11. října 2018

RAW oleje s arganovým olejem Elema

Značku Elema už ode mě znáte, kdy jsem vám ji představila v jenom z předešlých článků. Šlo konkrétně o tuhé mýdlo a naprosto úžasňákový šampon na vlnité a nepoddajné vlasy, na který jsem naučila i svoji mamku. Nejenže po něm máme dokonalé vlasy, ale ještě nás baví způsob aplikace, kdy si šamponem mydlíte vlasy jako mýdlem. Kdo by si chtěl článek připomenout, můžete kliknout na následující odkaz.




Od Elemy jsem vyzkoušela další dva produkty, a to vlasový olej na vlnité a nepoddajné vlasy a pleťový olej na suchou pleť, oba jsou podotýkám "živé" nebo chcete-li RAW. Je tedy ze stejné řady jako můj oblíbený tuhý šampon, kterého už mám asi třetí balení.
Jedná se o 100% přírodní produkty, šetrné k pokožce i k přírodě. Věděli jste třeba, že i produkt s 1% přírodních látek může být ze zákona označen jako přírodní? Je to bohužel tak...

A teď už zpátky ke kosmetice Elema. Vlasový olej na vlnité a nepoddajné vlasy je skvělý na hloubkovou výživu, lesk vlasů, uhlazení struktury, zamezuje vypadávání vlasů či odlupování pokožky hlavy. Olej je rychle vstřebatelný a nezanechává žádný mastný film. Stačí nanést do dlaní pár kapiček oleje, rozetřít a aplikovat po celé délce. Už se nemusí dále oplachovat. Mě se olejíček nejvíce osvědčil na konečky a také na jemné poletující vlásky okolo hlavy. Hezky je tím připlácnu k hlavě, aniž by pak vlasy vypadaly jakkoliv mastně.
Pokud máte hodně poškozené a suché vlasy, dá se olej využít i ve formě zábalu na zhruba 30 minut. Poté už stačí vlasy klasicky umýt šamponem. 
Také je fajn místo kondicionéru. Ten jsem vždycky používala po umytí šamponem, ale poslední dobou jsem si na něj zvykla mezi dvěma mytími hlavy. Jak jistě víte, vždy si vlasy šamponuji dvakrát po sobě. Poprvé se smyjí všechny nečistoty a podruhé vlasy dostanou cenné živiny a jsou celkově vzdušnější a vypadají zdravěji. A můj rituál je tedy: první mytí - vlasový olej nebo kondicionér - druhé mytí. 

Složení: Panenský Jojobový, Sacha Inchi a Arganový olej a olej z Kalaharského melounu, přírodní esenciální olej Pomerančové listí, extrakt z Rozmarýnu Lékařského.

Jak vidíte, složení je pouze na bázi olejů a neobsahuje žádné jiné složky, třeba konzervanty nebo silikony. Silikon nahrazuje jojobový vosk a napomáhá ke snadnému rozčesávání vlasů po umytí. 
Sacha Inchi olej chrání vlasové cibulky a pokožku hlavy, hloubkově regeneruje suché vlasy, aniž by zanechal mastný film. Podobné vyživující účinky má i arganový olej, který vlasům dodá zdravý lesk a vitalitu. 
Olej z Kalahárského melounu vlasy hloubkově revitalizuje, obnovuje jejich pevnost, pružnost, působí protizánětlivě a má výrazné hydratační účinky. O příjemnou vůni se stará esenciální olej Petigrain - pomerančové listí a o trvanlivost rozmarýnový extrakt, který zabraňuje žluknutí olejů a udržuje barevnou stálost. 
Většina těchto olejů obsahuje přirozený ochranný UV filtr 3-4. 

Vlasový olej na vlnité a nepoddajné vlasy se prodává v 30 ml lahvičce a můžete ho očíhnout na e-shopu Elema.cz.


Druhým kouskem je pleťový olej na suchou pleť s arganovým olejem. Ten je právem považován za marocké zlato. Obsahuje vysoké množství vitaminů a dalších výživných látek, které jsou pro pleť účinným elixírem. 
Olej redukuje produkci kožního mazu, obnovuje elasticitu, vyhlazuje vrásky, nezanáší póry a pleť může volně dýchat. 
I zde platí pravidlo všeho s mírou a na celý obličej stačí jen pár kapiček. Poslední dobou se mi docela zhoršila pleť, buď se mi vrátila puberta nebo jsem více ve stresu, a to se mi odměnilo pupínky, kterých jsem se poměrně dlouho zbavovala. Od olejů jsem si tak dala menší pauzičku a teď jsem se k nim zase vrátila.

Složení: Panenský Jojobový, Sacha Inchi, Arganový, Makadamiový a Šípkový olej, přírodní esenciální olej Palma Růžová, extrakt z Rozmarýnu Lékařského.

Makadamiový olej je získáván ze semen chutných oříšků, které i já moc ráda zobu. Pleti dodají výživu, ochranu, jemnost a elasticitu. Také působí jako vyhlazovač vrásek a pomáhá hojit aknózní pleť. Nezanáší póry a alternativně se dá použít i na vlasy jako přírodní kondicionér. 
Vyhlazující účinky má i šípkový olej či esenciální olej z palmy růžové. 

Olejíček má výraznou oranžovou barvu a co se týče vůně, nejvíce z něj cítím svěží citrusy, přestože ve složení nejsou.
Olej je dobré používat na navlhčenou pleť, aby se do pleti lépe vstřebával. Já ho dávám vždy jen kapku spolu s hyaluronovým sérem. Je to možná ještě lepší, než ho kombinovat s pleťovým krémem. 

Pleťový olej je k dostání tady.

Zaujala vás přírodní RAW kosmetika? Používáte také nějaké olejíčky na vlasy nebo na pleť?

9 komentářů:



  1. Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thanks once again.
    Parker Pens for promotion

    OdpovědětVymazat
  2. Já oleje miluji, používám je na vlasy, pleť i tělo . Pomáhají mi se seborhoickou dermatitidou i mastícími se vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo jsou skvělé, ale musí se vědět, jak je nejlepší je používat :-)

      Vymazat
  3. Tak RAW kosmetiku jsem ještě nevyzkoušela a vlastně o ní čtu poprvé, ale dost mě to zaujalo. Hlavně ten pleťový olej, který by se mi teď dost hodil. Jak se střídá počasí a už je přeci jen podzim, tak se mi pokožka dost vysušuje a to jak na obličeji, tak na rukách, takže se určitě takový výrobek bude hodit :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Přes léto také používám lehčí krémy a s příchodem podzimu a hlavně v zimě bych se nejraději mazala jenom bambuckým máslem nebo olejíčky:-)

      Vymazat
  4. Většinou mám výrobky s měsíčkem v oblibě a jsem spokojená, značku Elema, ale neznám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni na stránky, je to fakt skvělá kosmetika :-)

      Vymazat
  5. Ten vlasový olej mě mooc láká! Děkuji za tip :-) nejspíš do něj půjdu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!