28. března 2019

Odličovací olej Lemon Tea Tree Saloos

Odličování je pro někoho příjemný rituál, pro někoho otrava. Já jsem něco mezi. Beru odličování jako samozřejmost a nutnost. I kdyby mě to zkrátka nebavilo, je potřeba to udělat. Roky jsem používala micelární vody, ale postupem času se mi zhoršila pleť, což přičítám právě micelárkám. Neměly by se totiž dlouhodobě používat nebo alespoň potom ještě omýt čistícím gelem. To já dělala vždy a stejně mám občas pleť jako puberťačka. 
Raději teď proto sáhnu po přírodních odličovačích nebo ještě lépe olejích, které si s make-upem poradí bez námahy a ještě bez zbytečných chemikáliích, které pleť zatěžují a jsou pak rodištěm pro různé pupínky a akné.



Značka Saloos nabízí velké množství hydrofilních odličovacích olejů. Já sáhla po osvěžující verzi tea tree s příjemnou citrusovou vůní. Je vhodný na problematickou, mastnou a aknózní pleť. Tea tree má antimikrobiální účinky, takže by měl předcházet vzniku nových pupínků a ty se pak budou mnohem rychleji je hojit. 

Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální olej: lemon tea tree, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.



Olej se používá na navlhčený tamponek obyčejnou nebo květinovou vodou. Jestli jste někdy zkoušeli dát olej na suchý tampon a potom se odličovat, moc to nefunguje. Nepříjemně to dře a tampon se vám o tvář akorát rozpadne. Hlavně u řasenky. Jsem zvyklá si dávat dvě silné vrstvy a to je někdy oříšek odlíčit i běžným odličovačem. Navíc řasenky od Bell cosmetics, které nejraději používám, jsou neskutečné držáky. Chce to trošku cviku a i řasenka jde dolů, jen to trvá déle. Vždy jsem byla zvyklá, že micelárka vše stáhla takřka jedním tahem a to je možná i chyba. Odličování je rychlé a snadno se odbude. Olejem to jde pomaleji, o to myslím ale důkladněji a víc si s čištěním pohrajete.
Make-up a stíny se olejem odličují mnohem lépe a důkladněji. S olejem je to hlavně o technice a zvyku, ale pleť vám za to poděkuje a odrazí se to i na jejím stavu, což je nejvíc.


Oleje a přírodní odličovače jsou tím nejlepším, co můžete své pleti dopřát. Předešlé roky jsem na odličování používala pouze micelární vody, protože mi šetřily hlavně čas. Kdybych šel ale čas vrátit, nikdy bych po nich nesáhla. Jizviček na obličeji se už bohužel nezbavím a jiné odličovače, než ryze přírodní, už do koupelny nikdy nepozvu. Proto se mi také už nestane, že mě budou z přípravku pálit a štípat oči, tváře nebudou začervenalé nebo nebude pleť stažená. To se vám totiž s olejíčky nikdy nestane. Dobře si navíc poradí i s voděodolným líčením, takže žádné zbytečné dření. Ušetříte také na množství, protože si bohatě vystačíte s pár kapkami oleje.

Hydrofilní odličovací olej můžete omrknout na stránkách Saloos.cz a na výběr je ještě dalších 9 variant. 

Používáte na odličování nějaké oleje nebo vám vyhovují právě micelárky?

14 komentářů:

  1. Já používám olej astrid na mokro ve sprše a nedám na něj dopustit :-) :-)

    RECENZE V KOSTCE: TONIK A PEELING BIONE, MASKA PURITY PLUS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej od Astridu jsem také měla a používala jsem ho na dočištění po micelárkách, když jsem je ještě používala. Přírodní je ale přírodní :-)

      Vymazat
  2. Já měla tenhle odličovací olej s granátovým jablkem a byl dokonalý. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci určitě zkusit i další, až dodělám tento, tak děkuji za tip :-)

      Vymazat
  3. Vypadá super, já teď se zkouším odličovat odličovacím mlékem, ať mám taky změnu po těch micelárkách :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mléka jsou také fajn v tom, že pleť hydratují. Ale mám s nimi problém dostat dolů více vrstev řasenky :-)

      Vymazat
  4. Odličovací olej chcem už dlho vyskúšať, keďže mám suchú pleť a toto by jej mohlo vyhovovať :) Tak ďakujem za tip, tento vyzerá veľmi dobre! :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec za co :-) mají spoustu variant, tak se mrkni po nějakém podle typu pleti :-)

      Vymazat
  5. Ja momentálne používam olej od Caudalie, ktorý je skutočne skvelý! Týmto od Saloos by som taktiež dala rada šancu ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  6. Takový olej jsem ještě nezkoušela. Láká mě velmi :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!