5. listopadu 2018

Odličovací rukavice Yves Rocher

Značka Yves Rocher není jenom o kosmetice, která je mimochodem skvělá a já sama ji používám takřka denně. Kromě kosmetiky můžete pořídit i různé doplňky ve formě štětců nebo přípravků na odličování. Štětce mám od této značky dva - na pudr a tvářenku. A musím říci, že i když patří mezi dražší, co se týče kvality, jsou moc fajn. Jsou krásně husté a jemné, drží tvar a i když je poměrně často peru, štětiny ani po letech nevypadávají. Mám zkušenosti třeba se sadou štětců BH cosmetics, která také nebyla nejlevnější a po prvním praní štětiny začaly vypadávat.
Trošku jsem ale odběhla od hlavního tématu tohoto článku. Dnes bychom se podívali na odličovací rukavici.



Odličovací rukavice už jsem vyzkoušela asi tři. První byla od Glow, která byla fajn, ale za tu cenu bych si ji znovu určitě nekoupila. Pak jsem měla nějaké no name z drogerie, ale ty nebyly bohužel tak jemné a účinné, jak bych od nich očekávala.

Odličovací rukavice od Yves Rocher je materiálem a kvalitou srovnatelná s tou od Glow, ale je podstatně levnější, takže tady není co řešit.

Možná s ní ale mnozí nemáte zkušenosti, tak bychom si ji nejdříve krátce představili. Odličovací rukavice je vyrobena z jemného mikrovlákna a slouží k odlíčení očí, rtů i celého obličeje pouze za pomoci vlažné vody. Nebudete tedy potřebovat žádná čistící mléka, micelárky nebo jiné speciální odličovače.
Materiál mi více sedí u této od Yves Rocher. Je totiž na dotek mnohem sametovější. Třeba Glow mi přišla taková umělá a když jste měli hrubší pokožku rukou nebo nějakou záděrku, nepříjemně jste o vlákna zachytávali...
Když jsem si pozorněji četla popis na krabičce, rukavice má na každé straně jinou délku vláken, což myslím ani ta od Glow nemá. Na odlíčení je vhodná strana s delšími vlákny, pro jemný peeling ta s kratšími vlákny. Někdy není vůbec na škodu přečíst si pozorněji obal a popis produktu, než ho začnete používat. Už se mi to párkrát stalo. Třeba u jedné paletky očních stínů bylo přímo pod stíny schované vysunovací zrcátko, což mi nějak uniklo. Zjistila jsem to asi až po půl roce, když jsem na paletku narazila někde na e-shopu. Na první pohled to není někdy znát a ani vás nenapadne, že musíte něco zmáčknout nebo vysunout, abyste z produktu dostali maximum... už se vám něco podobného také stalo?

Ale zpět k rukavici. Dá se používat opakovaně a vydrží až 3 měsíce. Až se vám bude zdát hodně znečištěná, prostě ji vyperete. Buď v ruce v mýdlové vodě nebo klidně i občas v pračce. Já ji dávám normálně jednou za měsíc s prádlem do pračky a vždy se vypere do čista, i když je před tím skoro černá od řasenky. Po mé zkušenosti vám může vydržet i déle než 3 měsíce. jen je potřeba ji sušit někde na vzduchu nebo u topení, aby neschla příliš dlouho a zkrátka vám nezatuchla a netvořily se v ní bakterie. Mohli byste si tak zavařit na pupínky nebo jiné pleťové nepříjemnosti...


Žínka se mi osvědčila i na smývání masky nebo čistícího gelu. Na odličování si dávám docela záležet a i po prvním odlíčení micelárkou pleť ještě dočišťuji gelem nebo čistící pěnou. Tu pak jen smyji rukavicí. Materiál je velice jemný a po navlhčení je na pleti velice příjemný, takže ta práce s ní mě i baví. Odličování není už taková zábava jako líčení, takže se do toho musím nutit. Je to ale potřeba a nikdy bych nešla spát neodlíčená.

Odličovací rukavici můžete omrknout v každé kamenné prodejně nebo na e-shopu Yves-rocher.cz. Cena rukavice je 290,- Kč. Není to zase tolik, když si spočítáte, kolik za tři měsíce vypotřebujete odličovacích tamponů a micelárek. Navíc neprodukujete tolik odpadu, takže i šetříte životní prostředí.

Máte zkušenosti s podobným přípravkem a co na odličovací rukavici říkáte?

44 komentářů:

  1. Už jsem o rukavici trošku slyšela a docela mě láká a tato je i fajn za tu cenu a ještě k tomu vydrží dlouho. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Na túto rukavicu som už pozerala, myslím, že ju vyskúšam, nakoľko sa mi nechce stále kupovať odličovacie tampóny a vody. A ako píšeš, šetrí sa tým príroda, čo je skvelé. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to určitě skvělý nápad. Úplně na ni asi nepřejdu, ale třeba na smývání čistícího gelu nebo na cesty, kdy se mi nechce tahat zbytečně moc věcí, je určitě fajn :-)

      Vymazat
  3. S tímto produktem nemám vůbec žádné zkušenosti a popravdě si myslím, že ho ve svém šuplíčku (zatím) asi ani nepotřebuji :D

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já podobné houbičky a žínky potřebuju denně. Smývám s nimi make-up i čistící gel, který používám na dočištění pleti. Někdo to smývá jen tak vodou a rukama, ale mě to přijde houbičkou efektivnější :-)

      Vymazat
  4. Tak to je super vychytávka, musím vyzkoušet 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Jáj! Tohle vypadá dost zajímavě. O téhle rukavičce jsem ještě neslyšela, ale ji budu muset vyzkoušet! :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, tak o tom slyším poprvý, ale vypadá to supr :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  7. To zní super! Opět přínosný článek :)

    OdpovědětVymazat
  8. V poslední době si dost všímám všelijakých odličovacích ručníčků, žínek nebo právě rukavic. Sama jsem to zatím ale nevyzkoušela :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to většinou střídám. Hodně často používám mořské houby, ty jsou ale cenově trošku dražší a nedají se sehnat úplně všude. Rukavice a žínky jsou dostupnější a dají se i vyprat, mořská houba by se mi v pračce rozpadla :-)

      Vymazat
  9. Tenhle způsob odličování začalo napodobovat hodně firem. Prvně s tím začala jedna firma, jmenovalo se to Makeup eraser a už jsem to viděla i u jiných.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu firmu vůbec neznám. Ale už jsem jich fakt zkoušela několik a materiálově se hodně lišily, což je na tom vlastně to nejdůležitější. A v druhé řadě také cena. Ne ta nejdražší musí být nutně nejlepší...

      Vymazat
  10. Já moc tenhle způsob odličování nemám ráda, ale je to určitě fajn věc, jen si na to zvyknout :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je to o zvyku a každý má jiné odličovací návyky :-)

      Vymazat
  11. Pro mě tohle asi nebyla, zapomínala bych ji prát a když už tak bych potřebovala praní skoro pořád :-) vím, že spousta lidí tampóny skrze spotřebu a různé kauzy o životním přostředí nemusí, ale pro jsou ideální a kdyby se vše měla až tak řešit, musela by se řešit i ta voda z pračky a tak... :) ale věřím, že někomu tento způsob vyhovuje, proti rozhodně nejsem :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, já taky hned nevyhodila všechny odličovací tampony. Rukavku beru hlavně na smývání čistícího gelu po odlíčení, ale funguje i na to první čištění. Někde se ale začít musí... já "šetřím" hlavně menstruačním kalíškem, to bylo asi moje nejlepší rozhodnutí :-)

      Vymazat
  12. Odličovací žínku či rukavici jsem už na trhu zaznamenala před nějakou dobou, kdy mě hodně zaujal tenhle nápad. Moc jsem si ale funkci nedovedla představit. Představovala jsem si ale tedy snadnější funkci. Že žínka zvládne opravdu odlíčit i makeup. No nevím, možná je to kus od kusu (od jiného výrobce).

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S make-upem si také poradí. Řasenka se teda odličuje déle, ale také to zvládne. Já ji na první odličování nepoužívám, spíš až na dočištění, ale zkoušela jsem ji i na řasenku, jestli to vůbec zvládne... a zvládne :-)

      Vymazat
  13. For latest information you have to visit web and on world wide-web I found this website as best web page for latest updates.Very nice post, I really love this website, keep it up thanks..To getting a visa for Turkey,There is a need to fill a visa on arrival Turkey through the Turkey visa online guide.

    OdpovědětVymazat
  14. What a great explanation in yours posts.. International travelers who wish to travel to Azerbaijan for tourism and business purpose need to apply for Azerbaijan electronic visa through e visa application.

    OdpovědětVymazat
  15. Thank you Before applying for Kenya visa you must check the eligible countries for Kenya Visa. To verify that Are you eligible to get the Kenya visa or not? and alsocan applyf or Kenya visa on arrival.

    OdpovědětVymazat
  16. I get your meaning, saved in my bookmarks, a very decent website.. India visa for us citizens, US citizens are eligible to apply for the India eVisa. The process is completely online and there is no need to submit the paperwork in person to any Indian Embassy or Consulate.

    OdpovědětVymazat
  17. If you want an India urgent tourist visa, you can apply on an India e visa website. And India emergency visa processing time is less as compared to sticker visa.

    OdpovědětVymazat
  18. Greetings, Are you looking for info on applying for a medical visa India? And you know about what is medical visa in India? You can find this information on our India e-visa website.

    OdpovědětVymazat
  19. Wonderful. Really, your article is very useful for us. Help me more India e-visa online is one of the most relevant ways to get an Indian e-Visa without meeting with any embassy.

    OdpovědětVymazat
  20. The harmonious blend of profound examination and witty repartee in this piece is truly commendable. Your fresh perspective on [topic] adds a delightful twist to the discourse, challenging conventions with style. Coupled with diligent research and eloquent expression, it provides a thoroughly enjoyable reading experience. Here's to more content that inspires thought and brings laughter. Bravo on your outstanding contribution!

    OdpovědětVymazat
  21. What a discovery! This blog is like stumbling upon a hidden treasure trove of insights and knowledge, with every word a precious gem. The writing style is captivating, and the information is invaluable. It's like having a friendly guide on a captivating journey. The layout is user-friendly, making navigation effortless. Big applause to the author for crafting such an enriching experience! Can't wait to explore more posts and uncover more wisdom. Keep up the fantastic work.

    OdpovědětVymazat
  22. Writing blogs is a regular activity for me, and I genuinely admire your remarkable content. This captivating article has sparked my interest. I've established the practice of bookmarking your website and staying informed with new details, usually on a weekly basis. Additionally, I've subscribed to your RSS feed. "Obtaining an Azerbaijan e visa Morocco citizens is seamless. With a simple online process, applicants can swiftly secure travel authorization, facilitating hassle-free entry into Azerbaijan."

    OdpovědětVymazat
  23. In your blog post, you embark on a mesmerizing literary voyage, effortlessly navigating the realms of intellect and emotion. The seamless fusion of deep insights and relatable anecdotes is truly striking. Each sentence unfurls like a skilled stroke, crafting a narrative of profound resonance.

    OdpovědětVymazat
  24. I'm utterly captivated by this blog! It's a breath of fresh air in the online world, offering a refreshing perspective on a wide range of topics. The writing is both insightful and engaging, drawing me in with its eloquence and authenticity. Whether exploring profound truths or sharing personal anecdotes, the author's voice resonates deeply, leaving me inspired and enlightened. It's a must-read for anyone craving intellectual stimulation and emotional resonance.

    OdpovědětVymazat
  25. Navigating your blog is akin to embarking on a profound exploration of human cognition, where every twist uncovers fresh perspectives and revelations. It delves into the intricacies of our shared consciousness, encouraging me to dive deeper into our common experiences. Your genuine insights leave me introspective and uplifted. Grateful for this enriching expedition.

    OdpovědětVymazat
  26. Engaging read! Your post seamlessly weaves through topics, mirroring the complexity of human thoughts. It's refreshing to encounter content that feels so authentically human. Your insights spark introspection and curiosity, leaving me pondering long after I've finished reading. Keep delving into these thought-provoking topics; your ability to capture the essence of human cognition is truly remarkable. Looking forward to more insightful pieces like this.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!