17. září 2018

Plátýnkové masky Missha

Ano, zase plátýnkové masky. Někteří už možná obracíte oči v sloup, že už zase píši o maskách, ale nemohu si pomoct. Je to moje slabost a vždy, když si něco objednávám, musím přihodit i nějakou tu masku. A málokdy zůstane u jedné, protože tomu se přece nedá odolat. Kdyby jedna stála dvě stovky, tak bych se musela dlouho rozmýšlet, ale když nestojí ani padesát korun, není co řešit. Navíc i já jsem obětí Baťovy psychologie cen, takže 49,- Kč pro mě prostě už není padesát, ale čtyřicet...

Plátýnkové masky Missha

A teď už k maskám. Následující řádky budou patřit korejské značce Missha, kterou už možná někteří z vás znáte. Nejznámější jsou od této značky asi BB krémy, které jsem také už v minulosti vyzkoušela. Korejky jsou známé svojí dokonalou a bezchybnou pletí, tak nevidím žádný důvod, proč bychom se jim nemohly přiblížit i my. 
Na Notinu jsem si vybrala celkem 4 masky. Na první pohled mě zaujaly líbivým balením, kterému dominuje ilustrace aktivní látky té dané masky. Asi není třeba psát použití masek. Věřím, že jste všichni někdy v životě alespoň jednu látkovou masku vyzkoušeli. Jen bych možná zmínila malý tip, který málokdo dělá, a to dát masku před použitím na půl hodinky do lednice. Dosáhnete tak ještě většího osvěžení. 

První je hydratační a vyhlazující maska Aloe značky Missha. Díky výtažku z aloe vera poskytuje pleti potřebnou hydrataci a úlevu a krásně ji zjemní. O hydrataci se také postará obsah kyseliny phytinové. Vůně není nijak výrazná, taková svěží, rostlinná... samotná šťáva z rostlinky aloe je sama o sobě hodně lepkavá, maska naštěstí tento pocit na pleti nedělala. Už jsem se i setkala s maskami z drogerky, které po sundání stanovaly obličej a právě nepříjemně lepily. To pak přebytek séra, které se do pleti nevpilo raději stírám pryč.

Hydratační maska aloe vera

Maska s osvěžujícím účinkem Pure Source je už podle názvu osvěžující a projasňující. Krom cironového extraktu v ní najdete kyselinu phytinovou pro hydrataci a látku chitosan pro zklidnění.
Vůně je typická kyselejší citronová, takže vás osvěží už jen ta vůně. Já kyselé vůně nemám moc v oblibě. Také parfémy preferuji spíše sladké ovocné nebo květinové. Jediná vůně citrusů, která mi voní, je voda do odstřikovačů. Asi to bude znít divně a nemyslete si o mě nic špatného, ale i ze svého okolí znám spoustu lidí, kterým to prostě voní. Máte to tak také nebo ji nemusíte? Ani nevím, proč mě napadla voda do odstřikovačů do auta právě v souvislosti s touto citronovou maskou. U masky je zásadní rozdíl v tom, že vůně není nijak chemická, ale hodně fresh. 

Rozjasňující citronová maska

Maska Pure Source "čočka"  je též zjemňující a osvěžující variantou. Čočka je bohatá na bílkoviny a udržuje v pleti vláhu a kontroluje redukci mazu.
Na pleti byla maska opět fajn, jen po vyndání z pytlíčku měla takovou mírně nahořklou umělou vůni, na obličeji jsem ji ale už dál necítila.

Zjemňující čočková maska

Poslední maskou je levandulová maska Herb in Nude pro zklidnění a uvolnění unavené pleti. Vůně je typicky levandulová, těžší a úplně si žádá aplikaci ve vaně plné vody a pěny.

Zklidňující levanduloví maska
Značka Missha nabízí nepřeberné množství masek za pár korun. Jak už jsem zmínila v úvodu, tyto kousky mě vyšly na 49,- Kč za kus a ostatní varianty plátýnkových masek Missha můžete omrknout na e shopu Notino.cz. Všechny masky mají typické bílé plátýnko, nasáklé tekutinou a liší se především vůněmi. Na pleti se chovaly hodně podobně a oproti některým maskám z drogerie nedělaly lepkavý pocit na pleti, až masku sundáte. Jen mi možná přišly malinko větší nebo je to tím, že mám hodně úzký obličej. S maskou jsem ale zvládla uvařit, takže mi nepadala. Většinou s maskou zvládám domácí práce, jen tak si lehnout k televizi a nic nedělat, to není nic pro mě. Nejlepším zážitkem pro mě byla asi levandulová verze, ta vůně mě asi nikdy neomrzí...
Toto byla jen malá ochutnávka a kromě těchto čtyř je možné vybírat ze zpevňující varianty s granátovým jablkem, hydratačním mangem, revitalizačním bambusem, hydratačním medem nebo zjemňující rýží. Však se mrkněte sami.

Znáte tuto značku? A co vy a plátýnkové masky? Máte je také v oblibě nebo už vás tento trend přešel?

28 komentářů:

  1. Tieto masky som ešte neskúšala ale veľmi ma zaujala tá levandulova :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také nejvíce seděla ta levandulová, protože ji zbožňuji :-)

      Vymazat
  2. Já plátýnkové masky ještě nikdy nezkoušela, ale vždycky na ně smutně v drogérkách koukám :D

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ještě ani jednu? Tak to bych smutně nekoukala a rovnou si jednu na zkoušku vzala. jen ty z drogerie nejsou úplně na citlivou pleť a občas mě některá štípala. začala bych asi nějakou korejskou tohoto typu, ne vyloženě ty levné od Baley nebo Garnieru :-)

      Vymazat
  3. Značku Missha mám veľmi rada, masky taktiež vyzerajú skvelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od značky vyzkoušela nejvíc masek, ale třeba make-upy nebo BB krémy byly nic moc :-(

      Vymazat
  4. Já měla tu s Aloe a za mě teda nic moc, nic extra to nebylo. A taky jsem zbytek toho produktu dala pryč.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ještě docela láká mangová. Mango miluju, tak mě zajímá, jestli stejně šťavnatě a sladce i voní :-)

      Vymazat
  5. Masky vypadají fajně. Jen já dávám přednost jílovým maskám před plátýnkovými.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jílové jsou fajn, ale já jsem docela líná je míchat. Tohle je pro mě ideální, žádná práce a žádný nepořádek okolo :-)

      Vymazat
  6. Misshu miluju, kupuju ji už roky :) Celkově miluju korejskou kosmetiku a vyzkoušela jsem snad už všechno :)

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase tak zkušeností s touto značkou nemám, spíš s těmi maskami, ale ty mě přijdou všechny hodně podobné a nikdy nezklamou. To třeba u make-upu se dá seknout s odstínem a to se mi právě stalo už víckrát :-)

      Vymazat
    2. Opravdu? To je mi líto :( Já zkoušela ten jejich zázračnej BB krém (https://www.missha.cz/p/missha-m-perfect-cover-bb-cream-nejprodavanejsi-bb-krem-na-svete), ale kupovala jsem si ten set těch tří vzorečků a 21 je ideální na zimu a 23 na léto a poletní období :) Tak na to můžeš kdyžtak mrknout :)

      Vymazat
    3. Děkuji, mrknu se. Mě právě přišly všechny takové hutné a zrovna se ke mě dostaly porcelánově světlé, tak mě to asi odradilo a už jsem toho nechtěla zkoušet víc :-)

      Vymazat
  7. Tieto masky som ešte neskúšala ale vyzerajú zaujímavo
    Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch masek se prodává fakt hodně, až mě to překvapilo... takže je rozhodně z čeho vybírat :-)

      Vymazat
  8. Ja som z týchto plátienkových masiek vyskúšala zatiaľ len tú preslávenú od Garnier a teda za mňa nič moc. Tieto však vyzerajú veľmi dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ty legendární masky od Garnieru nezkoušela, ale také jsem na ně nečetla nijak valné recenze, a to ani na ty nové černé. Z drogerie jsou možná i lepší ty od Baley. Od této značky je třeba pecka krajková gelová maska :-) a nebo kouknout po nějaké té korejské od Missha, Korika, atd.

      Vymazat
  9. Masky vypadají zajímavě. Pořídim si tu levandulovou. 💕

    OdpovědětVymazat
  10. Tyto masky mám ve velké oblibě. Kupuji na notino tu mangovou a pak ty gelové, ta hydratační a výživná je super! Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mangovou mám také v hledáčku :-) gelovou jsem zkoušela tu krajkovou černou od Baley a byla to pecka, fakt moc příjemná :-)

      Vymazat
  11. Tieto masky som ešte neskúšala ale vyzerajú zaujímavo. Inak veľmi pekné fotky.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  12. Mám zkušenosti s jednin druhém těchto plátýnkových masek od Missha a nebyla špatná, ale ani jsem z ní nebyla nijak uchvácená.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nejsou to vyloženě TOPky, ale když nevíte při brouzdání e-shopem, co koupit, určitě s maskou není co pokazit :-) mě na nich baví hlavně ty vůně, většina plátýnkových masek nijak nevoní, tak je to příjemný bonus :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!