5. května 2019

Vanilková kosmetika z Tahiti

Po velmi dobré zkušenosti s kokosovou kosmetikou z Tahiti jsem si objednala na zkoušku další voňavou řadu, tentokrát s vanilkou. Pokud vám článek unikl, můžete si ho připomenou tady. Hodně jsem si oblíbila šampon, který dělá opravdu nádherné vlasy. Není třeba používat kondicionéry či jiné přípravky na rozčesávání, vlasy jsou po něm hezky lesklé, hladké a celkově jsou poddajnější pro další úpravu. A asi tím nejlepší je úžasná vůně, ze které jsem si doslova sedla na zadek. Krom kokosu mám také hodně ráda vanilku, takže právě vanilkové kousky pro mě byly jasnou volbou číslo dvě. A po pár vyzkoušení musím konstatovat, že jsem udělala dobře.



Jak jsem již zmínila v úvodu, šampony kosmetiky z Tahiti jsou dokonalé. Kokosový jsem vypotřebovala velmi brzy, protože mám ve zvyku si vlasy mýt 2x po sobě. Ubývá tedy podstatně rychleji a nesnesla bych fakt, že bych musela použít nějaký jiný. Proto jsem si hned objednala další a přihodila k němu i další vanilkové kousky na zkoušku.
Vanilka mě nalákala hlavně svou vůní, která mi voní už spoustu let a třeba u svíček je mojí nejoblíbenější. Samozřejmě hned po kokosu...
Ještě bych se pozastavila nad tou vůní, rozhodně nečekejte vanilku typu přeslazený vanilkový cukr za tři koruny ze supermarketu. Sladká je, ale také je trošku nahořklá, zkrátka pravá vanilka. Jestli jste někdy ochutnali zrníčka z vanilkového lusku, jistě chápete. 
Doteď jsem znala pouze vanilku z Madagaskaru a krom ní existuje i tahitská, která je místními pokládána za černé polynéské zlato. Je hodně náročná na pěstování a následné zpracování, protože se zpracovává i v dnešní moderní době ručně. Díky tomu je drahá a celosvětově hodně ceněná. A pokud jste někde v botanické zahradě zahlédli kvetoucí vanilku, připomíná orchidej.

Vanilka je zdrojem mnoha vitamínů a kyseliny pantothenové, která hraje důležitou roli při udržení zdravých vlasů i pokožky a chrání také před okolními vlivy prostředí
Jak můžete vidět níže, složení šamponu je velmi jednoduché, přesto s vlasy dokáže doslova divy. Jsou tak hladké, lesklé a nadýchané... nejsou vůbec zatížené a i bez kondicionéru jsou skvěle rozčesávat. 

Složení: 0,5% monoï z Tahiti, vanilka, mycí složka.

Na šampony můžete mrknout na e-shopu Oleje-z-tahiti.cz.


Samozřejmě nesmí chybět sprchový gel. Nechci úplně tvrdit, že je to klasický sprchový gel, ale nebudu tak daleko od pravdy. Nicméně voní naprosto božsky a pokud jednou zkusíte tuto kosmetiku, stane se z ní srdeční záležitost a to vám pak i obyčejný sprcháč bude připadat výjimečně. Tedy pokud se zastavíte nad složením, oceníte absenci silikonů, parabenů a dalších škodlivin, takže vlastně neobyčejný je.

Složení: 0,5 % Monoï z Tahiti A.O. TIKI, vanilka, mycí složky.

Dalším kouskem je vanilková toaletka. Mám doma i kokosovou a jedinou nevýhodou je, že malé 30 ml balení neobsahuje rozprašovač. Nalévám si ho ale přímo na krk a zápěstí a dá se s flakonkem i tak docela dobře pracovat. Kokosový třeba ale můžete koupit ve větším 100 ml balení, které už rozprašovač má. Ostatní varianty se takto koupit nedají. Je to asi tím, že právě kokosová vůně je nejoblíbenější.


I složení toaletky je velmi jednoduché a hlavně bez parabenů. Výdrž není samozřejmě jako u parfémů, ale na léto je fajn. Já i když si dám nějaký značkový parfém z parfumerie, málokdy ho cítím i po několika hodinách, takže výdrž u mě není zrovna tím, na čem bych lpěla.

Složení: alkohol, voda, vanilka.

Všechny toaletky jsou k dostání zde

A na závěr kokosový olej s vůní vanilky. Tyto oleje jsou kapitolou samy o sobě a vydaly by slov na samostatný článek. Já už o něm básnila v předešlém článku na kokosovou řadu a nezbývá mi dodat, že i tento vanilkový je perfektní. V zimě mi přišel ztuhlý a musela jsem ho v teple zkapalňovat, teď už by vám určitě přišel nachystaný rovnou k použití v tekuté formě.
Skvělé je olej nalévat přímo do tekoucí vody místo pěny. Po koupeli už se nemusíte dál natírat tělovým mlékem a budete hezky provonění.


Co říkáte na tuto kosmetiku? A jaké vůně vedou u vás?

8 komentářů:

  1. Určitě vyzkouším, díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasovka mě nezaujala, přírodní mi nesedí, ale zaujal mě hodně olej :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já už jen přírodní, naopak mi nesedí ty z drogerky :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To ano, jsou sice jednoduché, ale mnohem důležitější je to, co je uvnitř :-)

      Vymazat
  4. Olej se mi dost líbí:) I vlasovku bych zkusila, ale obávám se, že by mi na moje odbarvené a hodně lámavé vlasy asi nesedla, potřebuju silikony alespoň do délek, aby držely konečky:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se se silikony nekamarádím už dlouho. Můžeš ale šampon zkusit a do délku trošku uhladit právě olejem :-)
      All my cosmetics

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!