8. listopadu 2018

Přírodní ajurvédská mýdla Vonai ze Slovenska

Na běžnou denní hygienu používám klasické sprchové gely, nikdy mi ale v koupelně nesmí chybět ani tuhé mýdlo. Používám je hlavně na mytí rukou a můj přítel je už od mala zvyklý mýt se jenom tuhými mýdly. Kolikrát jsem ho chtěla tuhá mýdla odnaučit používat, že sprchové gely jsou voňavější, tolik nevysušují a celkově více voní. To už dnes ale naštěstí neplatí a i přírodní tuhé mýdlo vám může bez problémů sprchový gel nahradit. Skvěle se také hodí na provonění prádla do skříně, což je zase moje oblíbená parketa. Nové mýdlo si dám mezi oblečení a jakmile se vůně začíná vytrácet, šup s ním do koupelny.



Tyto 100% přírodní ajurvédské skvosty značky Vonai pochází ze Slovenska a nejednou jsem se již přesvědčila, že naši sousedé jsou mistři ve výrobě přírodní kosmetiky. Dobrým důkazem jsou značky jako Soaphoria, Dulcia, Navia, Mylo a mnohé další.
Mýdla Vonai jsou vyráběna ručně za studena, aby si uchovaly veškeré cenné látky. Nenajdete v nich palmový olej, umělá barviva, parfémy či živočišné tuky, takže je ocení i vegani.

Mýdélka jsem vyzkoušela dvě - kurkumu a hřebíček a marockou levanduli. Vůně hřebíčkového je hodně kořeněná a tak se hodí hlavně pro pány a smyslná květinová levandulová vůně zase pro dámy. Tedy alespoň my si to doma takto rozdělili...  

Hřebíčkové mýdlo s kurkumou je vhodné na mastnou a problematickou pokožku s rozšířenými póry. Má jemné exfoliační a díky hřebíčku antibakteriální účinky, čistí, regeneruje a zjemňuje pokožku a kurkuma odstraňuje přebytečný maz a prokrvuje pokožku.


Složení: za studena lisovaný olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, ricinový olej, kurkuma, esenciální oleje.

Levandule zklidňuje, uvolňuje, pomáhá proti nervozitě a nespavosti, bolestem hlavy nebo křečím. A podobně vás ukolébá i levandulové mýdlo díky obsaženým osenciálním olejům. Mýdlo s marockou levandulí seženete tady. Já mám levanduli moc ráda, takže tento kousek jsem si oblíbila víc.



Složení: za studena lisovaný olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, ricinový olej, esenciální oleje, marocký jíl.

Mýdla vytváří bohatou sametovou pěnu, takže mytí s ním bude takovým pohlazením. Docela mě překvapil fakt, že mýdlo je univerzální, a krom rukou nebo pokožky těla se dá využít i na vlasy jako tuhý šampon. Dnes už rozhodně neplatí, že přírodní kostka by pokožku vysušovala. tedy alespoň ne u těchto kvalitních přírodních, s obsahem různých olejů nebo bambuckého másla. Zanechají pokožku vláčnou a provoněnou.

Uvnitř každé skládací krabičky najdete podrobně popsané ingredience mýdla a malý dáreček v podobě slevy za recenzi. To je fajn nápad...



Mýdélka Vonai zakoupíte na e-shopu Nuspring.cz a jeden kousek vyjde na 119,- Kč. Krom těchto dvou můžete vybírat i z jiných lákavých variant, třeba mýdlo na vlasy s citronovou trávou, rozmarýn s mátou. měsíček a oliva, eukalyptus, černé mýdlo s uhlím nebo kořeněné s koriandrem. 

Používáte tuhá přírodní mýdla nebo dáváte přednost klasickým tekutým?

16 komentářů:

  1. Když jsem byla malá, tak jsme doma používali jenom tuhá mýdla, ale postupem času jsme to změnili na tekutá a tuhé mýdlo vůbec doma nemáme, ale hrozně moc mě zaujalo to levandulové, protože levandule miluju <3, ale vidím teď všude takhle ty tuhá mýdla, tak přemýšlím o koupi, i když teď mám doma mýdel fakt hodně :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No my taky začínali na kouskům typu Palmolive nebo Fa, takové ty klasické tablety, které ale hrozně ruce vysušovaly. Tehdy se to ale neřešilo a věřím, že i tyto značky jsou dnes někde jinde :-) s těmi přírodními se ale nedají vůbec srovnávat, nedáme na ně doma dopustit :-)

      Vymazat
  2. Tak teď si mě opravdu zaujala. Levanduli sice miluju, ale myslím, že by mi více vyhovovalo druhé mýdlo, jelikož preferuji hodně kořeněné vůně :) Nicméně značka vypadá fakt skvěle, líbí se mi i papírové obaly a všestranné využití. Už otvírám odkaz!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda kořeněné jen jemně, ale třeba květinové nebo ovocné můžu převoněné :-) líbí se mi, jak provoní celu koupelnu, i když se mýdlo zrovna nepoužívá a jen tak leží v mýdlence :-)

      Vymazat
  3. Také dávám mýdla do skříně k oblečení :-D dělávala to tak i moje babička. Když jsem byla malá, používali jsme pouze tuhá mýdla, postupem času se od nich upustilo a teď zase jdou zpět k oblbenosti. Je ale jasné, že přírodní mýdla se zcela liší od těch obyčejných..

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tento zvyk právě díky babičce, mamka na to třeba vůbec není a nedělá to :-)

      Vymazat
  4. používam skôr tekuté ako tuhé mydlá, sú mi príjemnejšie, ale je čoraz viac zaujímavejších tuhých mydiel takže sa asi po nejakom pozriem :)
    leekralova

    OdpovědětVymazat
  5. Máš to moc pěkně nafocené. :)Tuhá mýdla má u nás na starosti mamka, já kupuji akorát k příteli na ruce, zatím jsem moc neřešila přírodní, či nepřírodní. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já to docela řeším a ty nepřírodní už u mě nemají šanci, co jsem vyzkoušela to přírodní :-) je to fakt jako nebe a dudy :-)

      Vymazat
  6. Já si poslední dobou mýdla nepořizuji, protože většinou používám jenom tekuté a přítel ten je nepoužívá vůbec tak pro nás většinou ztrácí význam mít obě. Ale moc ráda je používám do skříně a tyhle vypadají kouzelně, myslím, že se po nich poohlédnu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také používám hlavně tekuté, ale na ruce mám třeba radši to tuhé a třeba také jednou dospěji k tomu, abych je vyměnila za tuhé úplně :-) kdo ví, nikdy neříkej nikdy :-)

      Vymazat
  7. V poslední době jsem si tuhá mýdla dost oblíbila a to díky tomu, že mi pomáhají s atopickým ekzémem :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Přemýšlím, že bych na tuhá mýdla jako každodenní mytí rukou přešla :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!