25. října 2018

Dekorativní kosmetika Avril

Jednou za čas se tu u mě na blogu objeví dlouhatánská recenze na nějakou novou dekorativku, protože i když jde třeba jen o počet produktů, které spočítáte na prstech jedné ruky, nejde to prostě vmáčknout do dvou odstavců. Nejinak tomu bude i v případě přírodní dekorativní kosmetiky Avril, kterou už možná někteří znáte a máte s ní zkušenosti. Kdo je ale přece jenom touto kosmetikou nepolíbený, značka pochází z Francie a hlavním cílem je dostupnost kosmetiky všem ženám, ať už z hlediska ceny, ekologického myšlení či kvality.



Z dekorativky Avril jsem vyzkoušela celkem 5 kousků - řasenku, make-up, rtěnku, pudr a micelární vodu, vše v bio kvalitě. Nyní se pojďme na všechno postupně podívat spolu.

Začala bych černou bio řasenkou na objem řas. Řasenka má klasický spirálovitý štětinový kartáček, se kterým se dobře pracuje i na těch nejtitěrnějších řasách v koutcích oka, protože je na konci hodně zúžený. Řasy hezky prodlouží, natočí, vydrží po celý den, nikde se neobtiskává a dlouho nezasychá. To se mi u přírodních řasenek občas stalo, že jsem musela déle čekat, až zcela zaschne. V té souvislosti jsem si vzpomněla na jednu historku, když jsem si ráno líčila řasy a chtělo se mi kýchnout. Většinou se tak stává v tu nejméně vhodnou dobu. No a jak řasenka byla ještě mokrá, kýchla jsem a řasy se mi obtiskly nad i pod okem. Takže jsem je musela odlíčit a znovu nalíčit. To vážně chcete. A ještě lepší je kýchání třeba v autě, když řídíte, to pak chvíli nevidíte, kam vlastně jedete...
Špatné zasychání mě také štve proto, že jsem zvyklá si dávat dvě vrstvy, aby byly řasy výraznější. Musela bych tak mezi každou vrstvou čekat a ráno před odjezdem do práce je mi drahá každá minuta.
Řasenka je skvělá a co se týče kvality, je srovnatelná s těmi z drogerie, jen to složení je mnohem lepší.



Složení z 99,8% přírodního původu: Hordeum Vulgare Stem Water, Cera Alba, CI77499 (Iron Oxides), Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Glyceryl Behenate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Copernicia Cerifera Cera, Glycerin, Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aqua.

Trošku riskantní byl výběr make-upu. Přes e-shop totiž nikdy nevíte, jak vám daný odstín sedne, protože si ho nemůžete dopředu vyzkoušet. Zvolila jsem přirozený odstín Beige, takovou zlatou střední cestu.  Dle výrobce je to prý něco mezi odstínem Clair a Nude. Vždy to ale beru sportovně a pokud si vyberu moc světlý, schovám si ho na zimu, pokud zase tmavý, využiji ho pak v létě.  
Make-up pleť zmatní, sjednotí tón pleti a díky obsaženým olejům pleť hydratuje. Tady si to trošku protiřečí, oleje a ještě zmatní, ale je tomu skutečně tak.
Dřív jsem make-upy nanášela výhradně štětci, dnes už jedině beauty blenderem, protože mi to ve výsledku přijde přirozenější a celkově pohodlnější.
Doporučila bych ho spíše na bezproblémovou pleť, protože má hodně lehké krytí, spíš jen takové tónovací. Na výraznější nedokonalosti nebo pupínky bude potřeba korektoru. Přirovnala bych ho třeba k BBčku. Pokud ale hledáte něco jenom na sjednocení tónu a aby pleť zároveň dýchala, proč ne.


Složení z 98,97% přírodního původu: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Simmondsia Chinansis Seed Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate, Alcohol, Lauryl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Microcrystalline Cellulose, Benzyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Parfum, Medicago Sativa Extract, Silica, Tocopherol, Cellulose Gum, Dehydroacetic Acid, Sodium Phytate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract, Citric Acid, Soduim Hydroxide, +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891.

Každý make-up je třeba pro větší výdrž zafixovat kompaktním pudrem. I zde jsem volila odstínový střed - Nude. Má jemnou sametovou texturu a pleť hezky zmatní. Stačí lehce poprášit štětcem, není třeba žádné silné vrstvy. A hezky jemně voní. 


Složení z 99,63% přírodního původu: Talc, triticum vulgare starch/triticum vulgare (wheat) starch, mica, caprylic/capric triglyceride, zinc stearate, squalane, dicaprylyl carbonate, glyceryl caprylate, magnesium stearate, silica, dehydroacetic acid, lauroyl lysine.
May contains +/-: ci 77891 (titanium dioxide), ci 77492 (iron oxides), ci 77491 (iron oxides), ci 77499 (iron oxides).

No a na závěr konečně rtěnka, co vypadá stejně ve skutečnosti, na obrázku v e-shopu, v odstínu na víčku i na rtech! Takové štěstí jsem snad ještě nikdy neměla.
Bio rtěnka v odstínu Rose poupée má hutnou krémovou texturu, rty hezky zvláční a nevysušuje. Je to hlavně díky různým olejíčkům. Na rtech je příjemná, nelepí a neslévá se do vrásek či linek, neflekatí a má slušnou výdrž. Je jedním slovem dokonalá a z celé té hromádky, co jsem vyzkoušela, je nejlepší a mohu se pod to podepsat.!


Složení 100% přírodního původu: Polyglyceryl-2 triisostearate, simmondsia chinansis (jojoba) seed oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, ci 77891 (titanium dioxide), cera alba (beeswax), olus oil, jojoba esters, copernicia cerifera cera (copernicia cerifera (carnauba) wax), mica, ci 77491 (iron oxides), hydrated silica, silica, trihydroxystearin, butyrospermum parkii (shea) butter), parfum (fragrance), hydrogenated vegetable oil, glyceryl caprylate, tocopherol, candelilla cera (euphorbia cerifera (candelilla) wax), helianthus annuus (sunflower) seed oil, glycine soja oil, ci 77492 (iron oxides), dendrobium phalaenopsis flower extract.

Není to typická princeznovsky růžová barva, má lehká tón do fialkova, takže se hodí teď na podzim. Za mě hodně povedený kousek!
Na rtech vydrží i pět hodin, ovšem bez jídla a pití... já u rtěnek obecně ale na výdrž moc netlačím a nevadí mi přetření rtů během dne.


A i když to možná teď bude znít divně, ale i sebemenší snažení ráno před zrcadlem, kdy na sobě kouzlíte hezký obličej, musí večer chtě nechtě dolů. A čím jiným než kvalitní micelární vodou.
Micelární voda Avril je vhodná i na citlivou pleť, protože neštípe, nepálí, pleť nestahuje a odlíčíte s ní i citlivé oči. Já mám ráda, když mohu jedním odličovačem stáhnout celý obličej a nepoužívat přípravek zvlášť na tváře a zvlášť na oči.
Micelárka pleť dokonale očistí od make-upu. Bohužel jsem netestovala žádný voděodolný, protože žádný takový doma nemám. S běžným denním líčením si ale poradí, a to i s dekorativkou z drogerky. 

Složení 99% přírodního původu: Aqua (Water), Glycerin, Decyl Glucoside, Centaurea Cyanus (Flower) Water, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Sodium Benzoate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Glyceryl Undecylenate, Sodium Hydroxide, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Citronellol, Dehydroacetic Acid.

Je těžké najít mezi těmito kousky jen jednoho oblíbence. Dokonalá je určitě rtěnka a řasenka. Micelárka také, ale s ní už neudělám takovou parádu, spíš tu parádu dobře odstraní a o to také vlastně svým způsobem jde. Ani s make-upem jsem neměla problém. Je jenom lehce tónovací a vypadá přirozeně. Takže i když se s výběrem seknete o dva odstíny, nebude to vůbec vadit. No a pudřík? Ten už jen udělá hezky jemnou pleť a je takovou pomyslnou třešničkou na dortu. 

Celý sortiment značky Avril můžete omrknout na e-shopu Nuspring.cz.

Znáte značku Avril nebo už jste něco vyzkoušeli? A který produkt vás nejvíce zaujal?

14 komentářů:

  1. Se značkou nemám žádné zkušenosti, ale hlavně díky tvému popisu řasenky mě rozhodně zaujala :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. Ta rtěnka je moc pěkná, opravdu povedený odstín. Značku Avril jsem nezkoušela a celkově s přírodní dekorativkou moc zkušeností nemám, tak bych asi měla něco prubnout ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco zkus, za sebe doporučuji právě rtěnku. Docela vážně přemýšlím i o dalších odstínech :-)

      Vymazat
  3. Nejvíc mě asi zaujala ta rtěnka, mám tyhle barvy ráda. Řasenka taky nevypadá špatně, ale preferuju spíš ty veliké kartáčky, takže bych se jí možná trochu bála :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se velkých kartáčků bojím. Vždycky si vzpomenu na Super Shock od Avonu, to byl asi největší kartáček, s jakým jsem se v životě setkala a asi také naposledy :-) s těmi úzkými mi to jde líp :-)

      Vymazat
  4. Nejvíc se mi líbí rtěnka, takové odstíny mám nejraději. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Riasenky od tejto znacky patria k mojim najoblubenejsim.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je skvělá. Ale ještě více mě dostala rtěnka :-)

      Vymazat
  6. Tuto kosmetiku dostala moje ségra od jedné kamarádky. Je s ní spokojená, Nejradši ale používá právě rtěnku. Není tolik výrazná a je hrozné příjemná. Takže za nás také rozhodně palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tuhle značku znám, ale dekorativku jsem od ní ještě nezkoušela. Musím zkusit!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!