7. února 2019

Kosmetika s ceramidy CeraVe

Značku CeraVe už jste možná někteří z vás vyzkoušeli nebo ji jen znáte podle názvu. Jde o dermokosmetiku obsahující směs tří ceramidů a dalších unikátních látek a díky patentované struktuře se aktivní látky uvolňují do pokožky postupně, takže pokožka je díky tomu hydratovaná po celý den. Ne třeba jako u některých tělových mlék a krémů, kdy se namažete a po pár hodinách byste se mohli natírat znovu.



CeraVe nabízí celou řadu produktů, já jsem vyzkoušela tělový hydratační krém a čistící pěnivý gel. Pěnivý gel je pro mě už každodenní rutinou a používám ho na dočištění pleti po prvním odlíčení make-upu. Je to klasický čirý gel, který se po navlhčení lehce zpění a poté opláchne se zbytky nečistot. Gel je bez jakékoliv parfemace a bez mýdla. U pleťových přípravků docela vítám, když nejsou převoněné. Mám citlivou leť, takže ji nechci více zbytečně dráždit.
Gel občas vyměním i ráno za tonikum, protože skvěle redukuje kožní maz. I když v noci spíme, tak se během noci poměrně hodně potíme a i během noci je pleť znečištěná. A pokud se po probuzení rovnou nalíčíme, zaděláváme si tak na různé pupínky.
Balení velké 236 ml vydrží i při každodenním používání poměrně dlouho a udělá velmi dobrou službu. Prodává se celkem ve 4 velikostech a pokud byste s ním byli hodně spokojení, můžete si ho koupit rovnou litrové balení.

Hydratační krém se dá použít jak na tělo, tak i na obličej. Je v klasické tubě o objemu 177 ml. Docela zvláštní čísla, ale proč ne. I krém můžete pořídit v několika různých velikostech. Ty větší jsou ve šroubovací dózičce. 
Stejně jako předchozí gel i tento krém je bez parfemace. Naopak u tělové péče mám raději když alespoň trošku voní a pokožku po natření provoní. U sprchových gelů naopak vítám i výrazné vůně, přesto jsem ale věrná přírodní kosmetice a vůně nesmí být umělá.
Chápu ale, že filosofií CeraVe není voňavá kosmetika, ale hydratace velmi suché pokožky. Krém je hodně hutný, takže pokožku zvláční dokonale. Vstřebává se ale rychle a nebude působit vůbec mastně.
I na obličeji udělá svou službu. Ráno už mám většinou pleť suchou, protože si z krému vezme všechno. V mrazivých dnech používám hlavně různá másla bez vody, aby mi krémy na pleti nezamrzaly. Trošku mě tedy mrzí, že značka není vyloženě zimní a vodu bohužel obsahuje. Jako noční péče, kdy jste ale v teple je fajn. Co bych ještě krému vytkla, jsou silikony. V pečující kosmetice jsem ještě schopná zamhouřit oko, ale třeba v šamponech nedělám kompromisy. Proto už si nikdy nekupuji šampony v drogerii, protože tam se to podobnými látkami jenom hemží. 
Na druhou stranu obsahuje kyselinu hyaluronovou, kterou používám denně jako prevenci proti linkám a vráskám. Přece jenom už mi není náct a tak se snažím trošku ošálit čas.

Kdybych měla na závěr zhodnotit, zda mě značka oslovila, tak asi tak na 50%. Čistící gel mohu určitě doporučit, ale u krému už si tak jistá nejsem. Přece jenom bych u něj uvítala alespoň jemnou vůni a kdyby to šlo bez těch silikonů, uvažovala bych jinak. 

O veškerém portfoliu značky se můžete dočíst na oficiálních stránkách Cerave.cz. Koupit lze buď online nebo ve vybraných lékárnách.

Znáte tuto značku? A máte také příliš suchou pokožku, která si žádá speciální péči?

20 komentářů:

  1. Možná by se mi něco z toho hodilo, zní to dobře, jelikož fakt trpím na suchou pokožku, hlavně v zimě a nejraději mám tělová mléka která jsou až do olejova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zimu je potřeba pořádně hutné mazání. Já nejčastěji sahám po různých máslech a právě olejích :-) řídká tělová mléka nejsou nic pro mě :-)

      Vymazat
  2. ten hydratačný krém vyzerá super ;)

    OdpovědětVymazat
  3. O tejto značke som ešte nepočula, každopádne mám teraz extrémne suchú pleť, takže hydratácia sa mi ozaj hodí :) Hydratačný krém vyzerá dobre :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi povídej. Teď v zimě mám také problém, ale naštěstí mám doma zásobu mazání :-)

      Vymazat
  4. O značce jsem slyšela, ale o koupi neuvažovala, což podle recenze není žádná škoda. Hodně dám na to, jak daný produkt hodnotí blogerky. Myslím, že máš na blogu určitě lepší výrobky, se kterými jsi naprosto spokojená a které bych si pak také ráda koupila :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Gel bych určitě doporučila, ten je skvělý. V krému mi ale vadí silikony a postrádám alespoň nějakou vůni. Ale někdo zase upřednostňuje hydrataci a všechno ostatní jde stranou :-)

      Vymazat
  5. Toto proste potrebujem mať a vyskúšať, kozmetika vyzerá veľmi dobre. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vyzkoušení určitě stojí :-) já mám zkušenosti pouze s těmito, ale mají toho víc, tak se kdyžtak mrkni na stránky :-)

      Vymazat
  6. Krém je super, mám za sebou celé balení a sedl mi jak na obličej, tak i na tělo a co se týče toho gelu, prozatím jsem spokojená, ale testuji ho krátce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také gel sedí :-) asi bych se bez něj po odlíčení neobešla. Jenom s odličovačem si nepřijdu dokonale odlíčená :-)

      Vymazat
  7. od tejto značky mám len vzorček, ale už sa teším ako ho vyskúšam :)
    leekralovaa <--- stále prebieha súťaž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej a uvidíš. Já mám vzorečků taky plno a budu je přidávat do soutěží, takže i čtenáři budou moci tuto značku vyzkoušet se mnou :-)

      Vymazat
  8. Až na ty silikony ten hydratační krém by mohl být super:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě ano, ale někdo složení moc neřeší. Na tu hydrataci je ale krém super :-)

      Vymazat
  9. Tahle značka mi něco říká, ale osobní zkušenost s ní nemám :) měla bych to napravit.. Díky za nový tip, Pavlo!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  10. Značku poznám ale neviem prečo mala som zafixované že sa u nás bežne kúpiť nedá. Až pri objednávke v istej internetovej lekárni na mňa vybehla reklama. V košíku skončil penový čistiaci gél, ako inak vo väčšom balení lebo bolo cenovo výhodnejšie. Produkt robí to čo má. Pleť dôkladne vyčistí poradí si aj s odolnejším mekupom ale hlavne neštípe v očiach, nedráždi pleť a je bez vône. Po iných produktoch sa musím poobzerať aj keď v starostlivosti o pleť používam už mesiace len produkty The Ordinery láka ma pleťový krém tak ak miniem aktuálny krém pravdepodobne siahnem práve po produkte CeraVe. :)
    Life is beautiful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že ti tato značka vyhovuje. Ono někdy najít tu správnou péči je docela oříšek a trvá to i měsíce :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!