25. února 2019

Nejvoňavější kokosová kosmetika z Tahiti

Moje láska ke kokosu trvá už několik let a já si troufám říci, že to je na celý život. Je to jedna z těch vůní, co se vám nezprotiví a odnesete si ji i do hrobu. Moje okolí už z toho ale tak nadšené není, hlavně můj přítel, který tu vůni zrovna dvakrát nemusí. Díky mě ji ale akceptuje nebo se ji snaží ignorovat. Jelikož ale doma obstarávám kosmetiku já a on neřeší, čím si umyje hlavu, nezbývá mu nic jiného, než ho také používat. V opačném případě by totiž musel dobrovolně navštívit drogerii a věřte mi, že by na všechny ty regály potřeboval turistického průvodce.



Na doručení objednaných kokosových kousků jsem se těšila jako na žádný jiný. Už jsem se dopředu viděla, jak všechno očichávám a používám. V balíčku se ukrýval kokosový tělový olej, šampon, tuhé mýdlo a toaletní voda. Přípravky mají společnou úžasnou vůni a jednoduché, zato kvalitní složení. Vyráběny jsou přímo na Tahiti, kde je právě kokosový olej ceněn pro své multifunkční použití.

Produkty jsem objednávala v těch největších mrazech, které u nás nedávno byly a jistě víte, jak se chová kokosový olej. Monoï kokos natural je právě kokosový olej v lahvičce a přišel mi zcela ztuhlý. Abych ho mohla použít, musela jsem ho dát chvilku k topení, aby zkapalněl a dal se z lahvičky nalévat. 



Je skvělý na promazání pokožky celého těla, ale klidně i obličeje. Poslouží i jako zábal na vlasy nebo masáže.
Kokosový olej je velmi stabilní, takže vám nežlukne a ani mu nevadí to střídání teplot a tuhé či tekuté konzistence.
Olej je bez jakýchkoliv barviv, konzervantů, parabenů. Voní naprosto dokonale a i z pokožky je cítit velmi dlouho. Je trošku mastnější, ale pouze za předpokladu, že no nanesete příliš mnoho. Olej stačí jen lehce promnout v dlaních a natřít s ním celé tělo, pak se není třeba přílišné mastnoty obávat.

Složení: 98% monoï, kokosové aroma. 


Ačkoliv používám hlavně tuhé šampony, tady jsem musela udělat výjimku. No zkrátka kokos... Šampon je jemný a obsažený kokosový olej vlasy nijak neslepuje a nezatěžuje. Vlasy jdou lépe rozčesávat a není potřeba používat kondicionér. Vlasy jsou po použití hezky jemné a uhlazené, ale ne nijak zplihlé, takže kromě kondicionéru se můžete rozloučit i s žehličkou. Dámy na Tahiti se bez ní také jistě obejdou a i tak mají krásné a zdravé vlasy.
Kokosový šampon také pomáhá obnovovat poškozené a vysušené vlasy, což je teď v zimě docela běžné. To střídání teplot není pro vlasy zdravé a pěkně tím trpí.


Doporučuje se používat předchozí monoï kokos ve formě vlasového zábalu a potom ho smýt tímto šamponem. Po použití jsou vlasy hezky hladké, jemné a hydratované. A hlavně provoněné, cůně je úplně stejně úžasná jako u předešlého oleje.
V šamponu nenajdete silikony ani parabeny.

Složení: 0,5% monoï z Tahiti, vůně kokos, mycí složka.


Na toaletní kokosovou vodu jsem se těšila nejvíce. Pravda, je to spíše letní dovolenková vůně, ale když kokos milujete, musíte ho mít i v zimě. Třeba jako připomenutí na léto.


Ta vůně je prostě dokonalá! Typicky ořechová, kokosová, nic umělého a přeslazeného. Toto maličké 30 ml balení ale neobsahuje stříkací aplikátor, takže se musí z lahvičky nalévat. Dám si tak vždycky kapku na zápěstí, rozetřu o sebe druhou ruku a odcházím z bytu. Občas si dám i pár kapek do dlaní a přetřu si jimi vlasy na provonění. Vždycky mám ale nutkání si na hlavu vylít tu malou lahvičku celou.
Vůně je to opravdu dokonalá, to si musíte zažít... Nedávno jsem si koupila, jestli znáte, jogurt Skyr z limitované zimní edice s příchutí kokos-mandle a ta vůně je přesně jako u této kosmetiky.

Složení: Alkohol, voda, esence kokosu.

A na závěr tuhé kokosové mýdlo. Složení je pouze na rostlinné bázi a kokosovém oleji. Díky tomu nevysušuje a je hezky vláčné a krémové a hodí se i na citlivou pokožku.


Tato mýdla jsou vyráběna na Tahiti metodou francouzského mletí, díky kterému se mýdlo dokonale uhladí a komprimuje. Jemnou jako by nastrouhanou a slisovanou strukturu můžete vidět na mýdle v levé části. Mýdlová směs se následně suší a opětovně se mele. Právě několikanásobné mletí změní vysušené mýdlové krystaly na hodně jemnou a hladkou pastu, která se pak vylisuje na jednotlivá mýdla. Hotové mýdlo je tak jemnější a vytváří příjemnou krémovou pěnu. To je věda že? Vypadá to složitě, o to kvalitnější ovšem mýdla ve výsledku jsou.

Složení: 30% monoï, 70% rostlinné mycí složky.


Jestli patříte mezi kokosomily a máte rádi opravdovou kokosovou vůni, doporučuji prozkoumat tyto kousky. Ta vůně vás doslova uchvátí.


Všechny kokosové kousky můžete pořídit na e-shopu Oleje-z-tahiti.cz. No a komu už se kokos přejedl, můžete mrknout třeba po kouscích vonících po vanilce, jasmínu, tiaré, ylang ylang a dalších.

Jaký máte vztah ke kokosu?

26 komentářů:

  1. Miluju kokos, takže věřím že to musí být skvělé výrobky aspoň na vyzkoušení :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  2. I já patřím mezi milovnice kokosových vůní. Výrobky by se mi líbily, hlavně ta toaletní voda musí být super. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna toaletka je dokonalá, používám ji každý den místo klasického parfému :-)

      Vymazat
  3. O těchto produktech jsem ještě neslyšela, nicméně se zdají být příjemné! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  4. O produktech slyším poprvé, ale dost mě zaujaly :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš to moc pěkně nafocené. :) Jinak o kosmetice jsem ještě neslyšela, ale vzhledem k tomu, že je kokosová, musí být skvělá.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) koukám, že je tu většina kokosových nadšenců, což mě těší :-)

      Vymazat
  6. kozmetika vyzerá zaujímavo, ešte som o nej nepočula a je super, že má také jednoduché zloženie :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduché složení není vůbec na škodu, je to spíš plus :-)

      Vymazat
  7. Kokos je skvělý a já jeho vůni taky miluji. Moc mě zaujala ta toaletní voda. Žádnou takovou jsem snad nikde neviděla a musí to být krása se s ní navonět a čichat to celý den :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si ani nedovedeš představit :-) je to božská čistá kokosová vůně a plánuji pořídit na léto i další, láká mě třeba s příměsí sladké vanilky :-)

      Vymazat
  8. Tohle je pro mě naprostá novinka :) Kokos miluji i já, takže vůně by mě určitě uchvátila rychle. Na jejich e-shop kouknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě koukni, já plánuji novou vůni a zásobu šamponů. Mým vlasům sedí a to je co říct :-)

      Vymazat
  9. Pavli to vypadá krásně! Já mám kokos v kosmetice ráda, ale třeba kokosovou zmrzlinu ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týýý jo kokosovou zmrzlinu jsme snad ještě nikdy neměla. Kdybych věděla, že ji prodávají někde poblíž, hned bych ji vykoupila :-)

      Vymazat
  10. Pavli, tak to musím mít!! Prostě kokos, wow, miluji!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  11. Produkty vyzerajú naozaj super. Ja zbožňujem vôňu kokosu. Budem veľmi rada ak sa zastavíš na mojom blogu.
    Môj blog: https://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Kosmetika Monoi je moje srdcovka, tak krásné vůně a účinky, na ní nic nemá <3.

    ByGabra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem toho názoru. Já začínala na této čistě kokosové vůni a určitě plánuji i další voňavé kousky :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!