28. ledna 2019

Balzámy na rty EOS

Kdo by neznal americké balzámy na rty ve tvaru vajíčka EOS. Svůj první kousek jsem měla už před několika lety, kdy mi mamka koupila růžový pruhovaný s kokosovým mlékem. Jelikož mě zná a ví, že jsem kokosový maniak, chtěla mi s ním udělat radost. Čekala jsem typicky kokosovou vůni, ale ta nebyla moc znát. Balzámek jsem si ale zamilovala pro své hydratační vlastnosti a když jsem doma s hrůzou zjistila, že mám v zásobě jen asi dva balzámy, musela jsem hned zapátrat po nových. Asi vám to přijde divné, ale moje další závislost je právě na balzámy na rty a musím jich mít nasyslených alespoň pět, abych měla klid v duši. Mám je totiž všude v každé místnosti až po auto a když nemám zrovna jeden po ruce, začínám být nervózní.

Balzámy na rty EOS
Na Notino.cz jsem si proto záměrně zadala značku EOS a byla jsem ráda, že mají pár novinek, tak jsem se rozhodla vyzkoušet. 
První z nich není jeden, ale hned dva v sadě ze zimní limitované edice. Na tu jsem se velmi těšila, protože zimní limitky jsou vždy hodně povedené. Většinou jsou to typické gurmánské sladké vůně s vanilkou, kokosem, kávou, čokoládou nebo perníčky a tyto vůně patří mezi moje nejoblíbenější, a to nejen v období Vánoc. 

Sada obsahuje balzám na rty Snow Smooth (stříbrné vajíčko) a Sugar Plum (fialové vajíčko). Vůně neumím moc dobře slovně popisovat a název Snow Smooth mi tedy také zrovna dvakrát nepomohl. Podle mě chtěl výrobce jen limitce dodat zimní název, protože vůně mi typicky sváteční nepřijde. Cítím z něj jakoby mentolovou žvýkačku. A ani Sugar Plum není typická vůně cukru a švestek. Připomíná mi spíše nahořklý karamel, ale určitě mi voní více, než Snow Smooth.
Sadu dvou balzámů EOS Winter Edition zakoupíte na Notino.cz za 249,- Kč.

Zleva: balzám na rty EOS Snow Smooth, EOS Sugar Plum

Balzám Crystal Vanilla Orchid se od předchozích odlišuje v tom, že je transparentní a vypadá jako ztuhlý čirý gel. Na první pohled to vypadá, že o hydrataci rtů nemůže být ani řeč, ale účinky jsou srovnatelné s těmi klasickými krémovými.
Vůně je příjemná, jemně sladce vanilková a textura balzámu je také velmi jemná a nezanechává na rtech žádný lepivý pocit nebo bílý voskový povlak. To se mi stalo třeba u malinového Labellina, které mě tímto hodně zklamalo a nemohla jsem je používat.
Balzám obsahuje avokádový, bambucký, kokosový a další přírodní oleje, je veganský, bez vosku, vazelíny či parabenů.
Jeden kousek vyjde na 179,- Kč a vanilkovou verzi je možné pořídit i v klasické "neprůhledné" variantě. Co se týče vůní, do vanilkového bych šla klidně znovu. Sada mě vůněmi docela zklamala, co se týče hydratačních vlastností, EOS je ale velmi kvalitní péče. Jen se příště mrknu po nějakých osvědčených vůních a do limitek už se asi hrnout nebudu.

EOS Crystal Vanilla Orchid

EOS balzámy nejsou typická balení do kapsy, ale v kabelce je určitě unesete a já si je beru hlavně do práce, kde mi zdobí pracovní stůl a mám je v případě potřeby hned po ruce. Na trhu je spousta napodobenin a i já jsem jich pár vyzkoušela. Třeba drogeriová značka Ellie má čokoládový a kokosový za pár korun. No a kokosový letěl hned do koše, protože mi byl na rtech hodně nepříjemný, podobně jako Labellino. Příště už nebudu experimentovat a raději si koupím originál. Jak se říká, člověk není tak bohatý, aby si kupoval levné věci. 

Máte rádi balzámky EOS? A schválně, kolik máte ve své sbírce balzámů na rty?

26 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. No co se dá dělat, každý má toho svého favorita :-)

      Vymazat
  2. EOS balzámy vůbec nepoužívám, ale musím říct, že tyhle mají moc hezký obal! :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Obal sice není všechno, ale potěší, když je líbivý :-)

      Vymazat
  3. Mne sa teraz veľmi zapáčilo nielen ich balenie, ale aj rôzne "efekty". Skvelý článok. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem eos měla, ale nezamilovala jsem se do něj. Dost se mi líbí jejich obaly.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někomu sednou, někomu ne. Balzám musí vyhovovat hned napoprvé, jinak to nejde :-)

      Vymazat
  5. Na pohľad krásne, ale mne bohužiaľ vôbec nesadli, resp. nedokázali moje vysušené pery dostatočne vyživiť :/ Ja som si teraz obľúbila klasické balzamy na pery od Astrid, s tými som veľmi spokojná :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono asi žádný balzám nebude účinný po celý den. Já se přetírám také několikrát denně, ale není to pro mě žádný problém :-)

      Vymazat
  6. Ten průhledný vanilkový mě láká dost :) Za těch pár let jsem podle mě vyzkoušela všechny klasické eos balzámy, které jsou u nás dostupné a byla jsem vždycky spokojená. Hydratace je dostačující a pokud mám v zimě vyložené popraskané a suché rty, tak prostě sáhnu po něčem, co i léčí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám docela ráda hutná máslíčka, ty jsou na mrazivou zimu super :-)

      Vymazat
  7. já ještě žádný nezkoušela.. :-/ Ale za sebe můžu také doporučit balzámky Balmi, mají velmi podobný koncept. Krásně voní a rty hydratují :-) A to balení je prostě wau :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balmi jsem neměla pro změnu zase já :-) ale koukala jsem, že mají vanilku nebo třeba kokos, takže po nich možná mrknu, až spotřebuji tyto :-)

      Vymazat
  8. Teď už to není takové halo jako před několika lety. Já sama jsem ale nikdy nevyzkoušela a nikdy mě to nelákalo, jelikož před těmi pár roky jakožto studentka dát cca 100-150 za jeden balzám, neexistovalo. Jeden bych si možná pořídila, ale pořád to nemám nějak pevně stanovené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, ten boom už asi pominul, ale také nebylo tolik druhů a dnes je z čeho vybírat. Mě také vždycky osloví hlavně limitky a to i u jiných značek. A s cenou souhlasím, nejsou zrovna nejlevnější a je to hlavně značkou. Ty napodobeniny stojí i méně než polovinu :-)

      Vymazat
  9. EOS jsem měla jen jednou a byla jsem s ním spokojená; v budoucnu si ho určitě koupím znovu:)

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na něj často narážím v drogeriích, ale štve mě, že tam nemají všechny varianty. proto si jej raději objednávám... ráda se k nim ale vždy vracím :-)

      Vymazat
  10. EOSy som mala dávnejšie, ešte keď ich trebalo dovážať z USA, no vôbec ich už nepoužívam. Po tom ako som videla mnohé štúdie koľko baktérií sa tan usádza, prišlo mi takmer blbo. Snažím sa neskladovať doma balzamy, radšej si kúpim jeden, dopoužívam ho a pôjdem na druhý :)

    S LÁSKOU, TORILINKA / @Torilinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono ty bakterie se bohužel drží na všem. Snažím se také mít neotevřených deset krémů, ale někdy je to těžké. S jedním balzámek to ale bohužel nejde. Nerada ho přenáším sem a tam a takhle je mám aspoň vždycky a všude po ruce :-) to o té studii radši ani nechci vědět :-D

      Vymazat
  11. EOS jsem už dlouho neměla. Naposledy asi před dvěma lety. Byl to ten zelený a tuším, že měl melounovou příchuť. Z těchto mě zaujal ten průhledný, určitě ho budu chtít zkusit :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Melounový mají také, ale ten jsem ještě nezkoušela :-)

      Vymazat
  12. Bohužel balzámy Eos nejsou nic pro mě. Měla jsem dva a místo toho, aby mi rty hydratovaly, tak jim dodaly pouze chuť. Jo, chuť mají fakt skvělou a vůni také, ale to je vše.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!