20. prosince 2018

Přírodní kosmetika Feelo

Dnes mám pro vás připravených několik chuťovek pro péči o pleť. Konkrétně se jedná o kosmetiku Feelo, za kterou stojí dvojice Ivča a Standa. Značka je na trhu teprve necelý rok, ale když jsem si pročítala jejich příběh a jak to všechno začalo, nezbývá mi než je pomyslně poplácat po zádech. Je pro mě nepochopitelné, jak se od práce v IT může někdo dopracovat k výrobě přírodní kosmetiky. Ale dobré a kvalitní kosmetiky. Vždy si raději vyberu značku, která není vyráběna někde v továrně ve velkém, ale v malém, s láskou a péčí. A přesně tak na mě kosmetika Feelo působí.



Prvním kouskem je kakaové tělové máslo. Abych se přiznala, nejvíce mě na másle lákala vůně sladkého kakaa a čokolády. A nezklamala. Jde opravdu o luxusní nasládlou gurmánskou vůni.
Konzistence je hodně hutná a musíte do másla rýpnout, po styku s teplou pokožkou ale ihned roztaje a roztírá se samo. Nezanechává mastný pocit, přesto doporučuji nanášet na navlhčenou pleť, aby se máslo lépe vstřebávalo a pleť si z toho vzala maximum.

Složení: bambucké máslo, kakaové máslo, kokosový olej, jojobový olej, olej z pšeničných klíčků.



Kakaové tělové máslíčko je k dostání na e-shopu Feelo.cz ve třech velikostech. Nejmenší z nich je 15 ml, což je tato malá sympatická plechovečka, kterou můžete brát jako cestovní verzi nebo jen tak na zkoušku, abyste se nemuseli bát, že vám hned velké balení nesedne. Ale i tak si troufám podotknout, že takový problém se určitě nestane. Balení se tedy může zdát hodně malinkaté, ale na pleť stačí nanášet jenom trošku, takže i při těch 15 ml nebudete mít krém za pár dní pryč.
Máslíčko je výživné samo o sobě, takže stačí malé množství rozpustit v dlaních a rozetřít po obličeji.

Vanilkové tělové máslíčko voní stejně úžasně jako to kakaové a nejraději bych ho i ochutnala. Myslím, že podle toho složení by se mi ani nic nestalo...
A podle tmavých teček poznáte, že obsahuje pravou vanilku!

Složení: bambucké máslo, kokosový olej, mandlový olej, jojobový olej, olej z pšeničných klíčků, vanilkový prášek, vanilková esence, vitamín E.



Kokosový olej jistě zná každý z nás. Ve šlehané formě byl ale pro mě novinku, tak jsem se ho rozhodla prubnout a hlavně zjistit, v čem se liší od toho klasického. Je to možná v tom, že je lehčí a vzdušnější, jinak se chová na pokožce úplně stejně. Také mi možná přijde trošku bělejší, než klasická nešlehaná verze.


Kokosák je určitě dobré skladovat v chladnější místnosti. My máme v koupelně poměrně teplo, takže ho raději držím stranou. Měla bych ho pořád tekutý a v takovém stavu se mi s ním špatně pracuje. Raději si ho rozpouštím v dlaních.
Na oleji mě baví jeho multifunkčnost. Můžete ho prakticky použít na jakoukoliv část těla, od suchých nohou, přes kolena, lokty, až po vlasy a můžete se s ním klidně i odličovat nebo použít místo pleťového krému. A doporučuji s ním vymazat plech při pečení buchty. Dostane mnohem lepší chuť a takovou tu exotickou vůni.  

Složení: kokosový olej.

Kokosový olej můžete omrknout tady.


Pleťový krém s rakytníkem je co do konzistence o něco lehčí a jemnější než předešlá máslíčka. Nejvíce strukturou připomíná pleťový krém, jen s tím rozdílem, že je výrazně žlutý.  Na obličeji díky tomu dodá zdravou barvu a bála jsem se, že když ho nanesu večer před spaním, ušpiním si polštář. Naštěstí se ale moje obavy nepotvrdily a krém se po chvilce do pleti zcela vstřebal. Ani není třeba ho striktně nanášet na navlhčenou pleť, pleť si s ním i tak dobře poradí.
Nejvíce ceněnou složkou krému je rakytníkový olej, který je skvělým zdrojem flavonoidů, karotenoidů, vitamínů A, D, E a K, minerálních látek a stopových prvků. Pleti dodá potřebnou vláhu, elasticitu a lépe se budou hojit drobné kožní problémy a nedokonalosti. 

Složení: bambucké máslo, kokosový olej, arganový olej, meruňkový olej, olej z melounových jader, rakytníkový olej, vitamín E.



Značka Feelo nabízí krom tělovým máslíček a pleťových krémů i další speciality, třeba voňavé balzámky na rty. Vybírat je možné ze dvou variant - v plechovce nebo ve šroubovací tyčince. Tyčinkové, jako tento s mandlovým olejem, jsou obecně mému srdci bližší a používání je obecně jednodušší... hlavně, když jste v terénu. 

Složení: mandlový olej, bambucké máslo, kokosový olej, kakaové máslo, včelí vosk, vitamín E.


Tento balzámek v klasické vysunovací tyčince a mnohé další varianty v plechovce můžete omrknout tady. 



Co bych ještě ráda zmínila je fakt, že produkty neobsahují vodu, takže si je můžete s klidem přibalit na hory a nebudete se muset bát, že vám krém přimrzne k pleti. Je to také záruka kvality a toho že nebyly při výrobě použity konzervanty, zahušťovadla, emulgátory a podobné zbytečné látky. Jsou tak hezky hutňoučké a skutečně výživné.
Na značce oceňuji minimalistické jednoduché obaly, které lze opakovaně využít. A dalším bonusem je jednoduché složení. "Jenom" pár cenných složek a žádné chemické zbytečnosti. Pravidlo, že v jednoduchosti je  krása, zde platí dvojnásob.
Po Vánocích se chystáme na hory a tyto pomocníky si musím nutně přibalit. Doma se mi teď sešlo více kosmetiky a nedávno jsem si říkala, že si vezmu jenom jedno mazání, abych ušetřila místo. Když se vám ale do rukou dostane další skvělá kosmetika, nemůžete ji přece nechat doma. Podle mě totiž není největšího zátěžového testu na dobrou kosmetiku, než právě pobyt na horách...

Co říkáte na kosmetiku Feelo? Používáte rádi tělová nebo pleťová máslíčka? A co balzámky na rty, preferujete v tyčince nebo v plechovce?

22 komentářů:

  1. Neznám , neznám, ale líbí se mi , hlavně to kakaové máslo, i když je fakt pidi a rakytníkový krém :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém je hodně malinkatý, ale mají vždy i další větší velikosti, takže si každý může vybrat množství, co využije :-) ty malé jsou dokonalé na cestování!

      Vymazat
  2. Tak tohle neznám, ale hodně mě to zaujalo vzhledem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fungují teprve krátce, ale v mnohém předčí i značky, které jsou na trhu roky!

      Vymazat
  3. Značku neznám, ale vypadá fakt parádně, hlavně ta vůně musí být úžasná :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Značku nepoznám, ale vypadá skvěle. Máslíčka mám ráda všechny a balzámky upřednostňuji v tyčince. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky hlavně tyčinky. Jsou skladnější a praktičtější, v práci a doma mi ale ty kalíškové nevadí :-)

      Vymazat
  5. Tak super že přírodní, to je první bod a druhý za ten kokos :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Značku neznám, ale dost mě zaujalo kakaové máslo. Produkty musí skvěle vonět. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je božská, nasládlá po kakau a čokoládě :-)

      Vymazat
  7. Všetko vyzerá skvelo. Už dlho som nič podobné neskúsila ❄

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  8. Ten kokosový olej má ségra doma. Byla jsem z něho nadšená a je opravdu úžasný. Až spotřebuji ten svůj, co mám doma, tak si taky jeden koupím. Kokosový olej mám moc ráda. Jinak balzámy jsou lepší v tyčince. Nebo aspoň já to mám taky ráda, jelikož člověk nemá pak ulepené prsty po aplikaci :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Doma mi kalíšky nevadí, ale třeba v obchodě jedině tyčinky :-)

      Vymazat
  9. značku nepoznám, ale vyzerá skvelo hlavne že je prírodná :) balzámy mam radšej v tyčinke, ale ani tie v kalíšku mi neprekážajú :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na přírodní kosmetiku nedám dopustit. S tou drogeriovou se nedá srovnat ani v nejmenším :-)

      Vymazat
  10. Hezké Vánoce, hodně kosmetických dárků pod stromečkem a šťastný nový rok 2019.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  11. Jééé, tak tuhle značku musím omrknout..

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!