21. března 2019

Řada Skin Food od Weledy

Kdo by neznal legendární Skin Food od Weledy, kterým je možné namazat se doslova od hlavy až k patě. Skvěle poslouží jako hutný krém na obličej pro suchou pleť, krém na ruce, dá se použít na suché lokty, jako výživná pleťová maska i tělový krém. A s trochou nadsázky si troufám tvrdit, že s ním můžete promazat i vrzající panty u dveří... já už mám od klasického hutného krému asi třetí balení a dělá mi společnost nejen v domácích podmínkách, ale i v práci na ruce, když neustále něco datluji do klávesnice.



Jak jsem již zmínila v úvodu, krém Skin Food je legenda mezi krémy. Jeho všestranné použití je ceněno napříč generacemi a využije ho celá rodina, od malých dětí až po prarodiče. 
Krém je neskutečný držák. Pokud si natřete ruce a pak si je budete mít potřebu umýt, bez pořádné dávky mýdla ho dolů nedostanete. Do kůže se sice vstřebá brzy, takže můžete hned fungovat a nebudete mít na dotek mastný pocit, ale zanechá takový ochranný film. Kůže se po nanesení malinko leskne, ale do pár minut je lesk ten tam. Hydratace vydrží na několik hodin, záleží ovšem, co zrovna děláte. 
Vůně krému není typicky jednodruhová, ale je to květinovo - bylinková směs. Je to vůně typická pro Skin Food a pokud jste tento krém už měli, budou vám vonět i ostatní produkty. Celá řada totiž voní totožně, jen s jinou intenzitou.

Složení: voda, slunečnicový olej, lanolin, mandlový olej, bílý včelí vosk, alkohol, polyglyceryl-3 polyricinoleát, glycerin, limonen, maceškový extrakt, parfém, hydrolyzovaný včelí vosk, sorbitan olivát, extrakt z listů rozmarýnu, extrakt z květů heřmánku lékařského, extrakt z květů měsíčku lékařského, arginin, síran zinečnatý, linalol, geraniol, citral, kumarin. 
Univerzální výživný krém lze zakoupit na e-shopu Nuspring.cz.



Nedávno značka Weleda přišla se skvělým nápadem, a to krém odlehčit, ovšem se zachováním hydratačních účinků. Skin Food Light má jemnější texturu, vůně a hydratace je stejná jako u hutné verze.

Složení: voda, slunečnicový olej, glycerin, alkohol, glyceryl stearát citrát, včelí vosk, kakaové máslo, cetearyl alkohol, bambucké máslo, limonen, extrakt z violky trojbarevné, extrakt z listů rozmarýnu, extrakt z květů heřmánku lékařského, extrakt z květů měsíčku lékařského, lanolin, karagenan, xantanová guma, kyselina mléčná, glyceryl kaprylát, parfém, limonen, geraniol, citral.

Odlehčenou verzi krému Skin Food pořídíte tady.

Teď přijde na řadu malá chuťovka. Tělové máslo Skin Food v našlehané verzi s obsahem bambuckého másla. Textura připomíná polárkový dort a hodně mě baví se v něm rýpat. Jen bych ho  občas místo plácnutí na pleť raději ochutnala.


Složení: voda, slunečnicový olej, kakaové máslo, glycerin, glyceryl stearát citrát, bambucké máslo, kyselina stearová, kyselina palmitová, pentylen glykol, extrakt listů rozmarýnu, extrakt květů heřmánku lékařského, extrakt květů měsíčku lékařského, extrakt z violky trojbarevné, alkohol, betain, karagenan, xantanová guma, kyselina mléčná, glyceryl kaprylát, kaproyl/lauroyl laktylát sodný, vůně, limonen, linalool, benzyl benzoát, geraniol.

Celou řadu krémů doplňuje malá třešnička na dortu v podobě balzámu na rty. Je to klasická vymačkávací tubička balzámku s lanolinem a včelím voskem, který na rtech vytvoří pomyslný film a rty jsou tak chráněné proti nepřízni počasí. Mám za sebou pár špatných zkušeností s balzámy s voskem, které mi na rtech udělaly nepříjemný hutný nános, který drhl a příjemně zrovna dvakrát nevoněl. Tento balzámek je jemný a vláčný a nezanechá na rtech nepříjemnou vrstvu. Rtům navíc zanechá i jemný lesk, takže i hezky vypadá. Můžete ho použít buď samotý nebo i jako podklad pod svoji oblíbenou rtěnku. V kosmetice se fantazii meze nekladou a každý si najde ten svůj způsob používání a místečko, kam budete balzámek nosit. Dobře mu bude nejenom na nočním stolku ale klidně i v kapse nebo kabelce, kam se s přehledem vejde. 
Já ho vozím v autě, protože tam mám s balzámy největší problém. V zimě mi tam tyčinka vždy ztuhne, že ji nemohu vytočit no a v létě, kdy je v autě klidně i 60°C, tak mi zase vyteče. Díky šroubovacímu balení v tubičce nevyteče a nezmrzne, protože neobsahuje vodu. 

 
Složení: slunečnicový olej, lanolin, včelí vosk, glycerin, extrakt z violky trojbarevné, extrakt listů rozmarýnu lékařského, extrakt květů heřmánku lékařského, extrakt květů měsíčku lékařského, alkohol, voda, parfém, limonen, linalool, geraniol.

Celou řadu Skin Food můžete omrknout na e-shopu Nuspring.cz. Krémy neobsahují umělou parfemaci, barviva, minerální oleje, konzervanty či jiné toxické látky. 

Máte rádi krém Skin Food a co říkáte na ostatní kousky?

20 komentářů:

  1. Už som o tejto kolekcii počula. Vyzerá vábne, možno skúsim niektoré z produktov! ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skin Food je skvělý, za vyzkoušení rozhodně stojí :-)

      Vymazat
  2. Já mám doma klasický univerzalní krém a balzámek na rty a jsou skvělé, láká mě i tělový skin food :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělová varianta je dokonalá. Určitě znáš šlehaná bambucká másla Bebutter a to je téměř ono, jen s vůní Skin Foodu :-)

      Vymazat
  3. Mám univerzální krém a je boží, používám jako masku a na suchou a citlivou pleť bomba.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hlavně na ruce a přiznám se, že jako masku jsem ho ještě nezkoušela :-)

      Vymazat
  4. Měla jsem univerzální krém a byl fajn. Nejvíce mě láká vyzkoušet balzám na rty.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzám je fakt skvělý a díky tubičce i praktický :-)

      Vymazat
  5. před pár dny mi tyhle novinky také dorazily, a jsem nadšená :-) klasický skin food miluji a tahle odlehčená verze bude super na léto :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to skvělé novinky a za tu lehčí verzi jsem na léto také ráda, protože přes vedra nerada používám příliš mastné krémy, přesto ale hydratovat potřebuju :-)

      Vymazat
  6. Od Weledy jsem ještě nic nezkoušela, ale hrozně mě jejich kosmetika láká :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to jsi jedna z mála, co je Weledou nepolíbená. Až vyzkoušíš, tak si ji zamiluješ :-)

      Vymazat
  7. Pôvodný krém skin food, milujem a presvedčila som o jeho dokonalosti veľa mojich blízkych. Celá rada vyzerá dokonalo a pomaly sa určite chcem dostať ku každému produktu. Hlavne sa teším na light verziu krému, lebo cez leto bol na mňa ten pôvodný veľmi hutný.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto ve všem souhlasím :-) je to od Weledy asi nejlepší a nejpovedenější řada :-)

      Vymazat
  8. Weledu mám veľmi rada, super, že tento rad vylepšili aj o nové produkty. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě :-) hlavně ta lehčí verze bude ideální na léto, každý nemá rád hodně hutné krémy :-)

      Vymazat
  9. Řada vypadá moc dobře :) joo, značku Weleda mám ráda..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá, ještě nikdy mě Weleda nezklamala. I na tu solnou pastu jsem si zvykla a docela mě bavila :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!