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co vím ohlasy od holek, tak jim většinou sedí. Jediné negativum jsem slyšela na lepkavost, ale s pleťovým krémem se toho dá vyvarovat :-)

      Vymazat
  6. Má pleť zatím žádné sérum nepotřebuje, ale tohle vypadá dobře. Nejspíš už vím, co pořídím mamce ke svátku :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sama na hyaluronky nedám dopustit, ale věřím, že mamka bude také spokojená :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!