15. listopadu 2018

Kozí kosmetika La Chèvre

Kozí kosmetika u nás není tak populární, protože si není moc lidí vědoma pozitivních účinků kozího mléka. Hodně z vás si jistě hned představí kozí sýr, který zrovna nevoní. U nás doma je ale vyhledávanou pochoutkou. Kosmetika s kozím mlékem voní hezky, jinak by si ji asi na obličej nikdo nenamazal...
Přípravky s kozím mlékem české značky La Chèvre produkuje společnost Kosmetika Capri podle vlastních, originálních receptur, která nabízí kosmetiku pleťové i tělové péče a na světě žádnou takovou kosmetiku nenajdete. Přípravky obsahují vysoké procento účinných přírodních látek a minimum konzervantů. Hlavními složkami jsou syrovátka, tuk nebo tvaroh z kozího mléka, jež obsahují řadu vitaminů a minerálních látek cenných pro výživu pleti. Ty jsou doplněny o rostlinné extrakty a extrakty z mořských řas. Právě kombinace země - moře tvoří dokonalou dvojku pro zdravou a mladě vypadající pleť.



Od značky La Chèvre jsem vyzkoušela ayurvédský 24 hodinový krém a tělový krém, které si teď postupně rozebereme.  
Nejdříve bych začala pleťovým krémem Ad Fontes, který je určen pro zralou a citlivou pleť od 35 let. Na tento krém mám sice ještě skoro 5 let čas, ale to neznamená, že bych ho nemohla používat. Lepší totiž začít dříve s prevencí než se snažit o obnovu něčeho, na co už je pozdě. 
Krém navozuje rovnováhu ochranné bariéry pleti, zjemňuje ji, regeneruje a vyživuje do hloubky. Hodí se i na ošetření mastné pleti se sklony k akné. To docela oceňuji, protože i když mi už dávno není sedmnáct, pupínky mě občas trápí i teď. Když jsem chodila do školy, složení kosmetiky jsem neřešila a kupovala si v drogerii ten nejvoňavější krém, který jsem našla. Asi tušíte, co v něm bylo - silikony, parfémy, parabeny a podobné chemikálie. Dnes si už vybírám kvalitní péči a klidně zcela bez parfemace, což je spíš plusem.
Tento krém voní jemně po květinách a není úplně bílý, je lehce nažloutlý. Do pleti se vstřebá lusknutím prstu a nezanechává mastný film, spíš bych řekla, že i trochu matný. Může tedy dobře posloužit i jako podklad pod make-up. Nemusí se tedy čekat, až si pleť krém vezme a můžete se hned líčit. Co si budeme povídat, ráno je každá minuta drahá, takže tohle oceňuji.
Aktivními složkami krému jsou sušená syrovátka a tuk z kozího mléka, který působí na ochrannou bariéru a zároveň pleti dodá potřebnou výživu a je pak jemná na dotek. 
Kozí suroviny jsou doplněny o přírodní bio oleje z ayurvédských rostlin na omlazení a vitalitu, extrakt z mořských řas a antioxidant v podobě vitaminu E.


Ayurvédský pleťový krém v 50 g balení s praktickou pumpičkou můžete zakoupit na e-shopu Kosmetikacapri.cz. Pumpičkové krémy jsou nejlepším možným řešením. Je to hygienické a nesmírně pohodlné, celkově to působí luxusně. 

Tělový krém je obohacen o kozí máslo, bylinné extrakty z rozmarýnu, chmelu, šalvěje, vilínu, přesličky, borovice, citronu nebo pupečníku, dále obsahuje zinek a vitamin E. A právě svěží citrusy dominují poměrně výrazné vůni krému. Dlouho jsem čichala, jestli neucítím i něco jiného, třeba borovici nebo rozmarýn, které jsou také výrazné, ale citron je cítit nejvíce a i z pokožka je provoněná ještě docela dlouho.
Konzistence krému na tělo je o něco hutnější než předchozí pleťový, ale chová se úplně stejně. Hydratuje, ale bez mastného filmu a vstřebává se již po prvním přetření. Není to žádné tekuté tělové mléko, takže pokožku hydratuje na delší dobu a při pravidelném mazání pomůže v boji proti striím.


Stejně jako pleťový krém, i krém na tělo má luxusní balení s pumpičkou. Více informací o tělovém krému si můžete přečíst tady.

Oba krémy mohu vřele doporučit a i když se možná někteří obáváte neznámé značky, můžete ji s klidem prozkoumat více. 

Co vy a kozí kosmetika? Vyzkoušeli jste už nějakou?

22 komentářů:

  1. Tak o tom slyším poprvé. Na kozí sýr moc nejsem, ale kosmetika by mě docela zajímala. Možná jednou vyzkouším, vypadá to prospěšně a navíc by mě opravdu zajímalo, jak to voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně do toho :-) vůně jsou moc příjemné. Kozí sýr to nepřipomíná ani v nejmenším :-)

      Vymazat
  2. Kosmetiku s obsahem kozího mléka mám ráda, protože bývá skvělá pro atopiky, jako dítě jsem kozí mléko dokonce pila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Měla jsem dřív nějaká tuhá mýdla, která byla i pro atopiky. Kozí mléko samotné mi moc nechutná, ale ty sýry za mě joo :-)

      Vymazat
  3. tak túto kozmetiku možno skúsim, lebo ma fakt zaujala <3

    OdpovědětVymazat
  4. Kozí kosmetika není úplně to pravé pro mě, snažím se přejít kompletně na vegan kosmetiku. :-)

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. veganskou kosmetiku také občas používám, ale až tak to nesleduji, že bych používala výhradně jen ji :-)

      Vymazat
  5. Kozí kosmetika by mě lákala, ale pokud je produkt od 35 tak ještě mám dost času a myslím i pro prevenci, ale připomínáš mi kámošku :D ta říkala, že už před 30 začne používat vše pro starčí pleť kvůli prevenci.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je lepší s tou prevencí začít dřív, než se nějaké vrásky nebo linky začnou dělat, aby se tomu předešlo :-) jak už jsou, už se jich těžko zbavuje...

      Vymazat
  6. Kozí kosmetiku jsem zatím nezkoušela, ale zní to zajímavě. Sama kozí sýr a mléko miluji, takže si myslím, že i tohle by bylo něco pro mě. Skvělý tip. Sama se v kosmetice tolik neorientuji, takže se na tvém blogu ráda dozvím o něčem novém :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi jedna z mála, co kozí sýry miluje. Moc takových reakcí ve svém okolí neslýchávám, tak mě to překvapuje :-)

      Vymazat
    2. já tedy taky kozí sýry mám moc ráda, ale musela jsem se to naučit. O kosmetice z kozího mléka jsem už slyšela hodně, ale zatím nikdy nezkoušela. Takže moc děkuji za recenzi a doporučení :)

      Vymazat
  7. o tejto kozmetike som ešte nepočula ale vypadá super :)
    www.mojperfektnysvet.com

    OdpovědětVymazat
  8. Já už jsem kdysi dávno na kozí kosmetiku několikrát narazila, moc se mi líbila, ale nikdy jsem ji doposud ještě nijak více neprozkoumala. Což bych určitě ráda udělala, protože mě to moc láká. Tak zatím čekám, až doma spotřebuji všechny své ostatní kosmetické produkty, ať toho nemám doma zbytečně moc, potom to nestíhám střídat :).

    Malá Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, někdy mám také problém s tím, že nevím, co dřív používat :-) zatím mi ale doma nic nezestárlo a zvládám to :-) a naštěstí je vždycky s kým se o kosmetiku podělit...

      Vymazat
  9. Z "kozej" kozmetiky som vyskúšala akurát Ziaja, ostatné ma príliš neláka. Inak veľmi pekné fotky. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) kozí řadu od Ziaji znám, ale ještě jsem nezkoušela.

      Vymazat
  10. Kozí produkty mám moc ráda :) a to nejen co se kosmetiky týče, ale miluji kozí jogurty, mňááám :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na kozí jogurty jsem zapomněla a dlouho si žádný nekoupila. Jsou hodně zvláštní a tekuté, takže je spíše vždycky vypiju z kelímku než vydlabu lžičkou :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!