10. prosince 2018

Přírodní pomocník do koupeny Chistee

Už jste začali s vánočním úklidem? Já si ho nechávám až na poslední víkend, abych měla na svítky hezky čisto a prach do té doby ještě neměl šanci usednout. Přiznám se ale, že to nějak moc neřeším. Snažím se uklízet poctivě celoročně, takže mě pak nemůže překvapit centimetrová vrstva prachu a vysavač se z koberců také moc nezakucká.
Jestliže se na předvánoční gruntování teprve chystáte jako já, měla bych pro vás tip na přírodní čistič, který vám pomůže při úklidu koupelny. A nejen to. Vycídíte s ním klidně i kuchyň a ještě s ním můžete vyleštit jablíčka, až je budete půlit na Štědrý den, abyste objevili hvězdičku pro štěstí.



Čistič Bathroom Cleaner je účinný antibakteriální a dezinfekční přípravek do koupelny a hodí se na všechny povrchy. Vyčistíte s ním tedy vanu, umyvadlo, kachličky, podlahu, sklo i poličky. Nejvíce se mi líbí značka s velice nápaditým názvem. Čistič vyrábí slovenská značka Chistee, která se s největší pravděpodobností čte "čistý".
Přípravek má 100% přírodní složení, je 100% rozložitelný a bezpečný. Pokud tedy máte doma malé děti nebo i třeba malá domácí zvířátka, která jsou zvyklá ledasco olizovat, čistič oceníte.


A teď k samotnému složení. Jak můžete vidět níže, hodně složek představují samotné oleje, čehož jsem se nejvíce obávala a děsila. Znáte to, když čistíte vanu a umyvadlo a pořád se vám dělají takové ty mastné mapy, kterých se ne a ne zbavit. 
Většinou používám čističe tak, že nastříkám na povrch, přetřu klasicky houbičkou a hned oplachuji. Tento se má ale nechat chvilku působit, což je pro mě novinka.
Trochu obavy jsem měla z vyleštění zrcadla. Přece jenom je v čističi fůra olejů a jistě víte, co by to udělalo. A vida, žádné šmouhy, mastné fleky, jen krásně lesklé zrcadlo. Nezbývá tedy nic jiného, než dát všechny palce nahoru!

Složení: Cedrový olej, mandlový olej, geranium olej, skořicový olej, výtažek ze světlicového oleje, kukuřičný olej, lemongrass olej, sójový olej, zpracované extrakty cukrové třtiny, hydrogenuhličitan sodný – jedlá soda, zpracovaná kyselina glukónová, zpracovaná mořská sůl, extrakt z česneku, organický alkohol, extrakt z jader plodů, voda.

Co je síla, je samotná vůně. Je hodně silná, ale ne, že by to byl vyloženě smrad, je to směsice bylin, květin, stromů, najdete tam všechno z přírody, ale rozhodně vám to protáhne všechny dutiny. Nerozbolí vás z toho ale hlava a nebudete omdlévat ze silné chemické vůně Domestosů, Brefů, Sava a podobných "čpavkových" přípravků. To je vždycky rychle nastříkat, spláchnout a honem ven na čerstvý vzduch. Vůně u Chestee je sice hodně intenzivní, ale rychle si na ni zvyknete, ba dokonce si ji i oblíbíte. A to je při úklidu důležité, protože neznám nikoho, koho by uklízení naplňovalo natolik, že by to snad dělal i rád. Pokud někoho takového znáte, dejte mi vědět a já mu zašlu naši adresu.

Použitím se nemusíte omezovat jenom na koupelnu, ale můžete ho přizvat třeba i do kuchyně, na nádobí, dřez a dokonce se s ním dá omýt i ovoce a zelenina, aniž byste pak při jeho jídle bublali, jako byste omylem snědli kus mýdla. 

Na čistič koupelny můžete mrknout na e-shopu Blueberryhill.cz a velké 1110 ml balení vyjde na 349,- Kč. Většina čističů z drogerky má tak půl litru, takže jsme si říkala, že ho budu mít na věky. No a světe div se, stačí pár úklidů, které vás začnou i bavit, pumpička začne srkat a na dně ani kapka.
Já za něj dám ruku do ohně za to, jak je multifunkční a při předvánočním shonu vám ušetří spoustu času, peněz a zbytečných čistících prostředků. Bohatě si totiž vystačíte s tímto jedním a je to naprostá pecka! 

Zkoušeli jste už nějaké šetrné čističe v domácnosti?

10 komentářů:

  1. Už jsem o tomto pomocníkovi hodně slyšela, ale zatím jsme nezkoušela. :)

    U mě na blogu právě probíhá vánoční soutěž. Zapoj se, jestli chceš. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu vřele doporučit :-) je sice primárně do koupelny, ale dá se využít i všude jinde. Čistič na všechno mají myslím v nabídce taky a nechci ani vidět, na co všechno by se dal využít, když ho zastoupí i tento :-)

      Vymazat
  2. Ještě jsem nic podobného nezkoušela, ale líbí se mi to. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě jednička mezi přírodními čističi a to jsem jich už pár vyzkoušela :-)

      Vymazat
  3. Takhle to vypadá z dálky jako olej na konečky :-D
    Líbí se mi, že se začíná přemýšlet i na šetrné uklízení domácnosti. Nic až tak šetrného jsem ještě nezkoušela ale snažím se těch saponátů používat co nejméně.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej na konečky, ha ha :-) tu vůni bych ve vlasech zrovna mít nemusela. Ale třeba by to fungovalo :-) jo a litrovej olej na vlasy bych na konečky nespotřebovala ani do důchodu :-D

      Vymazat
  4. Přírodní čistič jsem ještě nezkoušela, ale vypadá fakt dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá super, ještě nezkoušela přírodní čističe :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jich pár zkoušela i třeba na praní, ale ty nevoní, jako klasické aviváže z drogerky :-) nějaké má i slovenská Soaphorie, ale s těmi nemám zkušenost...

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!